Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Energie vergelijken

Gas en groene stroom van DELTA

Stroom en gas vergelijken

Je bent op zoek naar een nieuw energiecontract, en daarom ben je bezig met het vergelijken van gas en stroom. Dat lijkt ons logisch. Want je wilt uiteraard de juiste keuze maken en het loont om stroom en gas te vergelijken. Wanneer je energieprijzen met elkaar gaat vergelijken, kom je al gauw terecht bij de diverse energieleveranciers die gas en stroom leveren in Nederland. En daar is DELTA Energie er een van.

Waarom is het slim om energie te vergelijken?

Behalve het vergelijken van energie kosten, kun je natuurlijk ook uitzoeken welke energieaanbieders groene stroom en mixgroen gas aanbieden, en welke niet. Want naast energiekosten vergelijken kun je de andere energieproducten ook onderzoeken. Wij bieden 100% groene stroom. En bij ons kun je kiezen voor normaal aardgas óf DELTA MixGroen Gas: een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas. De keuze is aan jou.

Als je energiebedrijven vergelijkt, kijk dan ook eens naar de service die geboden wordt. En of ze een vast of variabel energiecontract aanbieden. Behalve het kieskeurig vergelijken van energietarieven, is er dus nog veel meer waar je rekening mee kunt houden als je energiebedrijven gaat vergelijken.

Op welk moment kun je energie vergelijken?

Het beste kun je energie vergelijken als je op zoek bent naar een nieuw energiecontract. Bijvoorbeeld als je wilt overstappen naar een andere energieleverancier of wanneer je als starter op de woningmarkt een huis betrekt. Of wil je juist voor je bedrijf zakelijke energie vergelijken? Want dan wil je natuurlijk wel weten welke aanbieder goed bij je past. Op basis daarvan kies je de voor jou beste energieleverancier.

Voordat je begint te zoeken naar een vergelijkingssite voor energie of in het wilde weg energieaanbieders gaat googlen, is het verstandig om een paar vragen op te schrijven. voordat je start met energie te gaan vergelijken.  Die kun je dan bijvoorbeeld via zo’n energievergelijkingssite (laten) beantwoorden. Met een vragenlijst kom je er namelijk veel sneller achter wat jij belangrijk vindt, en dus ook waar jij specifiek op moet letten tijdens het vergelijken van energieprijzen. Dat gaat verder dan alleen energiekosten vergelijken.

Welke energieleverancier past bij jou?

Hieronder vind je een voorbeeld van zo’n vragenlijst die jou kunnen helpen bij het vergelijken van energie. Je kunt er zelf natuurlijk ook nog veel vragen aan toevoegen.

 • Wil je groene stroom of grijze stroom?
 • Vind je mixgroen gas belangrijk of mag het ook regulier aardgas zijn?
 • Wil je meer betalen voor duurzame producten?
 • Is het belangrijk dat je energieleverancier iets doet aan natuurbehoud?
 • Ga je naar de goedkoopste energieleverancier of vind je andere dingen belangrijker?
 • Hoe denk je over openheid, transparantie, eerlijkheid, goede service?
 • Wat vind je van een welkomstcadeau?
 • Hoe belangrijk is korting voor jou?

Zo’n lijst helpt je dus om erachter te komen hoe belangrijk lage energie- en gasprijzen voor je zijn. En ook of je belang hecht aan andere zaken bij het vergelijken van energie. Op die manier ontdek je sneller welke energieleverancier het beste bij jou past.

Bij DELTA Energie bepaal je bijvoorbeeld zelf waar je groene stroom wordt opgewekt; in Zeeland of in de rest van Nederland. En wij zijn trots op onze Zeeuwse roots. Dat merk je aan alles wat we doen. Speelt dit ook mee als je energieaanbieders met elkaar vergelijkt? Of houd jij je alleen bezig met de prijsvergelijking van energietarieven? Alles is mogelijk wanneer je energie goed wilt vergelijken.

5 tips voor het vergelijken van energieleveranciers

Goede energie- en gasprijzen kunnen een behoorlijk verschil maken op je energierekening. Vooral als je kijkt naar de huidige, extreme prijsontwikkelingen in de energiemarkt. Maar zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen is het niet zo makkelijk om energieleveranciers en energieprijzen met elkaar te vergelijken. Dat geldt ook bij het vergelijken van zakelijke energie. Er zijn zoveel energie aanbiedingen en zoveel aanbieders… Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer.  

Wij geven je 5 tips om je hiermee te helpen:

 1. Als je energie gaat vergelijken, zie je soms lage maandbedragen staan. Let dan goed op de verbruikscijfers. Zijn die hetzelfde als bij andere energieleveranciers? En hoeveel gas en stroom verbruik jij eigenlijk zelf? Dat is uiteraard ook van groot belang. Kijk daarbij goed naar de tarieven. Gaat het om enkel- of dubbeltarief? 
 2. Wist je dat er ook een verschil is tussen vaste en variabele energietarieven? Houd er rekening mee dat variabele tarieven een paar keer per jaar kunnen veranderen. Een vast tarief wijzigt niet. De netbeheerkosten, de belastingen en toeslagen zijn nog wel onderhevig aan veranderingen. Handig om te weten dus! 
 3. Bij het vergelijken van energieprijzen is het verstandig om te kijken of alle kosten in de prijzen zijn opgenomen. Voorbeelden zijn leveringskosten, netbeheerkosten en belastingen en toeslagen. Wanneer een energieleverancier niet alle kosten vermeldt, lijkt de prijs lager, en kom je bedrogen uit.  
 4. Wanneer je energieleveranciers met elkaar vergelijkt, krijg je ook te maken met verschillende looptijden van het energiecontract. En dus ook met verschillende prijzen. Let tijdens het vergelijken goed op om welke looptijden het gaat! 
 5. Houd er rekening mee dat je meestal niet op elk moment kunt overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Vaak moet je dan een opzegvergoeding betalen. Je kunt het beste overstappen naar een andere leverancier wanneer je contract is afgelopen. Zo voorkom je een boete. Lees ook altijd de algemene voorwaarden van je nieuwe energieaanbieder door.   

Overstappen naar DELTA Energie

Heb je onze website en energieprijzen bekeken en vergeleken met andere gas- en stroomleveranciers? En heb je na het vergelijken van energiebedrijven en energieprijzen besloten dat wij het beste bij jou passen? Dan helpen wij je heel graag met het overstappen van een andere energieleverancier naar DELTA Energie. Bij ons is overstappen heel makkelijk.

DELTA levert uitsluitend 100% groene stroom. Bovendien bepaal je zelf waar de groene stroom wordt opgewekt in Zeeland, of in Nederland. Wij vinden het belangrijk om open en transparant te zijn over de samenstelling van onze energie. Verder bieden we een scherpe prijs, prima service en Zeeuwse zekerheid. Maar dat had je vast al ontdekt tijdens het vergelijken van de diverse energieleveranciers! 

Zelf je keuze bepalen 

Keuze A 

Wil je DELTA Puur Zeeuws Groen? Dan kies je voor 100% groene stroom uit Zeeland, afkomstig van Zeeuwse windmolens en Zeeuwse zonnedaken. Je kiest dan ook meteen voor DELTA MixGroen Gas. Dit is een mix van 2% groen gas & 98% CO2-gecompenseerd aardgas, mét een bijdrage aan diverse Zeeuwse natuurprojecten.

 
Keuze B 

Wil je DELTA Groene Stroom? Dan ontvang je 100% groene stroom uit Nederland. De stroom wordt opgewekt door Nederlandse wind- en zonneparken en de verwerking van kippenmest in Moerdijk (NL). Hierbij kun je kiezen uit DELTA Gas (100% regulier aardgas) of DELTA MixGroen Gas: een mix van 2% groen gas & 98% CO2-gecompenseerd aardgas

Tarieven

Je krijg na het invullen van je persoonlijke gegevens een aanbod op maat dat bij jou en je situatie past.

 

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

 • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
 • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
 • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen:

Energiekosten berekenen: hoe de prijs is opgebouwd

Wil je de prijs van gas en licht berekenen? Houd er dan rekening mee dat de prijs van gas en licht is opgebouwd uit diverse onderdelen. We laten je in een aantal voorbeelden zien wat de kosten van een gemiddeld huishouden per jaar zijn voor energie. We gaan hierbij uit van variabele leveringsprijzen. Je leveringskosten veranderen elk half jaar. De energiebelasting, de Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie (ODE) en de netbeheerkosten worden jaarlijks bepaald.

Wind

Lekker uitwaaien! Of je wekt er stroom mee op.

Zon

Zonnestroom uit de zonnigste provincie van het land.