Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Energie aanvragen

100% groene stroom en (groen) gas van DELTA

Energie aanvragen voor je woning

Heb je een huis gekocht of krijg je een andere huurwoning toegewezen? In de meeste gevallen betekent dit grote blijdschap, maar ook stress. Want er is veel te regelen. Behalve dat je bezig bent met in- en uitpakken, moet je voor je toekomstige woning nog heel veel andere dingen doen. Bijvoorbeeld energie en gas aanvragen, of overstappen naar een andere energieleverancier. En waar kies je dan voor? Voor groen of grijs? Wij leveren groen en grijs gas, maar sinds 2016 kun je bij ons alleen nog maar groene stroom krijgen.

Tegenwoordig weet iedereen dat groene energie veel duurzamer is dan grijze energie. Vind jij dat ook belangrijk en heb je besloten om een contract voor groene energie af te sluiten voor je (nieuwe) woning? Dan is DELTA de energieleverancier die bij je past! Je kunt bij ons kiezen voor DELTA Groene Stroom of DELTA Puur Zeeuws Groen.

DELTA Groene Stroom wordt opgewekt door de Nederlandse en Europese wind en zon, maar ook door de verwerking van kippenmest in Moerdijk. Groene stroom is beter voor het milieu, omdat er bij de productie van duurzame elektriciteit minder of geen CO2 vrijkomt. Bij DELTA Groene Stroom kun je ook groen gas aanvragen, maar je kunt ook nog grijs gas krijgen.

Bekijk onze energieproducten

Duurzaam én Zeeuws

Je kunt ook gaan voor DELTA Puur Zeeuws Groen. Bij DELTA Puur Zeeuws Groen kun je niet meer kiezen voor standaard gas. Hier ontvang je automatisch groene stroom én groen gas. Als je hiervoor kiest, ben je echt duurzaam én Zeeuws bezig!

DELTA is een puur Zeeuws bedrijf, en daar zijn we trots op. En we zijn ook trots op het feit dat een groot deel van onze groene stroom wordt opgewekt in ons mooie Zeeland. De groene elektriciteit van DELTA Puur Zeeuws Groen wordt namelijk uitsluitend opgewekt door de Zeeuwse wind, de Zeeuwse zon, en door het Zeeuwse water.

Ons groene gas is een mix van 2% biogas en 98% aardgas. Het biogas wordt geproduceerd door vergisting van mest of andere biologische afvalproducten. Voor het traditionele aardgas compenseren wij de CO2-productie. Dit doen we door middel van het inkopen van CO2-compensatiecertificaten van het Zeeuws Klimaatfonds en via Gold Standard Certificaten, een wereldwijd initiatief van onder meer het Wereld Natuur Fonds.

Daarom DELTA Energie

Wat het bijzonder maakt, is dat je met DELTA Groen Gas een bijdrage levert aan het behoud van de Zeeuwse natuur. Wij doneren namelijk - per 1.000 kuub groen gas - vijf euro aan diverse Zeeuwse natuurprojecten.

Natuur is uiteraard heel belangrijk, want het helpt bij het vasthouden en opslaan van CO2. Om die reden planten we voor ieder nieuw of verlengd groen gascontract een boom in Zeeland. Bomen kunnen namelijk het beste CO2 uit de lucht filteren. Voor dit project werken we samen met de Zeeuwse Milieufederatie, Staatsbosbeheer en Buitenfonds.

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen

 

Onze opweklocaties

Wij zijn heel transparant over de opweklocaties van onze groene stroom, en we willen die informatie dus graag met je delen. Want stroom aanvragen bij DELTA Energie betekent dat je zelf kunt beoordelen of de stroom écht duurzaam is.

Als je voor je huis elektriciteit van DELTA Puur Zeeuws Groen aanvraagt, dan weet je zeker dat deze energie wordt opgewekt door Zeeuwse windmolenparken, Zeeuwse zonnedaken van ondernemers en energiecoöperaties, en door de kracht van eb en vloed in de getijdencentrale in de Oosterscheldekering.

DELTA Groene Stroom wordt opgewekt in Nederland en Europa. Hiervoor maken we gebruik van Nederlandse zonnedaken, Nederlandse- en Europese windmolens, en de verwerking van kippenmest in het Nederlandse Moerdijk. Jaarlijks verwerkt men daar 420.000 ton kippenmest tot groene stroom. Op het stroometiket op onze website kun je de exacte verdeling bekijken.

Wind

Lekker uitwaaien! Of je wekt er stroom mee op.

Water

24/7 groene stroom uit de brute kracht van eb en vloed.

Zon

Zonnestroom uit de zonnigste provincie van het land.

Eenvoudig aanvragen en overstappen

Je bent nu een beetje op de hoogte van onze drijfveren, en we hopen dat je bij ons je energie wilt aanvragen. Maar wanneer moet je nu precies je energie regelen? Als je een starter op de woningmarkt bent, dan kun je zonder problemen een nieuw energiecontract bij ons afsluiten.

Als je al een contract hebt bij een andere energieleverancier en je wilt overstappen naar DELTA, dan is dat geen enkel probleem! Je hoeft alleen maar de looptijd van je contract aan ons door te geven, en ons te laten weten of je kiest voor DELTA Groene Stroom of DELTA puur Zeeuws Groen.