Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Elektra & gas vergelijken

Gas en 100% groene stroom van DELTA Energie 

Stroom & gas vergelijken

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is daarbij belangrijk dat je eerst goed nadenkt over wat jij het belangrijkste vindt voordat je gas en elektriciteit gaat vergelijken. Is dat de prijs, is het duurzaamheid of vind jij een goede service, welkomstcadeaus en flinke kortingen van groot belang? Schrijf je wensen op voordat je de tarieven van gas en elektra gaat vergelijken en elektriciteitsleveranciers met elkaar gaat vergelijken.

Wanneer je duurzaamheid hoog in je agenda hebt staan, dan kun je het beste kiezen voor groene stroom. Bij DELTA Energie ben je aan het juiste adres. Wij leveren groene stroom uit Zeeland, maar ook uit de rest van Nederland. Bij ons kun je ook kiezen voor DELTA MixGroen Gas. Dit is een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas.

Is voor jou de prijs het allerbelangrijkste bij het vergelijken van gas en elektra? Let dan goed op mooie aanbiedingen en grote kortingen als je elektriciteit prijzen gaat vergelijken en een nieuwe gasleverancier wilt kiezen. Gas en elektriciteit zijn namelijk voor veel mensen een enorme kostenpost. Dus als je door tarieven van gas en elektra te vergelijken wat geld kunt besparen, dan is dat mooi meegenomen!

Bekijk onze energieproducten

Waarom is het slim om elektriciteit en gas te vergelijken?

Iedereen merkt in zijn of haar portemonnee dat de prijzen van gas en elektriciteit regelmatig dalen en stijgen. Afhankelijk van je huidige energiecontract heeft het ene huishouden daar meer last (of voordeel) van dan het andere. Daarom is het heel slim om energie prijzen te vergelijken en op zoek te gaan naar lagere energieprijzen. Dit kun je doen door tarieven van elektra en gas te vergelijken bij diverse aanbieders.

Energieprijzen stijgen met name wanneer de vraag sterk toeneemt, en het aanbod van gas en elektra achterblijft. Wanneer je een vast contract afsluit heb je niet zoveel last van actuele ontwikkelingen die prijsstijgingen veroorzaken. Je blijft dan namelijk de lage prijzen betalen die je vastlegde toen je jouw contract afsloot. En je blijft die prijs ook betalen totdat je contract afloopt. Klanten die een contract hebben met variabele prijzen, profiteren normaal gesproken van prijsdalingen, maar als de prijzen stijgen, betalen ze ook veel meer. Ga je energie vergelijken van gas en elektra rekening, houd hier dan rekening mee.

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen:

Welke energieleverancier past bij jou?

Nu je bezig bent om tarieven van gas en elektra te vergelijken, kom je hoogstwaarschijnlijk tot de conclusie dat er in Nederland een enorme keuze is aan energieleveranciers. En elke leverancier maakt dan weer zijn eigen keuzes qua prijzen, service en duurzaamheid.

Wij helpen onze klanten bij het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Daarom leveren wij 100% groene elektriciteit en kun je ook kiezen voor DELTA MixGroen Gas. Wij vinden het daarnaast heel belangrijk om bij te dragen aan het Zeeuwse natuurbehoud. En we zijn supertrots dat we Zeeuwen zijn. Die Zeeuwse roots en mentaliteit vind je terug in alles wat we doen. Bijvoorbeeld in onze manier van werken: nuchter, efficiënt en vriendelijk. Weinig poespas, gewoon recht door zee. Dat merk je aan de telefoon, via chat of via social media. Want veel van onze medewerkers zijn geboren en getogen in Zeeland of wonen hier nu. DELTA levert aan 80% van de Zeeuwse huishoudens en bedrijven groene stroom. Je ziet, we zijn dus sterk verbonden met Zeeland!

Als je onze elektriciteit en gas met andere gas en elektra aanbieders gaat vergelijken, dan zijn er best wat verschillen. Denk daarom bij het stroom- en gasleveranciers vergelijken goed na wat jouw waarden en normen zijn en kies vervolgens de energieleverancier die het beste bij jou past! Wij kunnen je daar geen advies over geven, want dat verschilt dus van mens tot mens. 

Wind

Lekker uitwaaien! Of je wekt er stroom mee op.

Zon

Zonnestroom uit de zonnigste provincie van het land.

Tips voor het vergelijken van je elektriciteit en gas leverancier

Als je hebt besloten om gas- en elektriciteitsleveranciers met elkaar te gaan vergelijken, dan is het handig om een aantal zaken in de gaten te houden. Wij zetten een paar tips voor je op een rijtje bij het vergelijk van gas en stroom:

1. Wat is wel en niet inbegrepen?

Wanneer je gas en elektriciteit gaat vergelijken dan moet je weten of alle kosten in de prijs zijn inbegrepen. Want alle energieprijzen zijn opgebouwd uit drie onderdelen, namelijk:
A. Jouw energieverbruik;
B. De netbeheerkosten;
C. De BTW en de overheidsheffingen.

2. Neem jouw verbruik als uitgangspunt als je elektra en gasprijzen gaat vergelijken

Let tijdens het vergelijken van energie en gas goed op de maandbedragen die op de diverse websites verschijnen. Worden die prijzen berekend op basis van jouw verbruik? Of gebruikt men een gemiddeld verbruik? Je kunt het beste gas en elektriciteit vergelijken als je vergelijkingen maakt op basis van je eigen energieverbruik. Zo kun je de verschillende energie prijzen goed vergelijken. 

3. Vast of variabel

Je zult merken dat er vaste en variabele prijzen zijn als je elektra en gas gaat vergelijken. Vaste prijs wil zeggen dat je de leveringsprijs voor stroom en gas gedurende één of meerdere jaren vastzet. Bij een variabele prijs bewegen je leveringsprijzen met de markt mee, en worden ze een paar keer per jaar aan de actuele marktsituatie aangepast. Je totale leveringskosten bestaan uit een variabel deel (verbruiksafhankelijk) en een vast deel (voor service/administratie en dergelijke). Daarnaast betaal je energiebelasting, ODE en btw over je leveringskosten. Houd hier dus rekening mee als je elektriciteitsleveranciers gaat vergelijken.

4. Lees de algemene voorwaarden

Stap je na het gas leveranciers vergelijken over op een andere aanbieder? Lees de algemene voorwaarden dan goed door. Let onder meer op betalingen, service en opzeggingen.

Overstappen naar DELTA Energie

Je hebt gas- en elektriciteitsleveranciers vergeleken en je hebt besloten dat je wilt overstappen naar DELTA Energie. Wat moet je doen? Maak een keuze tussen DELTA Puur Zeeuws Groen en DELTA Groene Stroom en kies een contract. Vervolgens kun je je energie aanvragen.

Bij DELTA Puur Zeeuws Groen kies je voor 100% groene stroom uit Zeeland, opgewekt door Zeeuwse windmolens en Zeeuwse zonnedaken. Je ontvangt dan ook DELTA MixGroen Gas. Dit is een mix van 2% groen gas & 98% CO2-gecompenseerd aardgas, met een bijdrage aan diverse Zeeuwse natuurprojecten

Kies je voor DELTA Groene Stroom, dan ontvang je 100% groene stroom uit Nederland. De stroom wordt opgewekt door Nederlandse wind- en zonneparken en de verwerking van Nederlandse kippenmest. Je kunt hierbij kiezen uit DELTA MixGroen Gas (een mix van 2% groen gas & 98% CO2-gecompenseerd aardgas,) of DELTA Gas (100% traditioneel aardgas). 

Later overstappen?

Kom je na het vergelijken van gas en stroom bij ons uit maar wil je op een later moment overstappen? Meld je aan voor onze overstapwekker en we nemen contact met je op zodra het een goed moment is om over te stappen.