Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Je energiecontract bij een verhuizing

100% groene stroom en (groen) gas van DELTA

Energiecontract regelen bij verhuizing

Ga je verhuizen? Vergeet dan niet je energiecontract mee te verhuizen! We willen je daar graag bij helpen. Lees hier wat DELTA Energie voor je kan betekenen bij de overdracht van elektriciteit en gas bij een verhuizing. Wij begrijpen maar al te goed dat je nog heel veel andere dingen te regelen hebt. Daarom zetten we de belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rijtje.

Ik ga verhuizen en wil klant blijven bij DELTA Energie. Hoe regel ik dat?

Fijn dat je onze klant wilt blijven. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Bedankt voor je vertrouwen! Wanneer je gaat verhuizen en je wilt de energie van DELTA meenemen naar je nieuwe adres, dan is het belangrijk dat je dat op tijd aan ons doorgeeft via MijnDELTA. Wij zorgen er dan voor dat je in je nieuwe woning meteen beschikt over gas en licht. Water verzorgen we niet. Daarvoor moet je bij een waterbedrijf in je regio zijn.

Ook als je gaat verhuizen naar een plek buiten Zeeland, kun je je energiecontract met je meenemen. Geen enkel probleem! Geef minimaal een week (en maximaal twee maanden) voordat je gaat verhuizen je nieuwe adres aan ons door. Dan zorgen wij voor de rest.

Denk je nu: ik ga verhuizen naar een nieuwbouwwoning, dus wat moet ik nu doen met mijn gas en licht? Ook dat is heel eenvoudig. Een nieuwbouwwoning moet eerst worden aangesloten bij een netbeheerder, maar dat kun je online heel makkelijk zelf regelen via www.mijnaansluiting.nl. Ben je al klant bij DELTA? Dan kun je daarna je verhuizing meteen aan ons doorgeven via MijnDelta.

Ik ga verhuizen en wil overstappen naar DELTA Energie. Wat moet ik doen?

Leuk dat je gaat verhuizen en DELTA als energieleverancier hebt uitgekozen! Heb je al een contract en wil je overstappen? Dat is bij ons heel eenvoudig. Je kunt kiezen voor groene stroom en/of gas. Er zijn diverse mogelijkheden. Kies welke groene stroom je wilt hebben, de looptijd van je contract, en meld je aan! Dit geldt voor een overstapper, maar ook voor een nieuwe woningeigenaar of een nieuwe huurder die kiest voor DELTA als energieleverancier. Bij overstappers zeggen wij het contract bij de oude leverancier bovendien op.

DELTA levert uitsluitend 100% groene stroom, en jij bepaalt waar die stroom wordt opgewekt: in Zeeland of in andere delen van Nederland en Europa. Over de samenstelling van onze energie zijn we open en transparant.

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen

 

Ik ga verhuizen en stop met mijn contract bij DELTA. Wat kan ik verwachten?

Wat jammer dat je wilt stoppen bij DELTA Energie. In dat geval maken wij een eindnota. Daarvoor hebben we jouw laatste meterstanden nodig. Als je een slimme meter hebt, dan geeft hij de meterstanden automatisch door.

Heb je die niet? Noteer dan op de verhuisdag de meterstanden voor stroom en gas van je oude en je nieuwe woning, en geef ze binnen 5 dagen aan ons door. De eindafrekening ontvang je op je nieuwe adres. Vergeet dus niet je nieuwe adres aan ons door te geven! .

Ik ga verhuizen naar een woning met zonnepanelen. Wat moet ik weten over terugleveren en salderen?

Als je gaat verhuizen naar een woning met zonnepanelen, dan heb je minder energie van ons nodig, en dat is gunstig voor jouw portemonnee. Bovendien is het heel duurzaam!

Lagen de zonnepanelen al op het dak toen de vorige bewoners er woonden? In dat geval baseren wij jouw maandbedrag op hun verbruik. Heb je de zonnepanelen zelf laten installeren? Je kunt je termijnbedrag aanpassen in MijnDELTA, want dat zal lager zijn dan dat van de vorige bewoners.

Er zijn nog meer voordelen van verhuizen naar een woning met zonnepanelen. Want als je zelf te veel groene stroom opwekt, dan lever je deze terug aan het elektriciteitsnet. De overheid biedt je dan voordelen met de salderingsregeling.

Te veel opgewekte groene stroom is wel opgewekt door jouw zonnepanelen, maar is niet direct verbruikt in je woning. Salderen betekent: stroom die je van het stroomnet afneemt, wegstrepen tegen de groene stroom die je aan het elektriciteitsnet teruglevert. Je betaalt dus alleen nog voor de stroom die je méér van het stroomnet hebt afgenomen dan je hebt teruggeleverd. Het wegstrepen (salderen) van opgewekte stroom tegen afgenomen stroom is alleen toegestaan tot maximaal de hoeveelheid afgenomen stroom.