Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Je energiecontract bij een verhuizing

gas en 100% groene stroom van DELTA

Energiecontract regelen bij verhuizing

Ga je verhuizen? Vergeet dan niet je energiecontract mee te verhuizen! We willen je daar graag bij helpen. Lees hier wat DELTA Energie voor je kan betekenen bij de overdracht van elektriciteit en gas bij een verhuizing. Wij begrijpen maar al te goed dat je behalve je energiecontract verhuizen nog heel veel andere dingen te regelen hebt. Daarom zetten we de belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rijtje met betrekking tot je energiecontract verhuizen, energie afsluiten voor een nieuwe woning, gas, water, licht afsluiten bij een nieuwe woning, zonnepanelen verhuizen en nog veel meer. Dus vergeet niet: verhuizen is energie regelen!

Ik ga verhuizen en wil klant blijven bij DELTA Energie. Hoe regel ik dat?

Fijn dat je onze klant wilt blijven. Dat betekent dat je bij het verhuizen je energiecontract zult meenemen. Met het feit dat je je energiecontract wilt meenemen bij je verhuizing zijn we uiteraard heel blij. Bedankt voor je vertrouwen!

Energiecontract verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen en je wilt de energie van DELTA Energie meenemen naar je nieuwe adres, dan is het belangrijk dat je dat op tijd aan ons doorgeeft via MijnDELTA. Want we blijven uiteraard graag je energieleverancier! Wij zorgen er dan voor dat je in je nieuwe woning meteen beschikt over gas en licht. Water verzorgen we niet. Daarvoor moet je bij een waterbedrijf in je regio zijn. Maar een energiecontract bij verhuizen kan wel!

Energiecontract verhuizen buiten Zeeland

Ook als je gaat verhuizen naar een plek buiten Zeeland, kun je je energiecontract met je meenemen. Geen enkel probleem! Geef minimaal een week (en maximaal twee maanden) voordat je gaat verhuizen je nieuwe adres aan ons door. Dan zorgen wij voor de rest.

Energiecontract afsluiten nieuwbouw woning

Denk je nu: ik ga verhuizen naar een nieuwbouwwoning, dus wat moet ik nu doen met mijn gas en licht? Ook dat is heel eenvoudig. Een nieuwbouwwoning moet eerst worden aangesloten bij een netbeheerder, maar dat kun je online heel makkelijk zelf regelen via www.mijnaansluiting.nl. Ben je al klant bij DELTA Energie? Dan kun je daarna je verhuizing meteen aan ons doorgeven via MijnDELTA.

Ik ga verhuizen en wil overstappen naar DELTA Energie. Wat moet ik doen?

Als je gaat verhuizen moet je over veel dingen nadenken. Bijvoorbeeld wanneer moet je een energiecontract afsluiten voor een spiksplinter nieuwe woning? Of je hebt een oud huis gekocht, en wanneer moet je de energie regelen voor die woning? Een andere vraag is, of je gaat overstappen of dat je je vaste energiecontract gaat verhuizen.  

Energiecontract afsluiten bij DELTA Energie voor nieuwe woning

Leuk als je voor DELTA Energie  als energieleverancier hebt gekozen! Als je al een contract hebt, en je wilt overstappen, dan is dat bij ons heel eenvoudig. Je kunt kiezen voor gas en/of 100% groene stroom. Er zijn diverse mogelijkheden voor het overstappen van energie bij een verhuizing. Kies welke groene stroom je wilt hebben, de looptijd van je contract, en meld je aan! Dit geldt voor een overstapper, maar ook voor een nieuwe woningeigenaar of een nieuwe huurder die kiest voor DELTA Energie als energieleverancier bij verhuizen. Bij overstappers zeggen wij het contract bij de oude leverancier bovendien op.

Groene stroom bij energiecontract verhuizen

Kies je voor DELTA Energie bij een energiecontract verhuizing? Goede keuze! Want DELTA Energie levert uitsluitend 100% groene stroom, en jij bepaalt waar die stroom wordt opgewekt: in Zeeland of in andere delen van Nederland en Europa. Over de samenstelling van onze energie zijn we open en transparant.

Zo makkelijk is overstappen naar DELTA Energie!

Aanbod
Aanmelden
Bevestiging
Meterstanden
Start levering

Kies voor groene stroom uit Zeeland of uit Nederland en bereken je maandbedrag voor een persoonlijk aanbod. Kies vervolgens voor een vaste of variabele looptijd van je nieuwe energiecontract.

Vul je persoonlijke gegevens in en de gewenste overstapdatum om je aanmelding bij DELTA Energie te voltooien.

Je ontvangt een bevestiging en vervolgens de voorlopige startdatum van je contract: je overstap is geregeld, welkom bij DELTA Energie!

Zodra je contract ingaat, zien wij op je slimme meter wat de meterstanden zijn. Geen slimme meter in huis? Dan vragen wij je om de meterstanden even aan ons door te geven.

Je krijgt vanaf nu 100% groene stroom van DELTA Energie!

Bereken vrijblijvend je persoonlijke aanbod:

Bereken je maandbedrag voor een energieaanbieding op maat:

Postcode
Huisnr. Huisnummer
Toev. Toevoeging
 

De vermelde maandbedragen zijn de totale maandelijkse energiekosten op basis van een gemiddeld jaarverbruik (2.050 kWh en 1.250 m3 gas per jaar) en de actuele prijzen op basis van een driejarig contract mét gas. Bekijk de samenstelling van onze stroomproducten.

Wat onze klanten zeggen:

Ik ga verhuizen en stop met mijn contract bij DELTA Energie. Wat kan ik verwachten?

Bij verhuizen kun je een energiecontract meenemen. Maar het moet niet. Het is niet verplicht om je energiecontract mee te verhuizen. Je kunt ook energie afsluiten voor je nieuwe woning bij een van onze collega’s. We vinden het wel heel jammer als je wilt stoppen bij DELTA Energie. In dat geval maken wij een eindnota. Daarvoor hebben we jouw laatste meterstanden nodig. Als je een slimme meter hebt, dan geeft hij de meterstanden automatisch door.

Heb je die niet? Noteer dan op de verhuisdag de meterstanden voor stroom en gas van je oude en je nieuwe woning, en geef ze binnen 5 dagen aan ons door. De eindafrekening ontvang je op je nieuwe adres. Vergeet dus niet je nieuwe adres aan ons door te geven als je jouw energiecontract niet wilt meenemen bij verhuizing.

Ik ga verhuizen naar een woning met zonnepanelen. Wat moet ik weten over terugleveren en salderen?

Je gaat verhuizen en je wilt energie afsluiten voor je nieuwe woning.  Fijn! Maar als je gaat verhuizen naar een woning met zonnepanelen, dan heb je minder energie van ons nodig, en dat is gunstig voor jouw portemonnee. Bovendien is het heel duurzaam!

Energie aanvragen voor je nieuwe woning met zonnepanelen

Lagen de zonnepanelen al op het dak toen de vorige bewoners er woonden? In dat geval baseren wij jouw maandbedrag op hun verbruik. Heb je de zonnepanelen zelf laten installeren? Je kunt je termijnbedrag aanpassen in MijnDELTA, want dat zal lager zijn dan dat van de vorige bewoners.

Er zijn nog meer voordelen van verhuizen naar een woning met zonnepanelen. Want als je zelf te veel groene stroom opwekt, dan lever je deze terug aan het elektriciteitsnet. De overheid bied je dan voordelen met de salderingsregeling.

Te veel opgewekte groene stroom is wel opgewekt door jouw zonnepanelen, maar is niet direct verbruikt in je woning. Salderen betekent: stroom die je van het stroomnet afneemt, wegstrepen tegen de groene stroom die je aan het elektriciteitsnet teruglevert. Je betaalt dus alleen nog voor de stroom die je méér van het stroomnet hebt afgenomen dan je hebt teruggeleverd. Het wegstrepen (salderen) van opgewekte stroom tegen afgenomen stroom is alleen toegestaan tot maximaal de hoeveelheid afgenomen stroom.  Verdiep je dus even in terugleveren en salderen voordat je energie gaat afsluiten in je nieuwe woning! Het is ook verstandig om te informeren of het gunstig is om je vaste energiecontract mee te verhuizen.

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.