Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

DELTA Energie

Van energieleverancier naar energiepartner

Dit is DELTA Energie

Die energieleverancier die al in januari 2016 al zijn klanten in één keer omzette naar groene stroom? Dat waren wij, DELTA Energie! Sindsdien krijgen al onze klanten uitsluitend 100% groene stroom. Maar er wachten grotere uitdagingen. De verandering van ons klimaat maakt een transitie naar fossielvrij en duurzaam leven noodzakelijk. Daar gaan we, samen met ons moederbedrijf Vattenfall, ons steentje aan bijdragen.

Zeeuws

DELTA is dé Zeeuwse energieleverancier

Zeeland: land in zee. Als één provincie heeft leren leven met de kracht van water en wind, dan is het Zeeland. Met de Deltawerken liet Zeeland al zien de krachten van de natuur te kunnen beheersen. Nu gebruiken we de natuurelementen wind, water en zon zelfs in ons voordeel. Niet alleen komen er jaarlijks miljoenen toeristen voor naar Zeeland, we gebruiken ze ook om groene stroom mee op te wekken. Daarom is ons motto: ‘Uit Zeeland haal je energie!’

We werken ook op z’n Zeeuws: nuchter, efficiënt en vriendelijk. Weinig poespas, gewoon recht door zee. Ook aan de telefoon, via chat of social media. Veel van onze medewerkers wonen in Zeeland. Het overgrote deel van de Zeeuwse huishoudens en bedrijven krijgt van ons groene stroom. We zijn dus sterk met Zeeland verbonden: met de inwoners, met het bedrijfsleven, met maatschappelijke organisaties én met de grote events.

Voor iedereen

Groene stroom voor iedere portemonnee

Wil je een eenvoudige stap zetten naar een wereld waarin minder CO2 wordt uitgestoten? Wij leveren uitsluitend 100% groene stroom. Daarin doen we geen consessies. En om groene stroom toegankelijk te maken voor iedereen, bieden we voor iedere portemonnee een passend product. Zo laten we zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven een belangrijke stap zetten naar fossielvrij en duurzaam wonen en werken.

Voor écht toekomstbestendig leven is natuurlijk meer nodig. Wil je grotere stappen zetten? Dan kan je bij ons terecht voor laagdrempelig maar gedegen energie-advies én snel en realtime inzicht in het energieverbruik. Daarmee helpen we je verder op weg naar duurzaam wonen en werken. Niet met alleen wat tips, maar met gecertificeerd advies. Zodat je gelijk de juiste stappen zet.

Anders groen

Kleinschalig, lokaal en innovatief

Er is steeds meer stroom nodig. Daarvoor zijn windmolens en zonneparken onmisbaar. Wij geloven daarnaast ook in kleinschalige, lokale vormen van groene stroomproductie. Daarom nemen we de groene stroom af van bijna alle Zeeuwse energiecoöperaties: lokale projecten waarin dorps- of wijkbewoners samen groene stroom opwekken op een dak in de buurt. Ook nemen we de groene stroom af van lokale ondernemers die investeren in zonnepanelen. Al die groene stroom gaat in DELTA Puur Zeeuws Groen, 100% groene stroom uit Zeeland.

Maar er is meer dan wind- en zonne-energie. Zo vormen de eb- en vloedstromen 24/7 een onuitputtelijke bron van groene stroom. Nu al nemen we alle groene stroom af van de unieke getijdencentrale in de Oosterscheldekering. Ook doen we mee in projecten voor verdere ontwikkeling van getijdenstroom. Gewoon, omdat we er in geloven.

We veranderen

Van energieleverancier naar energiepartner

Weet jij hoe we in 2050 in onze energie voorzien? Ideeën hebben we genoeg, maar in detail weet niemand hoe de energietransitie er precies uit zal zien. Toch kun je nu al je steentje bijdragen aan de energietranstie. Een simpele stap is om te kiezen voor CO2-neutraal geproduceerde energie. Daarom leveren we al uitsluitend 100% groene stroom. Omdat het nog jaren gaat duren voordat iedereen ‘van het gas af is’, is groen gas de volgende stap.

Toch wil je misschien in je eigen energie gaan voorzien. Het als huishouden of bedrijf zelf opwekken ervan is nu al de normaalste zaak van de wereld. Dat vraagt wel flinke investeringen en dus wil je natuurlijk alleen de juiste keuzes maken. Wij gaan je, samen met ons moederbedrijf Vattenfall, op weg helpen daarbij. Zo ontwikkelen we ons steeds meer van energieleverancier tot energiepartner. Op weg naar een duurzame wereld!