Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.
Op dit moment is het erg druk. De wachttijd voor de klantenservice is daardoor wat langer dan normaal.

DELTA Energie

Van energieleverancier naar energiepartner

Dit is DELTA Energie

Die energieleverancier die al in januari 2016 al zijn klanten in één keer omzette naar groene stroom? Dat zijn wij, DELTA Energie! Sindsdien krijgen al onze klanten uitsluitend 100% groene stroom. Maar we gaan verder dan alleen het leveren van groene stroom. Met de klimaatdoelstellingen van 2050 in het vooruitzicht wachten grotere uitdagingen. Daarom transformeren we mee en zijn we voor onze klanten niet alleen die leverancier van groene stroom en (groen) gas, maar veel meer een energiepartner. Waar je voor veel meer terecht kunt dan alleen stroom en gas.

Wat onze klanten zeggen

Zeeuws

DELTA is dé Zeeuwse energieleverancier

Zeeland: land in zee. Als één provincie heeft leren leven met de kracht van water en wind, dan is het Zeeland. Met de Deltawerken liet Zeeland al zien de krachten van de natuur te kunnen beheersen. Nu gebruiken we de natuurelementen wind, water en zon zelfs in ons voordeel. Niet alleen komen er jaarlijks miljoenen toeristen voor naar Zeeland, we gebruiken ze ook om groene stroom mee op te wekken. Kijk maar naar DELTA Puur Zeeuws Groen, 100% groene stroom uit Zeeland. Daarom is ons motto: ‘Uit Zeeland haal je energie!’

We werken ook op z’n Zeeuws: nuchter, efficiënt en vriendelijk. Weinig poespas, gewoon recht door zee. Ook aan de telefoon, via chat of social media. Veel van onze medewerkers wonen in Zeeland. Het overgrote deel van de Zeeuwse huishoudens en bedrijven krijgt van ons groene stroom. We zijn dus sterk met Zeeland verbonden: met de inwoners, met het bedrijfsleven, met maatschappelijke organisaties én met de grote events.

Voor iedereen

Welke stap wil jij zetten naar een duurzamer leven?

De simpelste stap naar een wereld waarin minder CO2 wordt uitgestoten? 100% groene stroom! Bij DELTA doen we daarin geen consessies en zijn we bovendien transparant. We vinden dat verduurzaming betaalbaar moet blijven en bieden daarom voor iedere portemonnee een energiecontract. Dat is ook de reden dat we voor ons groene gas bewust kozen voor een mix van 2% biogas en 98% CO2-gecompenseerd gas. Zo zet je een duurzame stap, die toch betaalbaar blijft.

Wil je grotere stappen zetten? Dan bieden we je een goed fundament met het DELTA Op-maatadvies. Hoogwaardig en gecertificeerd energie-advies waarmee je écht stappen kunt zetten. En samen met onze installatiepartner Saman Groep bieden we zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers en cv-ketels. Met exclusief voordeel als je al een energiecontract bij DELTA hebt. Want onze trouwe klanten geven we graag een extra duwtje in de rug naar een duurzamer leven.

Anders groen

Kleinschalig, lokaal en innovatief

Door elektrificatie van onze samenleving is steeds meer stroom nodig. Groene stroom natuurlijk. Windmolens kunnen die stijgende vraag naar stroom deels opvangen. Wij zien vooral ook heel veel potentieel in al die grote dakoppervlaktes die werkloos liggen te zijn. Daarom ondersteunen we Zeeuwse energiecoöperaties: lokale projecten waarin dorps- of wijkbewoners samen groene stroom opwekken op een dak in de buurt. Ook nemen we de groene stroom af van lokale ondernemers die investeren in zonnepanelen. Al die stroom gaat in DELTA Puur Zeeuws Groen, 100% groene stroom uit Zeeland.

Maar er is meer dan wind- en zonne-energie. Zo vormen de eb- en vloedstromen 24/7 een onuitputtelijke bron van groene stroom. Nu al nemen we alle groene stroom af van de unieke getijdencentrale in de Oosterscheldekering. Ook doen we mee in projecten voor verdere ontwikkeling van getijdenstroom. Gewoon, omdat we er in geloven.

We veranderen

Van energieleverancier naar energiepartner

Weet jij hoe we in 2050 in onze energie voorzien? Ideeën hebben we genoeg, maar in detail weet niemand hoe de energietransitie er precies uit zal zien. Toch kun je nu al je steentje bijdragen aan de energietransitie. Een simpele stap is om te kiezen duurzamer geproduceerde energie. Daarom leveren we al uitsluitend 100% groene stroom. Omdat het nog jaren gaat duren voordat iedereen ‘van het gas af is’, zet je met ons groene gas ook alvast een stapje in de goede richting.

Om vaart te maken in de energietransitie geloven we sterk in partnerships en samenwerking. Daarom bouwen we een netwerk van partners om ons heen waarmee we de energietransitie in Zeeland een impuls willen geven. Ons partnership met het grootste installatiebedrijf van Zuid-west Nederland, Saman Groep, is daarvan klinkend bewijs. Maar we zoeken ook naar oplossingen die we nu misschien nog helemaal niet zien. Samen met Dockwize bijvoorbeeld, de Zeeuwse innovatiehub.