Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.
DELTA Energie gaat de kosten voor teruglevering anders verdelen. Lees hier alles over vaste terugleverkosten

De kosten voor gas, water en licht berekenen

Gas en groene stroom van DELTA Energie

De kosten voor gas, water en licht berekenen

Het is verstandig om regelmatig je kosten voor gas, water en licht (gwl) te berekenen en te vergelijken. Uiteraard is het aantal personen dat in je woning woont een belangrijke factor als je je gas, water en licht gaat berekenen Een gezin met kinderen heeft nu eenmaal hogere gemiddelde kosten voor gas, water en licht dan een eenpersoonshuishouden. Gelukkig is het niet zo ingewikkeld om je gemiddelde kosten voor gas, water en licht te berekenen. We helpen je graag jouw geschatte energiekosten te berekenen.

Om je gemiddelde kosten van gas, water en licht en dus je energiekosten per maand te berekenen – en energie en geld te besparen – ontvang je van ons een energierapport. Je kunt niet alleen je gemiddelde gas- en lichtkosten zien per maand, maar ook wat je daadwerkelijk hebt verbruikt. Je kunt tevens het verbruik van gas en licht vergelijken met onze andere klanten.

Seizoen afhankelijke kosten
Wanneer je het verbruik van gas, water en licht gaat berekenen omdat je inzicht wilt in je gas, water en licht kosten, moet je rekening houden met de verschillende jaargetijden. Vooral het verbruik van gas – en dus ook de maandelijkse kosten - is zeer afhankelijk van het seizoen. In de winter verbruik je veel meer gas dan in de zomer. Dit is belangrijk om in het achterhoofd te houden bij het berekenen van energiekosten. Wil je inzicht in jouw gas, water en licht kosten en jouw jaarverbruik voor gas berekenen? Dan kun je het verbruik in een willekeurige maand niet zomaar met 12 vermenigvuldigen. Dit geldt ook als je stroomkosten wilt berekenen, want in de zomer zijn de dagen veel langer en doe je bijvoorbeeld veel later het licht aan. Dit heeft logischerwijs invloed op je gas kosten per maand.

Als je de kosten voor gas, water en licht wil berekenen kun je voor je energie dus bij ons terecht. Maar omdat wij uitsluitend gas en stroom leveren, en dus geen water, kun je alleen je stroomkosten berekenen; waterkosten kun je niet met onze overzichten berekenen. Dus wil je je gwl berekenen en bijvoorbeeld weten wat de kosten voor water zijn per maand, of wat water kost per m3? Dan moet je contact opnemen met je waterleverancier. Zo kun je alsnog je water kosten berekenen.

Bekijk onze energieproducten

Inzicht in je verbruik

Je energieverbruik berekenen hoef je bij DELTA Energie niet zelf te doen. Het verbruiksoverzicht met daarop je energie kosten krijg je maandelijks toegestuurd. Op die manier krijg je goed inzicht in je verbruik van gas en licht en dus in je energie kosten. Belangrijk om te weten: je kunt alleen een energierapport ontvangen wanneer je een slimme meter hebt. Het eerste overzicht van jouw energieverbruik versturen we zodra de eerste kalendermaand voorbij is. We sturen de verbruiksoverzichten altijd in de laatste week van de maand. Goed om te weten als je je gasverbruik wilt berekenen.

Je gas en stroom berekenen maken we graag zo eenvoudig mogelijk voor je. Daarom kun je je verbruiksoverzicht ook inzien via MijnDELTA. Je vindt jouw verbruik onder Mijn verbruiksgegevens in de vorm van grafieken en verbruiksoverzichten. Om jouw stroom- en gasverbruik te kunnen berekenen moeten we wel over voldoende verbruiksgegevens beschikken. Je kunt in totaal 12 maanden terugkijken en je verbruik van gas en licht vergelijken. Je verbruiksoverzichten kun je nog  langer terugkijken en zijn ook te vinden in MijnDELTA

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen:

Energiekosten berekenen: hoe de prijs is opgebouwd

Wil je de prijs van jouw energieverbruik berekenen en inzicht krijgen in jouw gas, water en licht kosten? Houd er dan rekening mee dat de prijs van gas en licht is opgebouwd uit diverse onderdelen. We laten je in een aantal voorbeelden zien wat de gemiddelde kosten van gas, water en licht zijn voor een huishouden per jaar. We gaan bij deze manier van gas, water en licht berekenen uit van variabele leveringsprijzen. Je leveringskosten veranderen elk half jaar. Goed om te weten als je je energieprijs gaat berekenen. De energiebelasting, de Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie (ODE) en de netbeheerkosten worden jaarlijks bepaald. Wanneer ga jij jouw energie berekenen?

Kosten gas, licht en water verlagen

Ga jij je gas, water en licht kosten berekenen? Goedkoop is gas, licht en water al lang niet meer. Maar je kunt naast je gwl berekenen je kosten wel zelf wat verlagen. In dat kader is het ook interessant om te weten dat gemiddeld 60% van je energierekening bestaat uit gasverbruik en 40% uit het verbruik van stroom. Van je gasverbruik heeft 75% te maken met verwarming en 25% met warm water.

De beste manier om niet alleen je energie te berekenen maar de kosten voor gas, water en licht ook daadwerkelijk te verlagen, is uiteraard minder verbruiken! Op die manier krijg je niet alleen een lagere energierekening, maar je verlaagt ook de uitstoot van CO2. En dat is beter voor het milieu. We geven je acht gouden tips om je gedrag te veranderen.

Tip 1: Houd je binnendeuren dicht. Zo blijft de warmte in de kamers.

Tip 2: Zet je thermostaat 's nachts op 15 graden. En ook overdag als er niemand thuis is. Vloerverwarming? Zet de thermostaat dan op 18 graden.

Tip 3: Douche niet langer dan nodig is. Dat bespaart veel water.

Tip 4: Ga vaker onder de douche dan in bad. Een bad van 120 liter kost drie keer zoveel water (en dus energie) dan een douche van vijf minuten!

Tip 5: Doe verlichting altijd uit als je er geen gebruik van maakt.

Tip 6: Trek stekkers uit het stopcontact. Ook van de tv die op stand-by staat, want die verbruikt behoorlijk wat stroom.

Tip 7: Ook een oplader verbruikt stroom, ook al laad je niets op. Ze veroorzaken bovendien nogal eens brand. Dus na het opladen: stekker eruit!

Tip 8: Was op lage temperaturen, en droog je was aan de waslijn! Wasdrogers slurpen energie.

Volg deze tips op, en wij weten zeker dat je zo lagere kosten voor gas, water en licht (gwl) kunt berekenen!

 

Gas & licht afsluiten via DELTA Energie

Wil je gas, water en licht afsluiten en ben je op zoek naar een nieuw energiecontract? Dan ben je van harte welkom! Als starter op de woningmarkt kun je bij ons zonder problemen een contract afsluiten voor gas en licht. Heb je al een contract bij een andere energieleverancier en wil je overstappen naar DELTA en bij ons gas en licht afsluiten? Ook dat is geen probleem! Geef de looptijd van je contract aan ons door, en laat ons weten of je kiest voor DELTA Groene Stroom of DELTA Puur Zeeuws Groen. DELTA Groene Stroom wordt opgewekt door de Nederlandse en Europese wind en zon, maar ook door de verwerking van kippenmest in Moerdijk.

Voor gas kunt u kiezen uit DELTA MixGroen Gas (een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas) of DELTA Gas (100% regulier aardgas).