Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.
Op dit moment is het erg druk. De wachttijd voor de klantenservice is daardoor wat langer dan normaal.

De kosten voor gas, water en licht berekenen

100% groene stroom en (groen) gas van DELTA

De kosten voor gas, water en licht berekenen

Het is verstandig om regelmatig je kosten voor gas, water en licht te berekenen en te vergelijken. Uiteraard is het aantal personen dat in je woning woont hierbij een belangrijke factor. Een gezin met kinderen heeft nu eenmaal hogere kosten voor gas, water en licht dan een eenpersoonshuishouden.

Om je energiekosten per maand te berekenen – en energie en geld te besparen – ontvang je van ons een energierapport. Je kunt niet alleen je gemiddelde gas en licht kosten zien per maand, maar ook wat je daadwerkelijk hebt verbruikt. Je kunt tevens het verbruik van gas en licht vergelijken met onze andere klanten.

Wanneer je het verbruik van gas, water en licht gaat berekenen, moet je rekening houden met de verschillende jaargetijden. Vooral het verbruik van gas – en dus ook de maandelijkse kosten - is zeer afhankelijk van het seizoen. In de winter verbruik je veel meer gas dan in de zomer.

Wil je jouw jaarverbruik voor gas berekenen? Dan kun je het verbruik in een willekeurige maand niet zomaar met 12 vermenigvuldigen. Dit geldt ook als je stroomkosten wilt berekenen, want in de zomer zijn de dagen veel langer en doe je bijvoorbeeld veel later het licht aan.

Bij ons kun je geen water kosten berekenen. Wij leveren uitsluitend gas en licht. Dus wil je bijvoorbeeld weten wat de kosten voor water zijn per maand, of wat water kost per m3? Dan moet je contact opnemen met je waterleverancier.

Bekijk onze energieproducten

Inzicht in je verbruik

Het verbruiksoverzicht krijg je maandelijks toegestuurd. Op die manier krijg je goed inzicht in je verbruik van gas en licht. Belangrijk om te weten: je kunt alleen een energierapport ontvangen wanneer je een slimme meter hebt. Het eerste overzicht van jouw energieverbruik versturen we zodra de eerste kalendermaand voorbij is. We sturen de verbruiksoverzichten altijd in de laatste week van de maand.

Je kunt je verbruiksoverzicht ook inzien via MijnDELTA. Je vindt jouw verbruik onder Mijn verbruiksgegevens in de vorm van grafieken en verbruiksoverzichten. We moeten hiervoor wel over voldoende verbruiksgegevens beschikken. Je kunt in totaal 26 maanden terugkijken en je verbruik van gas en licht vergelijken.

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen

 

Energiekosten berekenen: hoe de prijs is opgebouwd

Wil je de prijs van gas en licht berekenen? Houd er dan rekening mee dat de prijs van gas en licht is opgebouwd uit diverse onderdelen. We laten je in een aantal voorbeelden zien wat de kosten van een gemiddeld huishouden per jaar zijn voor energie. We gaan hierbij uit van variabele leveringsprijzen. Je leveringskosten veranderen elk half jaar. De energiebelasting, de Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie (ODE) en de netbeheerkosten worden jaarlijks bepaald.

Wind

Lekker uitwaaien! Of je wekt er stroom mee op.

Water

24/7 groene stroom uit de brute kracht van eb en vloed.

Zon

Zonnestroom uit de zonnigste provincie van het land.

Kosten gas, licht en water verlagen

Goedkoop is gas, licht en water al lang niet meer. Maar je kunt je kosten wel zelf wat verlagen. In dat kader is het ook interessant om te weten dat gemiddeld 60% van je energierekening bestaat uit gasverbruik en 40% uit het verbruik van stroom. Van je gasverbruik heeft 75% te maken met verwarming en 25% met warm water.

De beste manier om de kosten voor gas, water en licht te verlagen is uiteraard minder verbruiken! Op die manier krijg je niet alleen een lagere energierekening, maar je verlaagt ook de uitstoot van CO2. En dat is beter voor het milieu. We geven je acht gouden tips om je gedrag te veranderen. 

Tip 1: Houd je binnendeuren dicht. Zo blijft de warmte in de kamers. 

Tip 2: Zet je thermostaat 's nachts op 15 graden. En ook overdag als er niemand thuis is. Vloerverwarming? Zet de thermostaat dan op 18 graden.

Tip 3: Douche niet langer dan nodig is. Dat bespaart veel water.

Tip 4: Ga vaker onder de douche dan in bad. Een bad van 120 liter kost drie keer zoveel water (en dus energie) dan een douche van vijf minuten!

Tip 5: Doe verlichting altijd uit als je er geen gebruik van maakt.

Tip 6: Trek stekkers uit het stopcontact. Ook van de tv die op stand-by staat, want die verbruikt behoorlijk wat stroom.

Tip 7: Ook een oplader verbruikt stroom, ook al laad je niets op. Ze veroorzaken bovendien nogal eens brand. Dus na het opladen: stekker eruit!

Tip 8: Was op lage temperaturen, en droog je was aan de waslijn! Wasdrogers slurpen energie.

 

Gas & licht afsluiten via DELTA Energie

Ben je op zoek naar een nieuw energiecontract? Dan ben je van harte welkom! Als starter op de woningmarkt kun je bij ons zonder problemen een contract afsluiten voor gas en licht. Heb je al een contract bij een andere energieleverancier en wil je overstappen naar DELTA? Ook dat is geen probleem! Geef de looptijd van je contract aan ons door, en laat ons weten of je kiest voor

DELTA Groene Stroom wordt opgewekt door de Nederlandse en Europese wind en zon, maar ook door de verwerking van kippenmest in Moerdijk. Je kunt bij DELTA Groene Stroom groen gas aanvragen, maar je kunt ook nog grijs gas krijgen. De groene stroom van DELTA Puur Zeeuws Groen wordt uitsluitend opgewekt door de Zeeuwse wind, de Zeeuwse zon, en door het Zeeuwse water. Ons groene gas is een mix van 2% biogas en 98% aardgas.