Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Groene energie vergelijken

Gas en 100% groene stroom van DELTA

Groene energie vergelijken

Steeds meer mensen willen groene stroom in plaats van grijze stroom. In de meeste gevallen is dat een bewuste keuze. Want als je kiest voor groene stroom, dan help je mee aan een schoner milieu. Wil je groene stroom vergelijken? Dan is het verstandig om groene energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Wat is groene stroom?

Groene stroom is veel minder schadelijk voor onze planeet, want groene stroom wordt opgewekt met natuurlijke bronnen zoals wind en zon. Deze bronnen raken nooit op. Grijze stroom is wel degelijk schadelijk voor het milieu. Traditionele energie wordt namelijk opgewekt door gas- en kolencentrales.

Heb je nog geen groene stroom en wil je graag overstappen naar een groene energieleverancier? Dan is het verstandig om eens een online onderzoek te doen en een aantal groene energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Maar waar moet je dan eigenlijk op letten? Wij geven je wat tips om groene stroom te vergelijken.

Tips bij het vergelijken van groene energie

Er zijn diverse factoren waarop je zou kunnen letten als je groene energie gaat vergelijken. Bijvoorbeeld waar die groene stroom vandaan komt, want dat is heel belangrijk. Dat kun je bijvoorbeeld doen door het groencertificaat te bekijken (GvO of Garantie van Oorsprong) van de desbetreffende groene energieleverancier. Het GvO is soort keurmerk voor groene stroom. Het is de enige manier om groene stroom écht te onderscheiden van grijze stroom. Handig om te weten als je groene energie wilt vergelijken. 

GvO's

Deze manier van groene energie vergelijken is echter niet helemaal ‘waterdicht’. In Europa zijn namelijk nog niet zoveel landen waar men voor groene stroom kiest. Het gevolg hiervan is, dat het aanbod van GvO’s veel groter is dan de vraag ernaar. En daarom zijn ze heel goedkoop. Europese energieproducenten en energieleveranciers mogen groencertificaten onderling verhandelen. En daarom krijg je in sommige gevallen grijze stroom geleverd mét een groencertificaat, zonder dat je dat weet.

Stroometiket vergelijken

Wat je ook kunt doen is het stroometiket van een groene energieleverancier vergelijken. Met het stroometiket kun je namelijk zien met welke energiebronnen de stroom wordt opgewekt: door wind, door zon, door biomassa, door kolen, door gas of door kernenergie. En ook of de stroom uit Nederland komt, want dat is het beste.

Wij leveren alleen maar groene stroom; 100 procent! Onze klanten kunnen geen grijze stroom aanvragen. Ons stroometiket kun je vinden op deltaenergie.nl/stroometiket. Dit etiket krijg je ook ieder jaar bij de jaarnota toegestuurd.

Hoe groen is onze energie?

Als je zeker wilt weten dat jouw keuze voor groene stroom ervoor zorgt dat men meer duurzame energie opwekt, dan kun je het beste kiezen voor Nederlandse wind of zonne-energie, zoals bijvoorbeeld DELTA Puur Zeeuws Groen. Wij wekken de groene stroom op met zonnepanelen en windmolens in Zeeland. Door te kiezen voor DELTA Puur Zeeuws Groen geef je dus aan dat je alleen groene stroom wilt ontvangen die uit Nederland afkomstig is.

Overstappen naar DELTA Energie

Heb je al een contract bij een energieleverancier? Geen probleem! Je kunt namelijk heel gemakkelijk overstappen naar DELTA Energie. Zo werkt het:

  • Geef de looptijd van je contract aan ons door;
  • Laat weten of je voor DELTA Groene Stroom of DELTA puur Zeeuws Groen kiest;
  • Wij regelen de rest!

Wil je als starter groene energie aanvragen bij DELTA Energie? Dat kan ook! Neem contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur via WhatsApp of telefonisch via 0118 33 41 75. 

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van duurzame stappen. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA Energie profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen:

Wind

Lekker uitwaaien! Of je wekt er stroom mee op.

Zon

Zonnestroom uit de zonnigste provincie van het land.