Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Goedkope energieleverancier

100% groene stroom en (groen) gas van DELTA

Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Wie de goedkoopste energieleverancier van Nederland is, is elke dag weer anders. Hierbij spelen veel factoren een rol. Zoals bijvoorbeeld de aanbiedingen. Het kan zo zijn dat de goedkoopste energieleverancier op een bepaald moment de beste tarieven heeft, maar op een ander moment geeft een andere goedkope energieleverancier in Nederland nieuwe klanten fikse kortingen.

Bekijk onze producten

Vaste of variabele prijs?

Als je op zoek gaat naar wie de goedkoopste energieleverancier is, dan kom je vaak terecht bij vaste en variabele prijzen. Bij een vast energiecontract betaal je een vaste prijs voor je energie. Dat zijn de vaste leveringskosten. Je betaalt deze kosten aan je energieleverancier voor je energie en het vastrecht.

Bij een variabel energiecontract kunnen de energietarieven tijdens de looptijd veranderen; de leveringskosten voor je energie kunnen dalen – en op dat moment heb je dus goedkope energie - maar ze kunnen ook stijgen. En dan betaal je dus weer meer.

Het verschil tussen een vast en variabel tarief betreft alleen de leveringskosten van je energie. Alle andere kosten, zoals overheidsheffingen, netbeheerskosten, opslag duurzame energie en klimaattransitie (ODE) zijn voor beide energiecontracten hetzelfde.  

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Kies je de goedkoopste of de beste energieleverancier?

Nu je aan het bekijken bent welke energieleverancier het goedkoopste is, kom je er misschien ook wel achter dat er grote verschillen zijn tussen de verschillende energiemaatschappijen. Het is dan ook verstandig om niet alleen te kijken naar de goedkoopste energie tarieven, maar ook of een energieleverancier wel bij je past.

Zo zijn er bijvoorbeeld diverse prijsvergelijkers zoals independer.nl en energieleveranciers.nl die de aanbiedingen vergelijken. Dat zijn echter geen energieleveranciers. Zij kijken naar welke energieleverancier het beste is voor jou. Dat ligt er natuurlijk onder meer aan wat jij persoonlijk het belangrijkst vindt. Daarom vergelijken zij niet alleen de prijzen, maar vergelijken ze ook op duurzaamheid en service.

De maatschappijen die wel zelf energie leveren bestaan uit twee groepen: de grote energieleveranciers en de kleine leveranciers. Sommige aanbieders wekken zelf energie op; andere leveranciers kopen energie in en leveren die aan particulieren en/of bedrijven. DELTA Energie is daar een goed voorbeeld van. Wij wekken zelf geen energie op, maar we zijn wel dé energieleverancier van Zeeland. En daar zijn we trots op! Meer dan 75% van de Zeeuwen koopt al energie van DELTA. We krijgen echter ook steeds meer klanten in de rest van Nederland.

Wat onze klanten zeggen

 

Tips voor het vergelijken van energieleveranciers

Bij DELTA Energie ligt de focus niet op het zijn van de goedkoopste energieleverancier van Nederland. Wij zijn een groene energieleverancier. We leveren groene stroom; niet de goedkoopste energie. Want wij vinden groene stroom belangrijk. Daarom geven we je liever tips die je kunt gebruiken bij het vergelijken van groene energieleveranciers in Nederland in plaats van de goedkoopste.

  1. Probeer erachter te komen waar de groene stroom van de desbetreffende energieleverancier vandaan komt. Lees bijvoorbeeld het groencertificaat van de energiemaatschappij (GvO, Garantie van Oorsprong). Dit is een keurmerk voor duurzame energie. Je kunt ook het stroometiket bekijken op de websites van de verschillende energieleveranciers.
  2. Kies je voor 100% groen gas, biogas of CO2-gecompenseerd gas? Groen gas wordt onder andere gemaakt van koeienmest of gft-afval. Bij ons kun je ook kiezen voor groen gas, maar dit is een mix van 2% biogas en 98% CO2-gecompenseerd gas. Vergelijk de diverse soorten groen gas op samenstelling, kwaliteit en prijs.
  3. Let erop of de groene energieleverancier echt groen is. Sommige energieleveranciers zeggen wel dat ze groen zijn, maar zijn dat niet. Kijk kritisch naar de keuzes die ze maken en of die wel zo goed zijn voor het milieu. Wij bieden alleen nog maar 100 procent groene stroom aan, maar we hebben nog wel groen én grijs gas. Daar maken we geen geheim van.
Wind

Lekker uitwaaien! Of je wekt er stroom mee op.

Water

24/7 groene stroom uit de brute kracht van eb en vloed.

Zon

Zonnestroom uit de zonnigste provincie van het land.

Waarom DELTA Energie?

Je kiest bijvoorbeeld voor DELTA Energie omdat wij heel eerlijk zijn over de samenstelling van onze groene energie. Als je kiest voor DELTA Puur Zeeuws Groen ontvang je 100% groene stroom uit Zeeland. Daarnaast leveren we ook groen gas. Dit gas bestaat dus uit een mix van biogas en CO2-gecompenseerd gas. Met dit groene gascontract lever je bovendien een bijdrage aan de Zeeuwse natuur, want wij planten een boom in Zeeland voor elk nieuw of verlengd groen gascontract. DELTA Puur Zeeuws Groene energie wordt opgewekt met behulp van Zeeuwse windmolens, Zeeuwse zonnedaken en de eb- en vloedstromen van de getijdencentrale in de Zeeuwse Oosterscheldekering.

Naast DELTA Puur Zeeuws Groen verkopen we ook DELTA Groene Stroom. Dit is groene stroom uit Nederland en uit andere delen van Europa. De stroom wordt ook opgewekt via windmolens, zonneparken en biomassa (kippenmest).

Overstappen naar DELTA Energie

We hebben je nu veel verteld over de verschillen tussen de diverse energiemaatschappijen, het vergelijken van de voordeligste energieleveranciers, de verschillende tarieven (goedkoop of niet) en ook over onze drijfveren. We hopen natuurlijk dat je voor ons kiest, ook al zijn wij niet de goedkoopste energieleverancier van Nederland. Je kunt bij ons zonder problemen een nieuw energiecontract afsluiten als je een starter bent op de woningmarkt, maar ook als je al ergens anders een energiecontract hebt.

Heb je al een contract bij een andere energieleverancier en wil je overstappen naar DELTA? Geen probleem! Je hoeft alleen maar de looptijd van je contract aan ons door te geven, en ons te laten weten of je kiest voor DELTA Groene Stroom of DELTA puur Zeeuws Groen. Ben je een starter op de woningmarkt? Dan hoef je alleen maar te laten weten of je voor DELTA Groene Stroom of DELTA puur Zeeuws Groen kiest. De rest regelen wij!