Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

De juiste energieleverancier kiezen

Gas en 100% groene stroom van DELTA Energie 

Je wilt overstappen naar een andere energieleverancier, maar je weet niet welk energiebedrijf je moet kiezen? Dat is iets wat we vaak te horen krijgen. Veel mensen weten bovendien niet hóe ze een nieuwe energieleverancier moeten kiezen, en zouden daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Wij geven je een paar interessante tips die je helpen een energiemaatschappij te kiezen.

Overstappen en overstapboetes

Hoe kies je een energieleverancier? Wanneer je wilt wisselen van energieleverancier en een nieuwe energiemaatschappij gaat kiezen, dan doe je dat bij een vast energiecontract meestal als je oude contract is afgelopen. In dat geval krijg je geen boete. Een vast energiecontract is namelijk een overeenkomst voor een bepaalde tijd.

Wil je niet zolang wachten en meteen een nieuwe stroomleverancier kiezen? Als je eerder overstapt dan de einddatum van je energiecontract krijg je meestal een overstapboete. Dat betekent dat er opzegkosten worden berekend. 

Je mag als consument of kleine ondernemer altijd een nieuwe energieaanbieder kiezen en overstappen naar een andere stroomleverancier, maar je moet wel rekening houden met een opzegtermijn van minimaal 30 dagen. Wanneer je een variabel contract hebt, kun je opzeggen wanneer je wilt zonder dat je een boete krijgt. Wel geldt dus de opzegtermijn van 30 dagen.

Een goed moment om over te stappen naar een nieuwe energiemaatschappij en een andere energieaanbieder te kiezen, is bijvoorbeeld een maand voordat je jaarnota wordt verzonden, want je hebt dan een vol jaar energie afgenomen. Dat betekent dat de hoge kosten voor je energie in de winterperiode zijn gecompenseerd met de lagere energiekosten in de zomerperiode.

Nieuwe energieleverancier kiezen, hoe doe je dat?

Je hebt dus besloten dat je niet langer bij je huidige energieleverancier wilt blijven. Maar hoe weet je nu welke energieleverancier je moet kiezen? En je vraagt je ook af: welk energiecontract moet ik kiezen? Ons advies is om eerst eens bij jezelf na te gaan wat je belangrijk vindt voordat je een nieuwe stroomleverancier gaat kiezen.

Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om stappen te zetten naar een duurzamer leven? Dan is een energieleverancier die groene stroom aanbiedt een goed idee. Het vergelijken van energieleveranciers is in dat geval verstandig. Bij DELTA kun je bijvoorbeeld naast groene stroom ook kiezen voor DELTA MixGroen Gas: een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas

Wil je een lagere energierekening? Dan kun je het beste de energietarieven van diverse energiemaatschappijen met elkaar vergelijken. En in dat geval zijn ook de actuele aanbiedingen en welkomstkortingen interessant voor jou.

Hulp bij het kiezen van een energieleverancier

Voordat je ‘zomaar’ overstapt naar een andere energiemaatschappij is het dus verstandig om ze met elkaar te vergelijken. Dat helpt je bij het beantwoorden van de vraag ‘welke energieleverancier moet ik kiezen’. Let bij het vergelijken onder andere op het soort energiecontract (vast of variabel), de contractduur, de overstapboete of de opzegkosten. Overstappen naar nieuwe energie wil je immers zonder boete te hoeven betalen. Lees ook altijd goed de algemene voorwaarden en de kleine lettertjes. Dat is sowieso altijd slim om te doen.

Wanneer je begint met het vergelijken van energieleveranciers dan is het ook goed om te weten hoeveel energie jij zelf per jaar hebt verbruikt bij je huidige energiemaatschappij. En ook wat je per jaar hebt betaald. Pas dan kun je bepalen welke energieleverancier goedkoper of duurder is dan je huidige leverancier. Deze informatie helpt je bij het beantwoorden van de vraag ‘welke energieleverancier moet ik nemen‘ . Je vindt deze informatie onder meer op je laatste jaarnota.

DELTA Energie als energieleverancier

Heb je besloten naar welke energieleverancier je wilt overstappen en kies je voor DELTA Energie? Bij ons is overstappen heel eenvoudig. Kies welke groene stroom je wilt hebben, kies de looptijd van je contract en meld je aan bij onze gratis overstapservice. Je hebt sowieso 14 dagen bedenktijd.

Bij ons krijg je altijd 100% groene stroom. Bovendien bepaal je zelf waar die groene stroom vandaan komt en hoe hij wordt opgewekt. DELTA Puur Zeeuws Groen is 100% groene stroom uit Zeeland. De stroom wordt opgewekt door middel van Zeeuwse windmolens en Zeeuwse zonnedaken. In dit pakket kies je tevens voor DELTA MixGroen Gas. Dit is een mix van 2% groen gas & 98% CO2-gecompenseerd aardgas.

DELTA Groene Stroom is 100% groene stroom uit Nederland en de rest van Europa. Deze energie wordt opgewekt met Nederlandse wind- en zonneparken en de verwerking van kippenmest in Moerdijk. Bekijk hier het stroometiket. Je kunt bij DELTA Groene Stroom kiezen uit DELTA MixGroen Gas (een mix van 2% groen gas & 98% CO2-gecompenseerd aardgas.) of DELTA Gas (100% traditioneel aardgas). Lees hier meer over de samenstelling van onze energie. Bij DELTA Energie heb je behalve groene stroom altijd een scherpe prijs en een uitstekende service.

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen:

Wind

Lekker uitwaaien! Of je wekt er stroom mee op.

Zon

Zonnestroom uit de zonnigste provincie van het land.