Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

De juiste energieleverancier kiezen

100% groene stroom en (groen) gas van DELTA

Je wilt overstappen naar een andere energieleverancier, maar je weet niet welk energiebedrijf je moet kiezen? Dat is iets wat we vaak te horen krijgen. Veel mensen weten bovendien niet hóe ze een nieuwe energieleverancier moeten kiezen, en zouden daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Wij geven je een paar interessante tips.

Overstappen en overstapboetes

Wanneer je wilt wisselen van energieleverancier, dan doe je dat bij een vast energiecontract meestal als je oude contract is afgelopen. In dat geval krijg je geen boete. Een vast energiecontract is namelijk een overeenkomst voor een bepaalde tijd.

Wil je niet zolang wachten? Als je eerder overstapt dan de einddatum van je energiecontract dan krijg je meestal een overstapboete. Dat betekent dat er opzegkosten worden berekend. Deze opzegvergoeding heeft een wettelijk maximum.

Je mag als consument of kleine ondernemer altijd overstappen naar een andere stroomleverancier, maar je moet wel rekening houden met een opzegtermijn van minimaal 30 dagen. Wanneer je een variabel contract hebt, kun je opzeggen wanneer je wilt zonder dat je een boete krijgt. Ook dan moet je een opzegtermijn van 30 dagen in acht nemen.

Een goed moment om over te stappen naar een nieuwe energiemaatschappij is bijvoorbeeld een maand voordat je jaarnota wordt verzonden, want je hebt dan een vol jaar energie afgenomen. Dat betekent dat de hoge kosten voor je energie in de winterperiode zijn gecompenseerd met de lagere energiekosten in de zomerperiode.

Nieuwe energieleverancier kiezen, hoe doe je dat?

Je hebt dus besloten dat je niet langer bij je huidige energieleverancier wilt blijven. Maar hoe weet je nu welke energieleverancier je moet kiezen? Ons advies is om eerst eens bij jezelf na te gaan wat je belangrijk vindt.

Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om mee te werken aan een schoner milieu? Dan is een groene energieleverancier een goed idee. Zij leveren duurzame energie en groen gas en dat is beter voor het milieu dan grijze stroom en traditioneel gas. Het vergelijken van energieleveranciers is in dat geval verstandig, want niet iedere groene energieleverancier is even groen. Ook daartussen zitten grote verschillen.

Wil je een lagere energierekening? Dan kun je het beste de energietarieven van diverse energiemaatschappijen met elkaar vergelijken. En in dat geval zijn ook de actuele aanbiedingen en welkomstkortingen interessant voor jou.

Hulp bij het kiezen van een energieleverancier

Voordat je ‘zomaar’ overstapt naar een andere energiemaatschappij is het dus verstandig om ze met elkaar te vergelijken. Let daarbij onder andere op het soort energiecontract (vast of variabel), de overstapboete of opzegkosten, en de contractduur. Lees ook altijd goed de algemene voorwaarden en de kleine lettertjes. Dat is sowieso altijd slim om te doen.

Wanneer je begint met het vergelijken van energieleveranciers dan is het ook goed om te weten hoeveel energie jij zelf per jaar hebt verbruikt bij je huidige energiemaatschappij. En ook wat je per jaar hebt betaald. Pas dan kun je bepalen welke energieleverancier goedkoper of duurder is dan je huidige leverancier. Deze informatie kun je onder meer vinden op je laatste jaarnota.

DELTA Energie als energieleverancier

Heb je besloten naar welke energieleverancier je wilt overstappen en kies je voor DELTA Energie? Bij ons is overstappen heel eenvoudig. Kies welke groene stroom je wilt hebben, kies de looptijd van je contract en meld je aan bij onze gratis overstapservice. Je hebt sowieso 14 dagen bedenktijd.

Bij ons krijg je altijd 100% groene stroom. Bovendien bepaal je zelf waar die groene stroom vandaan komt en hoe hij wordt opgewekt. DELTA Puur Zeeuws Groen is 100% groene stroom uit Zeeland. De stroom wordt opgewekt door middel van Zeeuwse windmolens, Zeeuwse zonnedaken en de kracht van eb en vloed in Zeeland. In dit pakket kies je tevens voor DELTA Groen Gas. Dit is een mix van 2% biogas & 98% CO2-gecompenseerd gas.

DELTA Groene Stroom is 100% groene stroom uit Nederland en de rest van Europa. Deze duurzame energie wordt opgewekt met Europese windmolens, Nederlandse wind- en zonneparken en de verwerking van kippenmest in het Nederlandse Moerdijk. Je kunt kiezen uit groen gas of traditioneel gas. Lees hier meer over de samenstelling van onze energie. Bij DELTA Energie heb je behalve groene stroom altijd een scherpe prijs en een uitstekende service.

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen

 

Wind

Lekker uitwaaien! Of je wekt er stroom mee op.

Water

24/7 groene stroom uit de brute kracht van eb en vloed.

Zon

Zonnestroom uit de zonnigste provincie van het land.