Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Groene energie uit Nederland

100% groene stroom en (groen) gas van DELTA

Wat is groene of duurzame energie?

Je krijgt als consument steeds vaker te horen hoe belangrijk groene energie is. Grijze energie wordt tegenwoordig steeds minder vaak gebruikt. Deze brandstoffen raken namelijk op den duur op en zijn dus niet duurzaam. Verduurzaming is een hot item in Nederland, maar wat is nu het voordeel van groene energie en wat is precies de betekenis? 

Energie die niet afkomstig is van fossiele bronnen noemen we duurzame energie, groene energie of hernieuwbare energie. Deze energie is afkomstig van hernieuwbare bronnen die nooit opraken, zoals zonlicht, wind en waterkracht. Dat geldt ook voor natuurlijke grondstoffen zoals mest, slib en gft-afval. Deze duurzame bronnen zijn dus milieuvriendelijk, en ze blijven ook beschikbaar zolang de aarde blijft bestaan.  

Het is belangrijk dat er steeds meer duurzame energie wordt opgewekt. Want hiermee worden we minder afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals olie, aardgas en kolen. De voorraad aan fossiele brandstoffen wordt namelijk steeds kleiner. En dat betekent dat de kosten stijgen. Ook daarom is het noodzakelijk dat er duurzame alternatieven zijn. 

Bekijk onze energieproducten

Bewuste keuze voor duurzame energie

Voor veel mensen is de keuze voor duurzame energie een bewuste keuze. Want wanneer je gebruik maakt van groene stroom, dan zorg je dat de impact van het produceren van energie wordt beperkt. Hiermee draag je dus bij aan een schoner milieu. 

Het is echter niet zo dat je bij het kiezen voor groene stroom geen energie meer hoeft te besparen. Ook al gebruik je duurzame energie, dan is het nog steeds belangrijk voor het milieu dat je bijvoorbeeld je lichten uitdoet als je niet thuis bent. Of dat je in de winter de verwarming een graadje lager zet. Want elke graad is 6 procent minder energieverbruik. En minder energie verbruiken blijft belangrijk, ook al is het groene energie. 

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen

 

Groene energieleverancier

De overgang naar duurzame energiebronnen is onder meer belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan. Daarom vinden wij het van belang om een groene energieleverancier te zijn. Een groot voordeel van groene energie is dat het op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt. Dat betekent dus zonder luchtvervuiling. En er wordt weinig CO2-uitstoot veroorzaakt. Dit geldt dus niet voor fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas.

In Nederland is in 2021 in totaal tussen de 12 en 13,4 procent duurzame energie verbruikt. Dat moet in 2030 minimaal 27 procent worden. In 2050 moet de voorziening van energie bijna helemaal duurzaam zijn. DELTA Energie draagt hier als een van de groenste energieleveranciers graag zijn steentje aan bij. Wij leveren als dé Zeeuwse energieleverancier groene energie in Zeeland, maar ook in de rest van Nederland.

Wind

Lekker uitwaaien! Of je wekt er stroom mee op.

Water

24/7 groene stroom uit de brute kracht van eb en vloed.

Zon

Zonnestroom uit de zonnigste provincie van het land.

DELTA Puur Zeeuws Groen

Bij DELTA Energie heb je de keuze uit twee verschillende opties. Kies je voor DELTA Puur Zeeuws Groen, dan is de groene energie die je ontvangt volledig in Zeeland opgewekt, door middel van wind, water en zon. Deze groene stroom wekken we op met behulp van Zeeuwse zonnedaken en Zeeuwse windmolenparken. We gebruiken ook de kracht van eb en vloed in de getijdencentrale in de Oosterscheldekering.

Deze Zeeuwse groene stroom wordt dus lokaal geproduceerd. Het grote voordeel van lokaal geproduceerde groene energie is dat hij niet geïmporteerd hoeft te worden. De duurzame stroom wordt opgewekt door lokale producenten, en de elektriciteit wordt met name lokaal gebruikt.

DELTA Groene Stroom

De tweede optie is DELTA Groene Stroom. De duurzame energie van DELTA Groene stroom wordt opgewekt door Nederlandse wind- en zonneparken, de verwerking van kippenmest in Moerdijk (NL) en door windmolens in andere Europese landen. Bij ons ontvang je dus 100 procent groene stroom, deels opgewekt in Nederland, deels opgewekt in de rest van Europa.

Waarom DELTA Energie

Veel mensen hebben besloten om groener te leven. Ze kiezen ervoor om bewust te kijken naar de effecten van hun keuzes op de lange termijn. Als je bewuster gaat leven, kies je bijvoorbeeld eerder voor reizen met de trein in plaats van het vliegtuig. Ook worden er bewuste keuzes gemaakt op het gebied van de productie van hun kleding en proberen ze het gebruik van plastic te vermijden. Al deze voorbeelden horen bij een duurzamer leven.

Ook het kiezen voor duurzame energie is onderdeel van een groene levensstijl. Daarom is het belangrijk om een energieleverancier te kiezen die alleen maar groene stroom levert. En zo’n groene energieleverancier is DELTA Energie. Want al onze groene stroom wordt opgewekt door energiebronnen die niet schadelijk zijn voor het milieu. 100 procent dus!

Wil je zelf bijdragen aan een schoner milieu door het opwekken van groene stroom? Dat kan uiteraard ook! Bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen op je dak. Want er is voldoende zon aanwezig in Nederland. Een eventueel overschot aan energie kun je dan zelfs terug leveren aan het energiebedrijf.

Overstappen naar DELTA

We hopen uiteraard dat je bij ons je energie wilt aanvragen of dat je wilt overstappen. Ben je een starter op de woningmarkt? Sluit dan een nieuw energiecontract bij ons af met groene energie. Heb je al een contract hebt bij een andere energieleverancier? Stap dan over naar DELTA, en maak gebruik van 100 procent groene stroom. Geef de looptijd van je contract aan ons door en laat ons weten of je kiest voor DELTA Groene Stroom of DELTA puur Zeeuws Groen. Wij regelen de rest!

Op een later moment overstappen? Meld je aan voor onze overstapwekker en we nemen contact met je op zodra het een goed moment is om over te stappen.