Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Bouwaansluiting aanvragen

100% groene stroom en (groen) gas van DELTA

Wil jij een woning (laten) bouwen en is er geen elektriciteit op de bouwplaats? Dan moet je bouwstroom aanvragen. Wij vertellen je graag hoe en waar je zo’n bouwaansluiting voor stroom kunt regelen, en wat de kosten zijn.

Wat is een bouwaansluiting?

Voordat je een bouwaansluiting gaat aanvragen, is het handig om te weten wat zo’n aansluiting precies is. Een bouwaansluiting voor stroom is een tijdelijke aansluiting voor elektriciteit die je kunt gebruiken tijdens de bouw. De aansluiting bevindt zich in een speciale kast, die wind- en waterdicht is. De tijdelijke bouwaansluiting zal worden aangelegd door de regionale netbeheerder. Zorg ervoor dat je de aanvraag voor de bouwaansluiting minimaal acht weken voor de aanvang van de bouw doet. Weet je niet hoe zwaar de capaciteit van de bouwaansluiting moet worden? Vraag dan je aannemer of een erkend installateur om advies.

Hoe kun je een bouwstroom aansluiting aanvragen?

Als je weet welke capaciteit je nodig hebt voor de bouwaansluiting, dan kun je een account aanmaken op de landelijke website Mijnaansluiting.nl. Wanneer je je postcode invult, zie je meteen wie jouw netbeheerder is. De regionale netbeheerder neemt de aanvraag voor de tijdelijke bouwaansluiting vervolgens in behandeling. Mijnaansluiting.nl is een landelijk initiatief van netbeheerders.

Wanneer je bezig bent met de aanvraag voor de bouwaansluiting, wordt onder meer gevraagd om je persoons- en adresgegevens, maar ook om de data van het Kadaster en de tekeningen van je bouwkavel en de omgeving. Verder hebben de netbeheerders een plattegrond nodig van de woning met de locatie van de meterkast, en willen ze weten wanneer je de werkzaamheden (bij voorkeur) wilt laten uitvoeren. Voordat de werkzaamheden starten krijg je nog te horen of er graafwerkzaamheden nodig zijn om kabels/leidingen te leggen.

De kosten voor een bouwaansluiting

Natuurlijk brengt een tijdelijke bouwaansluiting kosten met zich mee. Deze kosten verschillen per netbeheerder. Na je aanvraag ontvang je een offerte voor onder andere de materiaal- en loonkosten. Naast de eenmalige kosten voor de aanleg van de bouwaansluiting zijn er ook nog periodieke kosten. Wanneer de bouwaansluiting is aangelegd, ontvang je een overzicht van energieleveranciers die bouwstroom kunnen leveren. De verschillende bouwaansluiting kosten kun je terugvinden in het energiecontract voor jouw bouwaansluiting.

Jouw energieleverancier

Sluit de leveringsovereenkomst uiterlijk 10 werkdagen voor de uitvoeringsdatum af met jouw energieleverancier. Je hebt hiervoor wel een EAN-code nodig. Deze wordt meestal toegestuurd door de netbeheerder bij de opdrachtbevestiging. Tijdens de bouw betaal je je energieleverancier een maandelijks bedrag voor het elektriciteitsverbruik, de huur van de meter en het energietransport.

Is het bouwproject afgerond en heb je geen bouwaansluiting voor elektra meer nodig? Dan kun je het energiecontract voor de bouwaansluiting opzeggen en de aansluiting laten verwijderen. Je kunt dan een nieuwe elektra aansluiting aanvragen. Je kunt hem echter ook meteen laten omzetten naar een definitieve aansluiting voor elektriciteit. Meestal is de capaciteit van de bouwaansluiting te zwaar voor de huisaansluiting. Je kunt dan ook meteen een capaciteitswijziging aanvragen.

Het aanvragen van een nieuwe elektra aansluiting doe je ook via mijnaansluiting.nl. Door nutbedrijven worden opnieuw aansluitkosten gerekend. Bij DELTA Energie kun je behalve (groene) stroom ook gas aanvragen. Je bent van harte welkom!

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen