Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Gas vergelijken

Gas en 100% groene stroom van DELTA

Wil je een nieuw gascontract afsluiten? Je kunt bijvoorbeeld beginnen met gastarieven vergelijken en zo een prijsvergelijking maken, maar er spelen ook nog andere factoren een rol, zoals een goede service en kortingen. Ook het feit of de leverancier vaste en variabele contracten aanbiedt en of een leverancier je helpt met het zetten van duurzame stappen is voor veel mensen van belang. Denk dus eerst na over jouw eigen wensen voordat je een nieuw contract afsluit.  

Waarom en wanneer gas vergelijken?

Vind jij de gastarieven het belangrijkste bij het vergelijken van gas? Dan is het verstandig om op interessante aanbiedingen en kortingen te letten en verschillende gasproducten te vergelijken. Gas is voor veel mensen een grote kostenpost, dus het is fijn als je door gastarieven te vergelijken wat geld kunt besparen. Het is ook slim om op zoek te gaan naar lagere energieprijzen.

Is het zetten van duurzame stappen in je leven belangrijk voor je? Dan kun je het beste kiezen voor DELTA MixGroen Gas. Kies je voor DELTA Energie, dan is DELTA Puur Zeeuws Groen een goed idee. Je ontvangt in dat geval DELTA MixGroen Gas. Dit is een mix van 2% groen gas & 98% CO2-gecompenseerd aardgas, met een bijdrage voor verschillende Zeeuwse natuurprojecten. Bij DELTA Groene Stroom kun je kiezen uit traditioneel aardgas of DELTA MixGroen Gas. 

Groen gas

De 2% groen gas in DELTA MixGroen Gas wordt geproduceerd door vergisting van mest of andere biologische afvalproducten. Zo ontstaat biogas dat vervolgens wordt gezuiverd en verbeterd tot groen gas zodat het net zo goed bruikbaar is als aardgas. Groen gas is duurzamer dan aardgas omdat groen gas afkomstig is van hernieuwbare bronnen. Aardgas is een niet-hernieuwbare, fossiele brandstof. De voorraad ervan wordt steeds kleiner en het verbruik ervan brengt extra CO2 in de lucht. Op dit moment zit er 2% groen gas in DELTA MixGroen Gas omdat groen gas nog schaars en dus duur is. Daarom bestaat DELTA MixGroen Gas voor het grootste deel nog uit CO2-gecompenseerd aardgas. Dat is aardgas waarvan we de CO2-uitstoot die het verbruik veroorzaakt, compenseren. Hoe we dat doen lees je op onze pagina met uitleg over de samenstelling van onze producten

 

Gasprijzen vergelijken (concrete tips)

Wil je eenvoudig gas vergelijken? Het vergelijken van gasprijzen is niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Daarom geven we je een paar nuttige tips:

Tip 1
Houd rekening met vaste en variabele energietarieven. Bij een vaste prijs zet je de leveringsprijs voor één of meerdere jaren vast. Bij een variabele prijs bewegen je leveringsprijzen mee met de markt. Deze tarieven kunnen een paar keer per jaar veranderen. Als je variabele tarieven gaat vergelijken is dit dus een momentopname.

Tip 2
Kijk tijdens het vergelijken van gasleveranciers / energieleveranciers of alle kosten in de prijzen zijn opgenomen, zoals leveringskosten, netbeheerkosten en belastingen en toeslagen. Want als dit niet het geval is, dan lijken de prijzen lager.

Tip 3
Let tijdens het vergelijken van de contracten goed op om welke looptijden het gaat.

Tip 4
Je kunt meestal niet op elk moment overstappen naar een nieuwe gasleverancier. Je kunt het beste overstappen wanneer je contract is afgelopen. Zo voorkom je een opzegvergoeding.

Jouw verbruik als uitgangspunt

Let tijdens het vergelijken van gasleveranciers ook goed op de maandbedragen die je op hun websites ziet staan. Worden die prijzen berekend op basis van jouw verbruik, of gebruiken ze een gemiddeld verbruik? Maak bij voorkeur vergelijkingen op basis van je eigen gasverbruik. Door jouw gasverbruik te vergelijken kun je het beste jouw huidige gascontract met een nieuw contract vergelijken.

Waarom DELTA Energie?

In Nederland is er een enorme keuze aan gasleveranciers. Dat heb je vast wel gemerkt tijdens het vergelijken. En elke leverancier heeft zijn aantrekkelijke kanten qua prijzen, service of hoe ze je helpen met het zetten van duurzame stappen. Daarom leveren wij naast regulier aardgas ook DELTA MixGroen Gas: een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas.

We vinden het bovendien heel belangrijk om bij te dragen aan het Zeeuwse natuurbehoud. Met DELTA MixGroen Gas dragen we per 1.000 kuub verbruikt mixgroen gas namelijk vijf euro bij aan diverse belangrijke Zeeuwse natuurprojecten. En we planten voor elk nieuw of verlengd contract voor DELTA MixGroen Gas een boom in Zeeland.

Verder bieden we een scherpe prijs, prima service en Zeeuwse zekerheid. Onze Zeeuwse roots en mentaliteit vind je terug in alles wat we doen. We zijn nuchter, efficiënt en vriendelijk. Dat merk je aan de telefoon, via chat of via social media. DELTA Energie is de energieleverancier van 80% van de Zeeuwse huishoudens en bedrijven, dus we zijn erg verbonden met Zeeland!

Vaste en variabele tarieven

Wij bieden contracten aan met vaste en variabele tarieven. Wil je het meest actuele aanbod ontvangen? Neem contact met ons op! Onze klantenservice staat je graag te woord.

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen:

Wind

Lekker uitwaaien! Of je wekt er stroom mee op.

Water

24/7 groene stroom uit de brute kracht van eb en vloed.

Zon

Zonnestroom uit de zonnigste provincie van het land.