Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Gas vergelijken

100% groene stroom en (groen) gas van DELTA

Wil je een nieuw gascontract afsluiten? Dan is het verstandig om eerst verschillende gasleveranciers met elkaar te vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het maken van een prijsvergelijking, maar er spelen ook nog andere factoren een rol, zoals een goede service, welkomstcadeaus en kortingen. Ook duurzaamheid en het feit of de leverancier vaste en variabele contracten aanbiedt is voor veel mensen van belang. Denk dus eerst na over jouw eigen wensen voordat je een nieuw contract afsluit.  

Waarom en wanneer gas vergelijken?

Vind jij de gastarieven het belangrijkste bij het vergelijken van gas? Dan is het verstandig om op interessante aanbiedingen en kortingen te letten. Gas is voor veel mensen een grote kostenpost, dus het is fijn als je op deze manier wat geld kunt besparen. Het is ook slim om op zoGaek te gaan naar lagere energieprijzen. Je kunt dit doen door tarieven van gas te vergelijken bij diverse aanbieders.

Is groen leven belangrijk voor jou? Dan kun je het beste kiezen voor groen gas. Kies je voor DELTA Energie, dan is DELTA Puur Zeeuws Groen een goed idee, want je ontvangt in dat geval DELTA Groen Gas. Dit is een mix van 2% biogas & 98% CO2-gecompenseerd gas, met een bijdrage voor natuurbehoud in Zeeland. Bij DELTA Groene Stroom kun je kiezen uit traditioneel gas of groen gas.

Biogas

Biogas wordt gemaakt door vergisting van mest of andere biologische afvalproducten. Momenteel is biogas nog schaars en daarom duur. DELTA Energie vindt het echter belangrijk dat duurzaamheid betaalbaar is. Om die reden is het aandeel biogas in DELTA Groen Gas dus nog beperkt. Maar hoe meer biogas er wordt gemaakt, hoe meer biogas we aan DELTA Groen Gas toevoegen. De rest van DELTA Groen Gas (98%) bestaat uit CO2-gecompenseerd gas. Dat is grijs gas waarvan we de CO2-uitstoot compenseren.

 

Gasprijzen vergelijken (concrete tips)

Het vergelijken van gasprijzen is niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Daarom geven we je een paar nuttige tips:

Tip 1
Houd rekening met vaste en variabele energietarieven. Bij een vaste prijs zet je de leveringsprijs voor één of meerdere jaren vast. Bij een variabele prijs bewegen je leveringsprijzen mee met de markt. Deze tarieven kunnen een paar keer per jaar veranderen.

Tip 2
Kijk tijdens het vergelijken of alle kosten in de prijzen zijn opgenomen, zoals leveringskosten, netbeheerkosten en belastingen en toeslagen. Want als dit niet het geval is, dan lijken de prijzen lager.

Tip 3
Let tijdens het vergelijken van de contracten goed op om welke looptijden het gaat.

Tip 4
Je kunt meestal niet op elk moment overstappen naar een nieuwe gasleverancier. Je kunt het beste overstappen wanneer je contract is afgelopen. Zo voorkom je een opzegvergoeding.

Jouw verbruik als uitgangspunt

Let tijdens het vergelijken van gasleveranciers ook goed op de maandbedragen die je op hun websites ziet staan. Worden die prijzen berekend op basis van jouw verbruik, of gebruiken ze een gemiddeld verbruik? Maak bij voorkeur vergelijkingen op basis van je eigen gasverbruik.

Waarom DELTA Energie?

In Nederland is er een enorme keuze aan gasleveranciers. Dat heb je vast wel gemerkt tijdens het vergelijken. En elke leverancier heeft zijn aantrekkelijke kanten qua prijzen, service of duurzaamheid. Wij vinden groen leven heel belangrijk. Daarom leveren wij naast grijs gas ook groen gas.

We vinden het bovendien heel belangrijk om bij te dragen aan het Zeeuwse natuurbehoud. Met DELTA Groen Gas dragen we per 1.000 kuub verbruikt groen gas namelijk vijf euro bij aan belangrijke Zeeuwse natuurprojecten. En we planten voor elk nieuw of verlengd groen gascontract een boom in Zeeland.

Verder bieden we een scherpe prijs, prima service en Zeeuwse zekerheid. Onze Zeeuwse roots en mentaliteit vind je terug in alles wat we doen. We zijn nuchter, efficiënt en vriendelijk. Dat merk je aan de telefoon, via chat of via social media. DELTA Energie is de energieleverancier van 75% van de Zeeuwse huishoudens en bedrijven, dus we zijn erg verbonden met Zeeland!

Vaste en variabele tarieven

Wij bieden contracten aan met vaste en variabele tarieven. Wil je het meest actuele aanbod ontvangen? Neem contact met ons op! Onze klantenservice staat je graag te woord. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 uur en 17:00 uur via WhatsApp of telefonisch via 0118 22 55 00.

Wij staan al tientallen jaren bekend als betrouwbare energieleverancier. We voorzien 80% van de Zeeuwse huishoudens van groene stroom. Graag helpen we ook jou met het zetten van stappen naar een duurzamer leven. Bereken je persoonlijke aanbod voor groene stroom uit Zeeland.

Als klant van DELTA profiteer je van:

  • korting bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen, warmtepomp of cv-ketel;
  • een goed beoordeelde klantenservice met korte wachttijden;
  • de betrouwbaarheid van een energieleverancier die al tientallen jaren bestaat.

Wat onze klanten zeggen

 

Wind

Lekker uitwaaien! Of je wekt er stroom mee op.

Water

24/7 groene stroom uit de brute kracht van eb en vloed.

Zon

Zonnestroom uit de zonnigste provincie van het land.