Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Kies het groene energiecontract dat bij jou past:

Variabel

 • Gas en 100% groene stroom
 • Variabele prijzen die regelmatig met de markt meeveranderen
 • Maandelijks opzegbaar (met een opzegtermijn van 1 maand)

Stroom per kWh
Verbruik enkeltarief: € 0,29949
Verbruik normaaltarief: € 0,29949
Verbruik daltarief: € 0,29949

Gas per m3
Verbruik gasprofiel 1: € 1,24691

Bekijk de prijzenfolder


Wat je ook kiest, je bent verzekerd van altijd 100% groene stroom, 24/7 inzicht in je energieverbruik en je krijgt toegang tot de Duurzame DELTA Deals waarbij je profiteert van kortingen op een warmtepomp, cv-ketel, airco of zonnepanelen.

De bovenstaande bedragen zijn de actuele prijzen van DELTA Groene Stroom en DELTA Gas en inclusief belastingen. Klik op 'bereken je maandbedrag' voor een persoonlijk aanbod o.b.v. jouw verbruik. Of bekijk de samenstelling van bovenstaande producten.

Vast of variabel energiecontract: de verschillen

Wil je een nieuw energiecontract afsluiten? Dan kun je kiezen voor een vaste of variabele energieprijs. Maar voordat je beslist of je voor een vast of variabel energiecontract kiest, is het verstandig om te weten wat het verschil is tussen vast of variabel. Want wat betekent een variabel contract? En wat is de beste keuze: kiezen voor een vaste of variabele energieprijs? Is het slim om een flexibel tarief te kiezen wanneer je een stroomcontract gaat afsluiten of moet je juist een vast energiecontract afsluiten? Wij geven antwoord op al je vragen over een variabel of vast energiecontract. 

Een energiecontract met een vaste looptijd
Een vast energiecontract heeft een vooraf bepaalde, vaste looptijd.  Bij ons kies je tussen een looptijd van 1 of 3 jaar. In die periode verandert je leveringstarief voor gas of stroom dus niet. Houd je van zekerheid? Dan is een vast energiecontract de beste keuze.

Een energiecontract met een variabele looptijd
Bij een variabel contract veranderen de variabele leveringstarieven regelmatig. Dit kan meerdere keren per jaar gebeuren. Dat is fijn als de energieprijzen dalen want dan profiteer je direct van de prijsdalingen. Maar let op: als de prijzen stijgen, stijgen jouw energieprijzen automatisch mee.

Kies zelf welk soort energiecontract bij je past en wij regelen de rest.

Wat onze klanten zeggen:

Over DELTA Energie

DELTA Energie is al meer dan 100 jaar een landelijke energieleverancier. We zijn Zeeuws en 80% van Zeeland kiest voor ons. Maar je kunt overal in Nederland, samen met ons, stappen zetten naar een duurzamer leven.

 • Altijd 100% groene stroom en MixGroen Gas als jij dat wilt
 • Altijd actueel inzicht in je energieverbruik
 • Exclusieve klantkorting op isolatie, zonnepanelen en warmtepompen

Heb je vragen? We hebben een zeer goed bereikbare klantenservice en we werken op z’n Zeeuws: nuchter, efficiënt en vriendelijk. Weinig poespas, gewoon recht door zee. Ook aan de telefoon, via chat of social media. 

Variabel

 • Maandelijks nieuwe tarieven
 • Maandelijks opzegbaar
 • Altijd 100% groene stroom
 • Wij regelen de overstap


Vast

Meest gekozen

 • 1 jaar geen prijsstijgingen
 • Altijd 100% groene stroom
 • Wij regelen de overstap


Flexibel

Nieuw!

 • Actuele dag en uur tarieven
 • Direct opzegbaar
 • Altijd 100% groene stroom
 • Wij regelen de overstap


Vaak gegeven antwoorden over energiecontracten

Bij een vaste looptijd, voorkom je wijzigingen in de vaste leveringskosten tot aan het eind van je contract. Prijsstijgingen gaan aan je neus voorbij.

Bij een variabele looptijd veranderen de prijzen regelmatig op basis van de actuele marktprijzen.

Voordelen: Wanneer je ervoor kiest een vast energiecontract te gaan afsluiten, dan is een van de voordelen dat je er gedurende de looptijd geen omkijken meer naar hebt. Je weet bij een vast energiecontract wat je maandelijks voor je energie moet betalen, en je komt niet voor verrassingen te staan want je hebt immers een gegarandeerde energieprijs. Doordat je aan het begin van je energiecontract een tarief vast hebt gesteld, heb je geen last van stijgende energietarieven.

Nadelen: Als je voor een vast energiecontract kiest, staan de bijbehorende tarieven vast. Mochten de energieprijzen flink dalen, dan kun je niet direct profiteren van deze prijsdalingen. Een ander nadeel is dat als je een vast contract eerder wilt opzeggen, er een kans bestaat dat je een opzegboete dient te betalen.

Een voordeel van een variabel contract is de flexibiliteit. Dit contract is maandelijks opzegbaar. Een nadeel kan zijn dat de variabele energietarieven stijgen bij eventuele prijsstijgingen in de markt.
Als je een variabel contract voor energie wilt afsluiten, profiteer je van de energieprijzen die op dat moment gelden. Dat kan een voordeel zijn. Het nadeel is dat je bij een variabel contract voor energie maar een korte tijd weet wat je betaalt. Je tarief kan namelijk periodiek wijzigen.
Wil je het verhoogde tarief niet betalen, dan kun je je huidige contract opzeggen en een stroomcontract afsluiten bij een andere energieleverancier. Je kunt dan opnieuw kiezen voor een variabel of vast tarief voor energie. Je huidige energieleverancier moet je minimaal 30 dagen van tevoren informeren over de nieuwe energietarieven, zowel wat betreft een variabel of vast tarief van energie.

Bij een vast energiecontract horen vaste energietarieven. Ga jij een vast energiecontract afsluiten? Dat betekent dat je tijdens de looptijd van je contract een vaste prijs betaalt voor je stroom en gas. Het gaat hier om de vaste leveringskosten. Dit zijn de kosten die je betaalt aan je energieleverancier voor gas, stroom én het vastrecht. Op de vraag of je nog een vast energiecontract kan krijgen is het antwoord ‘ja’. Op dit moment bieden vrijwel alle energieleveranciers een energiecontract met een vaste prijs aan.  

Het verschil tussen een variabel of vast tarief voor energie gaat alleen over de leveringskosten van gas en elektriciteit. Alle andere kosten, waaronder overheidsheffingen, netbeheerskosten, opslag duurzame energie en klimaattransitie (ODE) zijn voor beide energiecontracten hetzelfde. Je betaalt deze kosten rechtstreeks aan je energieleverancier, maar ze zijn bestemd voor de overheid en de netbeheerder. Deze kosten kun je niet vastzetten, ook niet bij een vast contract voor jouw energie. Hou hier dus rekening mee als je een vast energiecontract wilt afsluiten.

Wat betekent een variabel contract nu precies? Een variabel energiecontract, ook wel flexibel energiecontract genoemd, heeft energietarieven die tijdens de looptijd van je contract kunnen veranderen; de leveringskosten voor gas en stroom kunnen dalen – en dat is gunstig - maar ze kunnen ook stijgen. Zekerheid krijg je dus niet als je een variabel energie contract gaat afsluiten.

Energieleveranciers mogen hun variabele tarieven tussentijds wijzigen. DELTA Energie past de variabele tarieven minimaal twee keer per jaar aan. De kosten die bestemd zijn voor de overheid en de netbeheerder worden bij de meeste energieleveranciers per 1 januari gewijzigd.

Zo makkelijk is overstappen naar DELTA

Aanbod
Aanmelden
Bevestiging
Meterstanden
Start levering

Bereken je maandbedrag voor een persoonlijk aanbod gebaseerd op jouw situatie en verbruik.

Vul je persoonlijke gegevens in om je aanmelding bij DELTA te voltooien.

Je ontvangt een bevestiging en vervolgens de voorlopige startdatum van je contract: je overstap is geregeld, welkom bij DELTA!

Zodra je contract ingaat, zien wij op je slimme meter wat de meterstanden zijn. Geen slimme meter in huis? Dan vragen wij je om de meterstanden even aan ons door te geven.

Je krijgt vanaf de vastgestelde startdatum 100% groene stroom van DELTA!

Wil je ook klant worden?

Bereken binnen 1 minuut je persoonlijke aanbod. Vul je postcode en huisnummer (en eventuele toevoeging) in om je aanbod te ontvangen.

Bereken je maandbedrag voor een energieaanbieding op maat:

Postcode
Huisnr. Huisnummer
Toev. Toevoeging