Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

DELTA Groen Gas

Steun de Zeeuwse natuur!

In 2016 zette DELTA al zijn klanten in één keer over op groene stroom. Nu zetten we de volgende stap: we introduceren DELTA Groen Gas. Een mix van biogas en CO2-gecompenseerd gas waarmee je ook nog eens een bijdrage levert aan de Zeeuwse natuur. Kies je voor DELTA Puur Zeeuws Groen (100% groene stroom uit Zeeland), dan krijg je automatisch ook DELTA Groen Gas.
Hoe Zeeuws en duurzaam wil je het hebben?

Zeeuwse natuur

Kies je voor DELTA Groen Gas dan kies je ook voor de Zeeuwse natuur. Want DELTA maakt per 1.000 kuub groen gas vijf euro over naar De Zeeuwse Natuur: een samenwerkingsverband van een aantal organisaties die zich inzetten voor de Zeeuwse natuur. Met DELTA Groen Gas lever je zo direct een bijdrage aan het behoud van de Zeeuwse natuur. Deze Zeeuwse natuurorganisaties:

 • zorgen voor behoud, bescherming en beheer van de natuur in Zeeland
 • zetten zich in voor meer groen in de buurt
 • willen iedereen laten genieten van de prachtige Zeeuwse natuur

Je leest hier meer over DELTA en De Zeeuwse Natuur.

DELTA Groen Gas
Bijdrage aan de Zeeuwse natuur

DELTA doet een bijdrage van vijf euro per 1.000 kuub groen gas

Mix van biogas & CO2-gecompenseerd gas

En daardoor een duurzaam, verantwoorde keuze

Standaard bij 100% groene stroom uit Zeeland

Kies voor DELTA Puur Zeeuws Groen

Natuurlijk Zeeuws!

Zeeuws én duurzaam: wat wil je nog meer?

Bepaal zelf hoe duurzaam en lokaal jouw energie wordt

DELTA Groen Gas is een vaste combinatie met DELTA Puur Zeeuws Groen. Kies je voor 100% groene stroom uit Zeeland, dan krijg je ook automatisch DELTA Groen Gas. Alleen als je gas nodig hebt natuurlijk!

Kies je voor DELTA Groene Stroom (groene stroom uit Nederland en de rest van Europa), dan kun je kiezen tussen DELTA Groen Gas of ‘gewoon’ DELTA Gas.

Groene stroom uit Zeeland met groen gas
DELTA Puur Zeeuws Groen en DELTA Groen Gas

Meest duurzaam én Zeeuws

Onze meest duurzame combinatie!

 • 100% groene stroom uit Zeeland
 • Opgewekt door Zeeuwse windmolens en zonnedaken
  én met de brute kracht van eb en vloed
 • Mix van biogas & CO2-gecompenseerd gas
 • Mét een bijdrage voor behoud van natuur in Zeeland


€ 133,98 per maand

Groene stroom met gas naar keuze
DELTA Groene Stroom en DELTA (Groen) Gas

Altijd 100% groene stroom.
Ook groen gas? De keuze is aan jou!

 • 100% groene stroom uit Nederland en de rest van Europa
 • Opgewekt door windmolens en door verwerking van kippenmest (biomassa)
 • Kies zelf welk gas jij wilt: groen gas of normaal gas


€ 133,50 per maand

Bereken je maandbedrag voor een energieaanbieding op maat:

Postcode
Huisnr. Huisnummer
Toev. Toevoeging
 

De vermelde maandbedragen zijn de totale maandelijkse energiekosten op basis van een gemiddeld jaarverbruik (2.050 kWh en 1.250 m3 gas per jaar) en de actuele prijzen op basis van een driejarig contract mét groen gas.

Annemarie in de Zeeuwse natuur

Met DELTA Groen Gas draag je bij aan het behoud van de natuur in Zeeland. Annemarie weet precies hoe dat zit en gaat daarom op stap in de Zeeuwse natuur. Ze vertelt je precies met welke organisaties DELTA een partnership heeft afgesloten en wat die organisaties doen.
Krijgt Annemarie nog een hert te zien?

Biogas

DELTA Groen Gas bestaat voor een klein deel uit biogas. Biogas wordt gemaakt door vergisting van mest of andere biologische afvalproducten. Op dit moment is biogas nog schaars en dus duur. Om DELTA Groen Gas betaalbaar te houden, bestaat het op dit moment voor slechts circa 2% uit biogas. Hoe meer biogas er gemaakt wordt, hoe meer biogas we aan DELTA Groen Gas toevoegen.

CO2-gecompenseerd gas

De rest van DELTA Groen Gas bestaat uit CO2-gecompenseerd gas. Dat is ‘normaal’ gas waarvan we de CO2-uitstoot compenseren. Als jouw cv-ketel gas verbrandt om je huis te verwarmen, brengt je cv-ketel CO2 in het milieu. De CO2 die jij op die manier produceert, compenseren wij voor je.

We investeren daarvoor in duurzame energieprojecten die tot doel hebben om CO2-uitstoot te reduceren. In Zeeland doen we dat samen met het Zeeuws Klimaatfonds. In de rest van de wereld met het Gold Standaard-keurmerk, het strengste keurmerk voor CO2-compensatie. Dit keurmerk is een initiatief van onder meer het Wereld Natuur Fonds.

Bomen en planten

De hoeveelheid CO2 in ons milieu beperk je op twee manieren: minder CO2 produceren én bomen en planten beschermen. Bomen en planten halen namelijk CO2 uit de lucht en slaan het op. Daarom is het beschermen van de natuur om ons heen zo belangrijk.

Wist je dat de Zeeuwse schorren ware CO2-vreters zijn? Schorren zijn begroeide oevergebieden in bijvoorbeeld de Ooster- en Westerschelde. Eén hectare schor slaat vijf keer zoveel CO2 op als één hectare bos! Er zijn duizenden hectares schorren in Zeeland, dus reken maar uit! Schorren zijn in Zeeland heel belangrijk voor CO2-opslag.
Daar moeten we zuinig op zijn.