Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Zoekresultaten

We hebben de volgende resultaten gevonden

Gevonden vragen en antwoorden

Heb je geen eigen dak, of is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen? Maar wil je wel je bijdrage leveren aan het opwekken van groene stroom? Dan kun je lid worden van een energiecoöperatie. In een energiecoöperatie investeren bewoners van een dorp of wijk gezamenlijk in de productie van groene stroom. Hoe dit werkt en wat jouw voordeel is, kun je terugvinden op onze website deltaenergie.nl/energiecooperaties.
Er komen overal in Europa steeds meer zonnepanelen, windmolens en andere installaties voor het opwekken van groene stroom. Alle groene stroom wordt geregistreerd met certificaten. Door deze certificaten in te kopen, betaalt DELTA Energie mee aan de productie van groene stroom.

Met behulp van de certificaten kunnen we heel specifiek groene stroom uit een bepaalde bron inkopen. Zo kopen wij certificaten van stroom uit de windmolens van onder andere aan de Oesterdam en van tientallen zonnedaken in heel Zeeland, om vervolgens de bijpassende hoeveelheid stroom aan te bieden als DELTA Puur Zeeuws Groen.

De stroom van DELTA Puur Zeeuws Groen is volledig afkomstig uit duurzame energiebronnen in Zeeland. De stroom die we DELTA Groene Stroom noemen komt ook uit duurzame bronnen, maar dan volledig uit Nederland. 

Welke stroom van DELTA je ook hebt, hij is altijd 100% groen! Op onze website vind je meer informatie over de samenstelling van onze producten.
Huren
Bij het huren van een warmtepomp ontvang je geen subsidie. Onze partner Saman Groep is de juridische eigenaar van de installatie (tot het moment dat je de warmtepomp overneemt of tot de einddatum van het huurcontract). De subsidie die zij ontvangt voor de warmtepomp verrekenen we in de maandelijkse huurprijs.

Kopen
Wanneer je een warmtepomp koopt krijg je zelf subsidie. Let op, dit geldt niet bij nieuwbouw. Meer informatie over subsidie lees je in dit artikel over subsidie.
Offerte-aanvraag
De zonadviseurs van Saman Groep bellen je om te bespreken hoeveel zon er op je dak schijnt en in hoeverre je groepenkast geschikt is voor zonnepanelen. Ze gebruiken hiervoor de door jou aangeleverde informatie en eventuele foto's. Je ontvangt de offerte en neemt deze telefonisch door met je zonadviseur.

Akkoord offerte
Onze partner Saman Groep neemt contact op voor de installatie. Het installeren en plaatsen is meestal binnen 1 dag klaar en de monteurs van Saman Groep leveren alles werkend voor je op. Als er aanpassingen nodig zijn aan je meterkast doen ze dat direct. Hiervoor is geen aparte afspraak nodig. 

Starten met opwekken en besparen
Zodra je zelf groene stroom gaat maken, dan gaat je stroomrekening naar beneden. Hoeveel je stroomrekening naar beneden gaat hangt af van je stroomverbruik en de hoeveelheid stroom die je zelf op gaat wekken. Als je meer stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dat aan het stroomnet. De vergoeding die je daarvoor krijgt, staat in je energiecontract. Hier lees je meer over terugleveren en salderen

Aanvragen
Je kunt een aanvraag voor zonnepanelen indienen via onze zonnepanelenpagina.