Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Terugleveren energie

Hoe werkt teruglevering en saldering?

Zakelijk terugleveren en salderen van stroom uit zonnepanelen

Een belangrijk argument voor een zakelijke investering in zonnepanelen is dat je bedrijf de zelfgeproduceerde groene stroom kan terugleveren aan het net. Je krijgt hiervoor een vergoeding gelijk aan de zakelijke energieprijs per kWh. Zo daalt dus je energierekening. Produceer je zelfs meer dan je zelf gebruikt, dan komt je energierekening op nul uit en kun je het overschot aan het net terugleveren en verkopen. Dat heet salderen.

 

 

Terugleveren van stroom door middel van zonnepanelen is zakelijk interessant

Wil je zakelijke energie terugleveren? Dit is ons aanbod:

Leverbaar in Zeeland en omgeving

Let op: zonnepanelen van DELTA zijn leverbaar in het op de kaart oranje gekleurde gebied.

Wat is het verschil tussen terugleveren en salderen?

Teruglevering en saldering komen allebei neer op het ‘verkopen’ van zelfgeproduceerde stroom aan je energieleverancier. Bij salderen komt daar nog een fiscaal component bij. Salderen door middel van zonnepanelen is dus zakelijk zeer interessant. Dit betekent namelijk dat je niet alleen de nettoprijs van je stroom terugkrijgt, maar dat de overheid ook de op die stroom geheven energiebelasting en btw terugbetaalt.

Het enige wat teruglevering plus saldering níet vergoeden, zijn vaste leveringskosten en de netbeheerkosten. Hoewel je natuurlijk bij voldoende overcapaciteit wel gewoon netto geld over kunt houden. Meer details vind je op deze algemene informatiepagina over salderen en terugleveren..

Terugleveren bij kleinzakelijk en grootzakelijk

Of je nu MKB’er bent of beslisser/inkoper bij een grote onderneming, DELTA Energie ondersteunt jou als zakelijke klant graag. Samen kunnen we de kosten voor zakelijke zonnepanelen berekenen en onderzoeken hoe (en of) jij met zonne-energie, terugleveren en salderen deze kosten terug kunt verdienen en eventueel zelfs winst kunt boeken.

Want wil je salderen en in aanmerking komen voor een vergoeding voor het terugleveren van stroom, dan moet je wel een kleinzakelijke verbruiker zijn. Kleinzakelijke verbruikers mogen namelijk salderen en daarna energie terugleveren voor een vergoeding. Grootzakelijke verbruikers mogen niet salderen. Zij mogen alleen energie terugleveren tegen een vergoeding, die vooraf moet worden afgesproken met de energieleverancier.

Korte lijnen, snel schakelen en maatwerk

Bij DELTA Energie is dat geen probleem. Want je profiteert van korte lijnen en een eigen accountmanager met verstand van energie, ondernemerschap en de fiscale facetten van zelf groene energie opwekken. We kunnen snel schakelen en leveren echt maatwerk. En voor de stroom die je wél blijft inkopen hebben we eveneens een uitstekende, maatschappelijk verantwoorde aanbieding:

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom uit Zeeland

  • Zeeuwse windmolens
  • Zeeuwse zonnedaken

Standaard met DELTA MixGroen Gas:

Een goede keuze volgens de groene stroom checker van Hier.nu!


DELTA Groene Stroom

100% groene stroom uit Nederland

  • Nederlandse wind- en zonneparken
  • Verwerking van kippenmest in Moerdijk (NL)

MixGroen Gas of normaal aardgas? De keuze is aan jou!


Terugleveren of niet, samenwerken met DELTA Energie is altijd voordelig 

Belangrijk onderdeel van een partnership met ons DELTA-team is dat wij graag energie steken in jouw succes. Meer weten? Neem gerust contact met ons op en stel ons al je vragen. Of stap direct over!

Kies je gewenste looptijd:

3 jaar zekerheid

Meest gekozen

  • Altijd 100% groene stroom
  • Altijd inzicht in je energieverbruik
  • Exclusieve kortingen op zonnepanelen en ledverlichting


  • Altijd 100% groene stroom
  • MixGroen Gas als jij dat wil
  • Klantenservice met ondernemersspirit


Bereken uw persoonlijke aanbod voor energie op de zaak:

Postcode
Huisnr. Huisnummer
Toev. Toevoeging
 

Vermelde maandbedragen zijn de energiekosten excl. btw op basis van een gemiddeld jaarverbruik (6.850 kWh en 2.650 m3 gas per jaar) en de actuele prijzen. Voor de netbeheerkosten is gerekend met de kosten van een aansluiting op basis van 3x25 Ampère en een G4/G6-gasmeter. Bekijk de samenstelling van dit product.