Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Energiekosten aftrekbaar

Zijn de energiekosten voor een eenmanszaak
zakelijk aftrekbaar?

Is zakelijke energie voor de eenmanszaak aftrekbaar?

Als je een eenmanszaak hebt met een kantoor aan huis, dan ga je ervan uit dat je zakelijke energiekosten aftrekbaar zijn. Maar is zakelijke energie voor de eenmanszaak inderdaad wel allemaal aftrekbaar? En hoe zit dat nou precies met de zakelijk/privé-verdeling van de energiekosten? Hoe kijkt de Belastingdienst daar tegenaan? Wij geven je graag meer inzicht in het zakelijk gebruik van energie op je privéadres. 

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom uit Zeeland

  • Zeeuwse windmolens
  • Zeeuwse zonnedaken

Standaard met DELTA MixGroen Gas:

Een goede keuze volgens de groene stroom checker van Hier.nu!


DELTA Groene Stroom

100% groene stroom uit Nederland

  • Nederlandse wind- en zonneparken
  • Verwerking van kippenmest in Moerdijk (NL)

MixGroen Gas of normaal aardgas? De keuze is aan jou!


Gas, water en elektra op kosten van de zaak

Met een kantoor aan huis kun je een deel van je kosten voor water, gas en licht aftrekken als zakelijke kosten. Natuurlijk is het interessant om zoveel mogelijk facilitaire kosten bedrijfsmatig af te schrijven en de btw over deze zakelijke uitgaven terug te vorderen. Maar bedenk wel dat de Belastingdienst kritisch kijkt naar de verdeling tussen energiekosten privé en zakelijk. Het is dus niet zo dat je alle energie - zakelijk en/of privé - zomaar kunt aftrekken.

Energie zakelijk aftrekbaar

We leggen je hieronder zo duidelijk mogelijk uit wat we bedoelen met zakelijke energie op je privé adres. Je kunt je energiekosten namelijk alleen pro rato aftrekken over het stuk van je huis dat zakelijk in gebruik is. Heb je een flink thuiskantoor van 20 m2 (= zakelijke energie voor je eenmanszaak)in een woning met 100 m2 bruikbaar oppervlak, dan mag je 20% van je energiekosten aftrekken.

Zakelijke stroom op privé adres

Staat er naast je huis een werkplaats die twee keer zo groot is als je woning, dan liggen de verhoudingen natuurlijk anders. Bovendien kun je het energieverbruik van zakelijke installaties en machines apart optellen bij de zakelijke kosten.

Energiekosten: zakelijk of privé contract?

Soms is het ingewikkeld: zijn de energiekosten nu zakelijk of privé? En heb je nu wel of geen separaat contract nodig voor je energie voor zakelijk gebruik, zodat je de btw kunt aftrekken?Het is niet altijd even duidelijk wanneer je in de situatie belandt waarin je je afvraagt: is mijn energie zakelijk of privé? Wij helpen je graag verder met al jouw vragen! 

Energiekosten zakelijk/privé

In sommige gevallen - bijvoorbeeld wanneer je sterkstroom nodig hebt of bij een combinatie van stroomverbruik en teruglevering (met zonnepanelen) - kan het interessant zijn een separate zakelijke energie-aansluiting te nemen (de energie is dan zakelijk aftrekbaar). Maar soms kan het ook voldoende zijn om een tussenmeter te plaatsen voor het scheiden van het zakelijk en privé energieverbruik.

Energie zakelijk aftrekbaar

Met een contract bij DELTA Energie kun je dit soort inhoudelijke vragen over energiekosten altijd stellen aan je accountmanager. Wij zijn geen boekhouders, maar we weten wél hoe het zit met energiekosten, aftrekbaar verbruik voor de eenmanszaak, Zzp’er of het MKB en de regels rondzakelijke heffing energiebelasting. 

100% groene zakelijke energie op privé adres

We willen je ook nog graag even wijzen op ons aanbod 100% groene energie. Want ook als eenmanszaak wil je natuurlijk maatschappelijk verantwoord ondernemen en dus groene energie inkopen. Ons groene aanbod geldt voor particulier én zakelijk gebruik.

Mensen met een eenmanszaak stappen over naar DELTA

DELTA is een prettige energiepartner voor zzp’ers met een bedrijf aan huis en een combinatie van zakelijke en privé-energiekosten. Met aantrekkelijke tarieven voor groene energie, prima bereikbaarheid en goede ondersteuning. Meer weten overenergiekosten zakelijk/privé? Neem gerustcontact met ons open stel ons al je vragenover zakelijke stroom op je privé adres.Of stap direct over!

Het afsluiten van een contract met vaste prijzen via onze website is tijdelijk niet mogelijk

Vanwege de schommelende energieprijzen is het nu niet aantrekkelijk om over te stappen en een contract voor langere tijd met vaste prijzen te kiezen. Daarom is ons aanbod tijdelijk niet op onze website beschikbaar.

De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt. Energie besparen is dus altijd goed! Ontdek hier onze energiebesparingstips.

Contract met variabele prijzen

Wil je overstappen en wil je een contract met variabele prijzen?

Later overstappen?

Op een later moment overstappen? Meld je aan voor onze overstapwekker en we nemen contact met je op zodra het wél een goed moment is om over te stappen.

Klantenservice

Wij zijn op werkdagen tussen 08:30 uur en 17:00 uur bereikbaar. Ga naar de servicepagina.

Kies je gewenste looptijd:

3 jaar zekerheid

Meest gekozen

  • Altijd 100% groene stroom
  • Altijd inzicht in je energieverbruik
  • Exclusieve kortingen op zonnepanelen en ledverlichting


  • Altijd 100% groene stroom
  • Klantenservice met ondernemersspirit


Bereken uw persoonlijke aanbod voor energie op de zaak:

Postcode
Huisnr. Huisnummer
Toev. Toevoeging
 

Vermelde maandbedragen zijn de energiekosten excl. btw op basis van een gemiddeld jaarverbruik (6.850 kWh en 2.650 m3 gas per jaar) en de actuele prijzen. Voor de netbeheerkosten is gerekend met de kosten van een aansluiting op basis van 3x25 Ampère en een G4/G6-gasmeter. Bekijk de samenstelling van dit product.