Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

DELTA MixGroen Gas Zakelijk*

  • Kies zelf je looptijd: drie of één jaar
  • Bijdrage aan diverse Zeeuwse natuurprojecten
  • Voor ieder DELTA MixGroen Gas contract planten we een boom

* Bekijk de samenstelling van dit product.

Bereken uw persoonlijke aanbod voor energie op de zaak:

Postcode
Huisnr. Huisnummer
Toev. Toevoeging
Type onderneming:
 

In 2016 zette DELTA Energie al zijn klanten in één keer over op groene stroom. Vier jaar later introduceerden we DELTA MixGroen Gas Zakelijk. Dat is een mix van 2% groen gas en 98% aardgas waarvan we de CO2-uitstoot compenseren.

Ook draag je met DELTA MixGroen Gas bij aan het behoud van de Zeeuwse natuur. Kies je voor DELTA Puur Zeeuws Groen (100% groene stroom uit Zeeland), dan krijg je automatisch ook DELTA MixGroen Gas. Hoe Zeeuws wil je het hebben?

Zeeuwse natuur

Met DELTA MixGroen Gas steun je dus de prachtige natuur in Zeeland. Want per 1.000 kuub verbruikt gas dragen we vijf euro bij aan diverse belangrijke Zeeuwse natuurprojecten. Van dat geld planten we bovendien voor ieder nieuw of verlengd contract van DELTA MixGroen Gas een boom in Zeeland. De Zeeuwse natuurprojecten die we mogelijk maken:

  • zorgen voor behoud, bescherming en beheer van de natuur in Zeeland
  • zetten zich in voor meer groen in de buurt
  • willen iedereen laten genieten van de prachtige Zeeuwse natuur

Je leest hier meer over DELTA en De Zeeuwse Natuur.

DELTA MixGroen Gas
Bijdrage aan Zeeuwse natuurprojecten

Mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas

Standaard bij 100% groene stroom uit Zeeland

Onze meest Zeeuwse combinatie!


Altijd 100% groene stroom.

  • 100% groene stroom uit Nederland 
  • Opgewekt door Nederlandse windmolens en zonnedaken, en verwerking van kippenmest in Moerdijk
  • Kies zelf welk gas je wilt: mixgroen gas of aardgas


Groen Gas

DELTA MixGroen Gas bestaat op dit moment voor 2% uit groen gas. Groen gas bestaat uit biogas dat wordt gemaakt door vergisting van mest of andere biologische afvalproducten. Dat biogas wordt daarna gezuiverd en verbeterd tot groen gas.

Op dit moment is groen gas nog schaars en dus duur. DELTA Energie vindt dat duurzaamheid betaalbaar moet blijven. Daarom is het aandeel groen gas in DELTA MixGroen Gas nu nog beperkt. We hopen dat er steeds meer groen gas geproduceerd wordt waardoor de prijzen omlaag gaan. Zodra groen gas betaalbaarder wordt voegen we meer groen gas aan DELTA MixGroen Gas toe.

CO2-gecompenseerd gas

De rest van DELTA MixGroen Gas (98%) bestaat uit normaal aardgas waarvan we de CO2-uitstoot die het verbruik ervan veroorzaakt, compenseren. Als jouw cv-ketel gas verbrandt om je huis te verwarmen, brengt je cv-ketel CO2 in het milieu. De CO2 die jij op die manier produceert, compenseren wij voor je.

We investeren daarvoor in duurzame energieprojecten die tot doel hebben om CO2-uitstoot te reduceren. In Zeeland doen we dat samen met het Zeeuws Klimaatfonds. In de rest van de wereld met het Gold Standaard-keurmerk, een betrouwbaar keurmerk voor CO2-compensatie. Dit keurmerk is een initiatief van onder meer het Wereld Natuur Fonds. In welke projecten we precies investeren lees je op onze pagina over de samenstelling van onze energie.

Bomen en planten

De hoeveelheid CO2 in ons milieu beperk je op twee manieren: minder CO2 produceren én bomen en planten beschermen. Bomen en planten halen namelijk CO2 uit de lucht en slaan het op. Daarom is het beschermen van de natuur om ons heen zo belangrijk.

Wist je dat de Zeeuwse schorren ware CO2-vreters zijn? Schorren zijn begroeide oevergebieden in bijvoorbeeld de Ooster- en Westerschelde. Eén hectare schor slaat vijf keer zoveel CO2 op als één hectare bos! Er zijn duizenden hectares schorren in Zeeland, dus reken maar uit! Schorren zijn in Zeeland heel belangrijk voor CO2-opslag. Daar moeten we zuinig op zijn.