Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Kantoor aan huis

Zijn kosten voor stroom en gas in je
thuiskantoor aftrekbaar?

Energiekosten en het kantoor aan huis

Ben jij een ondernemer met een kantoor aan huis, geïnteresseerd in energiekosten? Dan is onderstaand blog over zakelijke energie thuis hoogstwaarschijnlijk zeer interessant voor jou. Want als relatief kleine energieleverancier met een goed scorende klantenservice krijgt DELTA Energie veel vragen van zzp’ers en andere particulier–zakelijke klanten met een thuiskantoor. Zij willen allemaal weten of ze de energiekosten voor hun kantoor aan huis zakelijk mogen aftrekken. Wij zetten hier de (on)mogelijkheden graag voor je op een rijtje.

Wat mag je wel en niet aftrekken bij een kantoor aan huis?

Als je thuis een kantoor hebt, dan denk je misschien dat zakelijk- en privé verbruik van gas, water en elektra beide aftrekbaar zijn. Wij moeten je helaas teleurstellen. Je kunt namelijk slechts een deel van je energiekosten aftrekken als zakelijke kosten. Maar ook hierbij zit er een addertje onder het gras, dus pas goed op! Een laptop op de eettafel geldt namelijk niet als kantoor aan huis! Die stroomkosten zijn dus niet aftrekbaar. Je moet een écht kantoor hebben ingericht wil je in aanmerking komen voor het aftrekken van zakelijke energie thuis.

Zakelijke energie thuis

De energiekosten voor dit thuiskantoor worden vervolgens pro-rata verdeeld. Dat wil zeggen dat je het aantal vierkante meters in je huis optelt, en kijkt hoeveel procent je kantoor daarvan uitmaakt. Stel je huis is 100 m2 en je kantoor meet 10 m2, dan kun je dus 10% van de energiekosten ‘op de zaak’ zetten. Het grootste deel blijft zoals je ziet privé verbruik van gas, water elektra.

Extra energiekosten kantoor aan huis

We kunnen het nog wat eerlijker en ingewikkelder maken door te stellen dat je ook meer kosten kwijt bent doordat je altijd thuis bent en allerlei apparatuur gebruikt. Bij mensen die buiten de deur werken, staat de thermostaat overdag op 16˚C en is alle apparatuur uit. Met andere woorden: het scheelt per situatie.

Kantoor aan huis energiekosten optellen

Eventueel kun je het energiegebruik van je zakelijke apparatuur bij elkaar optellen om dat apart op de balans te zetten als extra aftrekpost. Het beste kun je hierover overleggen met je boekhouder, óf een contract afsluiten met DELTA Energie. Wij helpen je dan graag verder.

Meer over Op-maatadvies voor kantoor aan huis

Intelligent verwarmen van kantoor aan huis

Een andere manier om met een kantoor aan huis meer marge over te houden is door minder kosten te maken. Dus: kiezen voor de scherpe tarieven van DELTA Energie én zuinig omgaan met energie. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van je binnenklimaat met intelligente thermostaten en radiatorknoppen. De investering in domotica kun je voor een belangrijk deel zakelijk aftrekken. Zeker als je dit direct aanpakt bij het inrichten van je kantoor aan huis, om daarmee je zakelijke verbruik te kunnen monitoren en managen.

Groene energie in je kantoor aan huis

Als zzp’er met een thuiskantoor kom je in aanmerking voor stookkosten teruggave.  Maar wanneer je overstapt op groene energie, dan biedt dat jou nog veel meer voordelen. Kijk hieronder wat DELTA Energie jou te bieden heeft: 

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom uit Zeeland

  • Zeeuwse windmolens
  • Zeeuwse zonnedaken

Standaard met DELTA MixGroen Gas:

Een goede keuze volgens de groene stroom checker van Hier.nu!


DELTA Groene Stroom

100% groene stroom uit Nederland

  • Nederlandse wind- en zonneparken
  • Verwerking van kippenmest in Moerdijk (NL)

MixGroen Gas of normaal aardgas? De keuze is aan jou!


Flex- en thuiswerkers vergelijken en stappen over naar DELTA

DELTA Energie is een ideale energieleverancier voor zelfstandig ondernemers en werknemers met een thuiskantoor. Als je de energieprijzen vergelijkt en je telt onze prima bereikbaarheid en ondersteuning daarbij op, dan kun je niet anders dan concluderen dat DELTA Energie jou energie helpt besparen en je bedrijf verduurzamen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op en stel ons al je vragen. Of stap direct over! 

Kies je gewenste looptijd:

3 jaar zekerheid

Meest gekozen

  • Altijd 100% groene stroom
  • Altijd inzicht in je energieverbruik
  • Exclusieve kortingen op zonnepanelen en ledverlichting


  • Altijd 100% groene stroom
  • MixGroen Gas als jij dat wil
  • Klantenservice met ondernemersspirit


Bereken uw persoonlijke aanbod voor energie op de zaak:

Postcode
Huisnr. Huisnummer
Toev. Toevoeging
 

Vermelde maandbedragen zijn de energiekosten excl. btw op basis van een gemiddeld jaarverbruik (6.850 kWh en 2.650 m3 gas per jaar) en de actuele prijzen. Voor de netbeheerkosten is gerekend met de kosten van een aansluiting op basis van 3x25 Ampère en een G4/G6-gasmeter. Bekijk de samenstelling van dit product.