Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Gasprijs

Wat is de gasprijs voor bedrijven?

De gasprijs en de zakelijke markt voor gas

Gasprijzen – zakelijk en particulier – zijn afhankelijk van veel factoren. Naast de herkomst van het gas speelt de wereldmarkt een grote rol. De markt voor gas is door allerlei oorzaken zo vluchtig als gas zelf, waardoor het lastig is om gasprijzen te publiceren. We kunnen wel een overzicht maken van onze actuele zakelijke gasprijzen, maar dan moeten we die elk uur aanpassen, dus daar wordt niemand wijzer van. Als je wilt weten welk zakelijk gasprijs-aanbod wij je kunnen doen, kun je het beste contact opnemen met ons klantenteam Zakelijke Markt. Zij vertellen je graag wat de stand van zaken is.

Kies hoe dan ook voor DELTA MixGroen Gas

Ons product MixGroen Gas bestaat voor 2% uit groen gas en voor 98% uit CO2-gecompenseerd aardgas. Daarmee helpt DELTA je met het zetten van stappen naar een duurzamere onderneming. Ons aanbod stroom & gas is als volgt:

 

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom uit Zeeland

  • Zeeuwse windmolens
  • Zeeuwse zonnedaken

Standaard met DELTA MixGroen Gas:

Een goede keuze volgens de groene stroom checker van Hier.nu!


DELTA Groene Stroom

100% groene stroom uit Nederland

  • Nederlandse wind- en zonneparken
  • Verwerking van kippenmest in Moerdijk (NL)

MixGroen Gas of normaal aardgas? De keuze is aan jou!


Opbouw zakelijke gasprijs: inkoopvolume

Even afgezien van de fluctuerende tarieven op de internationale gasmarkt, is de zakelijke gasprijs opgebouwd uit verschillende onderdelen. Ten eerste dus de inkoopprijs, die deels afhangt van je verbruik. Grootzakelijke verbruikers betalen minder per kubieke meter dan bedrijven die veel minder gebruiken. Ditzelfde geldt natuurlijk voor ondernemingen die met meerdere partijen collectief energie inkopen om zo een bepaald volumevoordeel te behalen. Ook zij kunnen profiteren van grootzakelijke gasprijzen.

Opbouw zakelijke gasprijs: vaste kosten

Een deel van de gasprijs bestaat uit vaste kosten voor de netbeheerder. Die vraagt een vergoeding voor het transport van gas via leidingen van de leverancier naar jouw onderneming, een abonnement voor de aansluiting, en geld voor huur van de meters. Met andere woorden: voor de kosten voor hardware en de administratie rond jouw gasconsumptie.

Opbouw zakelijke gasprijs: energiebelasting

De overheid probeert het gebruik van fossiele brandstoffen – en dus ook gas – te beïnvloeden met financiële prikkels. Een van die prikkels is de energiebelasting die jouw gas duurder maakt. Overigens zijn er ook weer allerlei heffingskortingen en zelfs vrijstellingen om te voorkomen dat de grootzakelijke gasprijzen de pan uit rijzen. Meer hierover lees je op de pagina ‘Energiebelasting’.

Overstappen voor een betere zakelijke gasprijs?

De prijs van energie is een belangrijke reden voor ondernemingen om te switchen van energieleverancier. Begrijpelijk, maar niet altijd verstandig. Er zijn naast – vaak marginale - prijsverschillen veel meer factoren die de totale energiekosten voor grootzakelijke verbruikers kunnen beïnvloeden. Veel van die factoren hebben te maken met service, begeleiding en advies. DELTA is dochter van het grote Vattenfall, maar zelf een relatief kleine speler. Mede daarom is DELTA Energie een prettige partner voor ondernemingen, van het MKB tot de grootzakelijke markt. Met aantrekkelijke tarieven voor groene energie, prima online bereikbaarheid en maatwerk ondersteuning door accountmanagers met verstand van zaken. Meer weten? Neem gerust contact met ons op en stel ons al je vragen. Of stap direct over!

Het afsluiten van een contract met vaste prijzen via onze website is tijdelijk niet mogelijk

Vanwege de schommelende energieprijzen is het nu niet aantrekkelijk om over te stappen en een contract voor langere tijd met vaste prijzen te kiezen. Daarom is ons aanbod tijdelijk niet op onze website beschikbaar.

De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt. Energie besparen is dus altijd goed! Ontdek hier onze energiebesparingstips.

Contract met variabele prijzen

Wil je overstappen en wil je een contract met variabele prijzen?

Later overstappen?

Op een later moment overstappen? Meld je aan voor onze overstapwekker en we nemen contact met je op zodra het wél een goed moment is om over te stappen.

Klantenservice

Wij zijn op werkdagen tussen 08:30 uur en 17:00 uur bereikbaar. Ga naar de servicepagina.

Kies je gewenste looptijd:

3 jaar zekerheid

Meest gekozen

  • Altijd 100% groene stroom
  • Altijd inzicht in je energieverbruik
  • Exclusieve kortingen op zonnepanelen en ledverlichting


  • Altijd 100% groene stroom
  • MixGroen Gas als jij dat wil
  • Klantenservice met ondernemersspirit


Bereken uw persoonlijke aanbod voor energie op de zaak:

Postcode
Huisnr. Huisnummer
Toev. Toevoeging
 

Vermelde maandbedragen zijn de energiekosten excl. btw op basis van een gemiddeld jaarverbruik (6.850 kWh en 2.650 m3 gas per jaar) en de actuele prijzen. Voor de netbeheerkosten is gerekend met de kosten van een aansluiting op basis van 3x25 Ampère en een G4/G6-gasmeter. Bekijk de samenstelling van dit product.