Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Energiebelasting

Hoe zit het met de zakelijke belasting voor bedrijven?

Zakelijke energiebelasting – Bedrijven belast voor CO2 uitstoot?

De overheid wil dat we minder energie verbruiken; privé maar ook zakelijk. Om die reden moeten we allemaal energiebelasting betalen. In dit blog zoomen we in op de zakelijke kant en laten we je in het kort zien hoe energie belasting voor bedrijven werkt, en hoe de overheid met deze energiebelasting bedrijven (maar ook huishoudens) wil stimuleren hun CO2-uitstoot te verminderen en zuiniger om te gaan met fossiele bronnen.

 

Energiebelasting zakelijk uitgelegd

De wetgeving en de fiscale regels rondom energiebelasting zijn behoorlijk ingewikkeld. Er zijn diverse heffingen en kortingen voor uiteenlopende bedrijfsprocessen en industriële sectoren, aparte tarieven voor grootverbruikers en vrijstellingen voor bepaalde activiteiten. We gaan je in dit blog niet alles tot in detail uitleggen, maar we kunnen je bijvoorbeeld wel vertellen wat energiebelasting voor bedrijven is.

Energiebelasting is een heffing die je moet betalen wanneer je energie verbruikt, zoals belasting op gas en op elektriciteit. De overheid bepaalt elk jaar hoe hoog deze belasting is, en dat bedrag is voor alle energieleveranciers hetzelfde. De belasting is onder meer bedoeld om de CO2-uitstoot te verminderen en het verbruik van energie terug te dringen.

Om mensen aan te moedigen keuzes te maken voor milieuvriendelijke warmteopties, verhoogt de overheid de belasting op gas, en verlaagt ze de energiebelasting op elektriciteit. Hierdoor worden bedrijven en huishoudens gestimuleerd om bijvoorbeeld warmtepompen of andere duurzame stappen te zetten op het gebied van verwarmen, zoals aardwarmte.

Wil je meer informatie over energiebelasting voor bedrijven? Bezoek dan de website van ons moederbedrijf Vattenfall. Op de paginaenergiebelasting bedrijven vind je antwoord op al je vragen, inclusief links naar kant-en-klare actuele energiebelastingverklaringen voor het verkrijgen van heffingskortingen en zelfs vrijstelling energiebelasting. Ben je specifiek op zoek naar informatie over energiebelasting 2024? Bezoek dan deze pagina. Hier vind je energiebelasting tarieven 2024 Gas en Elektriciteit.

Samenwerking met DELTA Energie

Als dochter van Vattenfall profiteren wij van het uitgebreide netwerk van een internationale speler op de energiemarkt. Als klant van DELTA Energie profiteer jij op jouw beurt weer van onze compacte organisatie. De DELTA accountmanagers voor de zakelijke markt zijn goed bereikbaar en altijd bereid om je een op een advies te geven over hoe je energiebelasting zakelijk inpast in je inkoopbeleid. We kunnen snel schakelen en leveren echt maatwerk. Bovendien hebben wij een uitstekend aanbod als het gaat om 100% groene stroom:

DELTA Puur Zeeuws Groen

100% groene stroom uit Zeeland

  • Zeeuwse windmolens
  • Zeeuwse zonnedaken

Standaard met DELTA MixGroen Gas:

Een goede keuze volgens de groene stroom checker van Hier.nu!


DELTA Groene Stroom

100% groene stroom uit Nederland

  • Nederlandse wind- en zonneparken
  • Verwerking van kippenmest in Moerdijk (NL)

MixGroen Gas of normaal aardgas? De keuze is aan jou!


Energiebelasting verlagen met zonnepanelen

is bedoeld om bedrijven te stimuleren minder energie te verbruiken en CO2 uit te stoten. Wij ondersteunen je graag met het treffen van maatregelen rond het bezuinigen op energie. Of wellicht kun je ook zelf energie opwekken en terugleveren, bijvoorbeeld met zonnepanelen op de daken of op het terrein. Als je teruglevert betaal je immers alleen energiebelasting over je netto verbruik!

Meer weten over energiebelasting voor bedrijven?

DELTA Energie helpt je graag met het zetten van stappen om te bezuinigen op energie en je CO2-uitstoot te verlagen met een keuze voor groene stroom. Ook kunnen wij je uitgebreid adviseren over energiebelasting vanuit een zakelijk oogpunt. Neem gerust contact met ons op en stel ons al je vragen. Of stap direct over, dan neemt een accountmanager snel contact met je op!

Kies je gewenste looptijd:

3 jaar zekerheid

Meest gekozen

  • Altijd 100% groene stroom
  • Altijd inzicht in je energieverbruik
  • Exclusieve kortingen op zonnepanelen en ledverlichting


  • Altijd 100% groene stroom
  • MixGroen Gas als jij dat wil
  • Klantenservice met ondernemersspirit


Bereken uw persoonlijke aanbod voor energie op de zaak:

Postcode
Huisnr. Huisnummer
Toev. Toevoeging
 

Vermelde maandbedragen zijn de energiekosten excl. btw op basis van een gemiddeld jaarverbruik (6.850 kWh en 2.650 m3 gas per jaar) en de actuele prijzen. Voor de netbeheerkosten is gerekend met de kosten van een aansluiting op basis van 3x25 Ampère en een G4/G6-gasmeter. Bekijk de samenstelling van dit product.