Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Enkel- of dubbeltarief

Normaaltariefuren en daltariefuren helder uitgelegd

Bij een enkeltariefmeter betaal je één prijs per kWh, ongeacht het tijdstip. Met een dubbeltariefmeter betaal je tijdens de normaaltariefuren een andere leveringsprijs dan tijdens de daltariefuren.

De daltariefuren in Zeeland zijn:

  • alle uren op werkdagen van 23.00 tot 7.00 uur
  • alle uren op zaterdagen en zondagen
  • alle uren op erkende feestdagen (Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en beide Kerstdagen)

Alle uren op werkdagen tussen 07.00 en 23.00 uur zijn de normaaltariefuren. Tijdens de normaaltariefuren betaal je meer per kWh dan tijdens de daltariefuren. 

In sommige regio's gaan de daltariefuren in om 21.00 uur. Je netbeheerder kan je hier meer informatie over geven.

De afgelopen jaren is de elektriciteitsprijs tijdens de daltariefuren op de handelsmarkt aanzienlijk gestegen. Hierdoor is helaas het voordeel van een dubbeltariefmeter erg klein geworden.

Heb je al een dubbeltariefmeter? Dan heb je er voordeel van als 60% van je verbruik in de daltarief uren valt.

Overstappen naar een dubbeltariefmeter is mogelijk interessant voor je

  • bij een jaarverbruik van 7.500 kWh of meer
  • als 60% van je verbruik in de daltariefuren valt

Je bespaart dan kosten met een dubbeltariefmeter. Heb je een meter met één telwerk voor levering dan moet de meter gewisseld worden. Je netbeheerder kan je hier kosten voor in rekening brengen.

Wil je van dubbeltarief overstappen op enkeltarief? Of wil je van enkeltarief overstappen op dubbeltarief, en heb je al een meter met 2 of meer telwerken?

Neem contact op met onze Klantenservice via het telefoonnummer 0118 - 22 55 00 (normaal tarief). Wij passen dan je contract aan.

Wil je je enkeltariefmeter laten vervangen door een dubbeltariefmeter (slimme meter)?

Neem dan contact op met je netbeheerder. Binnen Zeeland is dit Stedin B.V. Buiten Zeeland heb je te maken met andere netbeheerders.