Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

DELTA en De Zeeuwse Natuur

Samen brengen we natuur nóg dichterbij

Kies je voor DELTA Groen Gas, dan kies je ook voor de prachtige natuur in Zeeland. Want per 1.000 kuub groen gas draagt DELTA vijf euro af aan het samenwerkingsverband De Zeeuwse Natuur. Waarom we De Zeeuwse Natuur ondersteunen? Dat leggen we graag even uit.

Waarom De Zeeuwse Natuur? Twee redenen!


We zijn fan van Zeeland

We zijn een echt Zeeuws bedrijf. Bijna al onze medewerkers wonen in Zeeland. We gaan met de hond naar het strand, maken een fietstocht over dammen en dijken of een stevige wandeling door de polder. DELTA is fan van Zeeland!

Natuur helpt bij CO2-reductie

Wij leveren groene stroom en groen gas en we helpen je huis of bedrijf te verduurzamen. Ons doel: de uitstoot van CO2 verminderen om klimaatverandering tegen te gaan. Bomen en planten slaan juist CO2 op. Dus hoe meer bomen en planten, hoe meer CO2 er uit de lucht gehaald wordt. Daarom is DELTA en natuur een logische combinatie!

Samen gaan we onze klanten meer bij de natuur in Zeeland betrekken. We ondersteunen daarom vier projecten van De Zeeuwse Natuur. Alle projecten hebben tot doel om de kennis over natuur te vergroten en meer mensen natuur te laten beleven. De projecten zijn verdeeld over de vier thema’s die De Zeeuwse Natuur hanteert in haar werkzaamheden.

Natuur in de buurt

Tiny en Tuiny Forests

Voor natuur hoef je niet persé op pad. Natuur begint al in je eigen tuin, op je eigen balkon of in je eigen buurt. Meer natuur in de buurt. Dat is waar IVN Natuureducatie zich sterk voor maakt.

Met Tiny Forests bijvoorbeeld, minibosjes midden in een woonwijk. Of Tuiny Forests, een pakket vol biologisch gekweekte planten waarmee je in je eigen tuin zelf natuur maakt. DELTA houdt van groen en daarom ondersteunen we IVN Natuureducatie bij het realiseren van meer natuur in de buurt.

Natuur en gezondheid

Natuurwerkdag

Buiten bezig zijn is gezond. Combineer dat met werken in de natuur en je bent helemaal goed bezig! Daarom ondersteunen we de Natuurwerkdag van Stichting Landschapsbeheer Zeeland.

Honderden vrijwilligers zijn dan in de Zeeuwse natuur aan het werk. Je komt op unieke plekjes, je doet belangrijk werk in de natuur en je bent lekker in beweging. Gezellig, gezond en groen.

Natuur en recreatie

Oosterscheldeweek

Fietsen, wandelen, zeilen, duiken en zonnebaden. Het kan allemaal op en rond de Oosterschelde. Tegelijk is de Oosterschelde het grootste Nationaal Park van Nederland. Natuur en recreatie gaan er dus hand in hand.

Maar wist je dat de schorren in de Oosterschelde veel meer CO2 opslaan dan bossen? En dat je er bruinvissen kunt spotten? Tijdens de Oosterscheldeweek kom je veel te weten over de Oosterschelde. Daarom ondersteunen we juist de Oosterscheldeweek, het jaarlijkse event over en rond de Oosterschelde. Zodat iedereen kennis kan maken met dit unieke en voor CO2-opslag belangrijke gebied.

Kind en natuur

Museum Terra Maris

In Natuurmuseum Terra Maris leren kinderen over alles wat met natuur te maken heeft. Heel belangrijk, want de jeugd van nu moeten straks onze planeet leefbaar houden. Daarom ondersteunen we het activiteitenprogramma van Terra Maris.

Terra Maris organiseert het hele jaar door leuke, actieve en educatieve activiteiten voor kinderen. Doordat de kinderen zo enthousiast zijn worden ook hun ouders vaak fan van de Zeeuwse natuur.

De organisaties achter de projecten van 'De Zeeuwse Natuur'