Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Vang de zon!

met zonnepanelen van DELTA

Wegens succes verlengd! Beslis voor 1 juli en maak je woning duurzamer met zonnepanelen

Lijkt het je leuk om zelf groene stroom op te wekken met zonnepanelen? En heb je nu al groene stroom en gas van DELTA? Dan staat er een mooi aanbod voor je klaar. Als je vóór 1 juli 2021 beslist huur je bovendien de eerste drie maanden helemaal gratis.

Dus vang de zon en maak je huis duurzamer!

Nu eerste drie maanden gratis!

Altijd 2,50 euro korting* per maand als je stroom en gas van DELTA hebt

 • Geen grote investering nodig, dus geld over voor andere dingen

 • Direct een duurzamer huis

 • Veilige installatie en persoonlijk advies door erkende installateur Saman Groep

Ja, ik wil zonnepanelen huren

of wil je liever zonnepanelen kopen


Tijdens het adviesgesprek hebben we gekeken hoeveel panelen we nodig hadden.

We willen namelijk ooit van het gas af én misschien een elektrische auto. Daarmee hebben we nu al rekening gehouden.’

-Nancy van Buuren uit Kapelle.


Kies de zonnepanelen passend bij jouw situatie

Exclusief voor DELTA-klanten: huur of koop je zonnepanelen met extra veel voordeel!

Voor een eerste indruk hebben we de meest gekozen pakketten voor je op een rijtje gezet. Toch zijn zonnepanelen altijd maatwerk. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Beste prijs/kwaliteitverhouding
8 Jinko Solar Tiger Mono zonnepanelen

 • Solis omvormer

 • Volledig zwart paneel

 • 12 jaar productgarantie

 • 84% vermogensgarantie na 25 jaar

 • 2.760 Wattpiek vermogen / 2.620 kWh opbrengst per jaar

Huur vanaf:
Van 38,66 voor 36,16* per maand

Koop vanaf:
2.078* eenmalig

Hoog vermogen & hoge prestaties
8 SunPower P3 Plus zonnepanelen

 • Solis omvormer

 • Volledig zwart paneel

 • 25 jaar volledige servicegarantie

 • 83% vermogensgarantie na 25 jaar

 • 3.000 Wattpiek vermogen / 2.850 kWh opbrengst per jaar

Huur vanaf:
Van 43,63  voor 41,13* per maand

Koop vanaf:
2.582* eenmalig

Maximaal vermogen & veel besparen
8 SunPower Maxeon 3 zonnepanelen

  • Solis omvormer

  • 25 jaar volledige servicegarantie

  • 92% vermogensgarantie na 25 jaar

  • 3.200 Wattpiek vermogen / 3.040 kWh opbrengst per jaar

 

Huur vanaf:
Vanaf 56,94 voor 54,44* per maand

Koop vanaf:
3.725* eenmalig


Vang de zon en mis deze actie niet!

Beslis voor 1 juli 2021 en huur de eerste drie maanden gratis​

Contact Us

Ik wil een adviesgesprek over zonnepanelen

Als je de aanvraag verstuurt, delen wij je gegevens met Saman Groep, zodat ze samen met jou een adviesgesprek kunnen inplannen. Een adviseur van Saman Groep neemt hiervoor contact met je op. Een adviesgesprek met Saman Groep vindt vaak telefonisch of via videobellen plaats.

We nemen binnen vijf werkdagen contact met je op. 

5 vaak gestelde vragen over zonnepanelen

Heb je een eigen dak? Dat wil zeggen: woon je in een koophuis dat geen appartement of flatwoning is? Dan is de kans erg groot dat je ook op jouw dak zonnepanelen kunt plaatsen. Toch zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden als je overweegt om zonnepanelen aan de schaffen.

Zo moeten je dak en eventuele dakpannen in goede staat zijn. Belangrijker nog is dat je dak (gedeeltelijk) op het zuiden ligt. Hoe zuidelijker je dak georiënteerd is, hoe beter en hoe hoger de opbrengst van de zonnepanelen.

Ook de hellingshoek (de mate waarin je dak schuin oploopt) is belangrijk. Een hellingshoek van zo’n 30 graden is optimaal. Ligt je dak niet helemaal optimaal en wil je toch een bepaalde hoeveelheid stroom opwekken, dan moet je wellicht extra zonnepanelen leggen om toch je gewenste opbrengst te halen.

Belangrijk is ook dat er door de dag heen geen schaduw op je dak valt. Valt er wel schaduw op je dak door bomen, andere huizen of schoorstenen, dan neemt de opbrengst van je zonnepanelen af. De ligging van het dak, de hellingshoek en eventuele schaduwvorming bepalen dus hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om de gewenste opbrengst te behalen.

Onze adviseurs helpen je hier graag mee tijdens het adviesgesprek

 

‘Terugleveren’ is eigenlijk een beetje verwarrende term. Want het suggereert dat je eerst iets van het stroomnet afhaalt en het vervolgens weer teruglevert. Wat er mee bedoeld wordt is het volgende: je levert stroom terug aan het stroomnet op het moment dat je zonnepanelen meer stroom opwekken dan je op hetzelfde moment in je huis verbruikt.

Dus: de teruggeleverde stroom is de stroom die je opwekt min de stroom die je op dat moment in je huis verbruikt. Of nog anders uitgelegd: de stroom die je opwekt maar niet in huis nodig hebt lever je terug aan het stroomnet. De hoeveelheid teruggeleverde stroom is dus niet gelijk aan de hoeveelheid opgewekte stroom. Dat is belangrijk om te begrijpen. 

Salderen is het wegstrepen van de stroom die je van het stroomnet afneemt tegen de stroom die je aan het stroomnet levert. Salderen vindt plaats op je jaarnota die je ieder jaar van je energieleverancier krijgt.

Het werkt als volgt. In basis krijg je voor de stroom die je aan het stroomnet teruglevert de leveringsprijs van stroom van je energieleverancier conform je energiecontract. Voor het gemak rekenen we hier even met 6,5 cent per kWh. Die prijs is gelijk aan de prijs die je betaalt voor stroom die je via je energieleverancier van het net afneemt als je zonnepanelen geen stroom opwekken (in de avond en nacht bijvoorbeeld).

Maar over die stroomprijs van 6,5 cent per kWh wordt nog belasting berekend: energiebelastingen én btw. Inclusief alle belastingen kost een kWh die je bij je energieleverancier afneemt ongeveer 23 cent. De overheid stimuleert het bezit van zonnepanelen door je voor ieder kWh teruggeleverde stroom ook de energiebelastingen en btw te betalen. In totaal krijg je zo dus dezelfde 23 cent betaald voor de stroom die je teruglevert aan het stroomnet. Je kan zo eenvoudig de verbruikte stroom één-op-één wegstrepen tegen teruggeleverde stroom.

Stel: je neemt 2.000 kWh van het stroomnet af en je levert 1.000 terug, dan betaal je nog maar 1.000 kWh aan je energieleverancier. Die andere 1.000 kWh heb je tegen elkaar weggestreept of gesaldeerd.

Er is wel een uitzondering. Als je meer teruglevert dan je verbruikt, dan gebeurt er iets anders. Stel: je neemt 2.000 kWh van het stroomnet af en je levert 3.000 terug, dan streep je 2.000 kWh tegen elkaar weg. Over de overige 1.000 kWh die je extra teruglevert ontvang je de leveringsprijs van je energieleverancier zónder belastingen en btw (de 6,5 cent van hierboven). De overheid subsidieert namelijk alleen het terugleveren van de hoeveelheid stroom die gelijk is aan de hoeveelheid stroom die je van het stroomnet afneemt.

Verdwijnt het salderen binnenkort?

De overheid is van plan om het salderen (zeg maar de subsidie op het bezit van zonnepanelen) stapsgewijs af te bouwen zodat teruglevering aan het stroomnet in 2031 niet meer wordt beloond. Je krijgt vanaf dan de leveringsprijs van DELTA (circa 6,5 cent per kWh) voor álle stroom die je aan het stroomnet teruglevert. De overheid bouwt dan de hoeveelheid energiebelasting en btw die je uitbetaald krijgt over teruggeleverde stroom stapsgewijs af. Althans, dat is de bedoeling. Het is nog niet zeker of het salderen ook daadwerkelijk afgebouwd wordt.

 

Jazeker! Zonnepanelen zijn de laatste vijf jaar flink goedkoper geworden. Het aanbod is gegroeid en de productie wordt steeds efficiënter. Toch lijkt de rek er wel wat uit: de prijsdalingen stagneren nu. Maar er is meer goed nieuws: de huidige generatie zonnepanelen wekt meer stroom op dan oudere zonnepanelen. De techniek wordt steeds beter en het rendement (de hoeveelheid stroom die je ermee opwekt) wordt steeds groter. Vanwege de vele zonuren is het rendement in Zeeland zelfs extreem hoog. Zelfs met bewolking leveren panelen nog steeds meer dan genoeg stroom.

Er verschijnen de laatste jaren af en toe berichten over zonnepanelen die brand veroorzaken. Toch valt het aantal incidenten enorm mee. Uit onderzoek blijkt dat de oorzaak vrijwel altijd ligt bij het gebruik van goedkope materialen door niet-erkende installateurs of doe-het-zelvers.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: laat stroom over aan de échte professional. Schakel altijd, dus ook voor het plaatsen van zonnepanelen, een erkende installateur in. Ook DELTA-partner Saman Groep is een erkende en zeer ervaren installateur die aangesloten is bij de toonaangevende branche-organisaties. Als je met een erkende installateur werkt is de kans op incidenten verwaarloosbaar.

 

Leverbaar in de volgende gebieden

Zonnepanelen van DELTA zijn leverbaar in het op de kaart oranje gekleurde gebied.

Coronamaatregelen
Onze erkende partner Saman Groep hanteert de landelijke richtlijnen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Bekijk hier de algemene voorwaarden van deze actie

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor deze actie

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor de Duurzame DELTA Deals*

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor het huren van zonnepanelen

* De getoonde prijzen zijn inclusief de Duurzame DELTA Deals korting. Deze korting is exclusief voor klanten van DELTA Energie. De korting is afhankelijk van het aantal producten (stroom en/of gas) dat u bij DELTA Energie afneemt.