Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Zoekresultaten

We hebben de volgende resultaten gevonden

Gevonden vragen en antwoorden

In de meeste gevallen heeft een afsluiting te maken met nog niet betaalde nota’s. Je kunt het beste contact opnemen met de afdeling Debiteurenadministratie. Zij kunnen je vertellen wat je moet doen om weer aangesloten te worden.

De Debiteurenadministratie is bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur op telefoonnummer 0118 - 22 55 33.

Ben je nog geen klant voor elektriciteit en/of gas, dan bereken je hier eenvoudig zelf je maandlasten.

Ben je al klant bij DELTA, dan kun je contact met ons opnemen om een offerte te ontvangen.
Ben je nog geen klant bij DELTA voor stroom en/of gas, dan bereken je op deltaenergie.nl/groene stroom en gas eenvoudig zelf je maandlasten voor je woning.

Ben je al klant bij DELTA, dan kun je contact met ons opnemen om een offerte te ontvangen.




De oorzaak van een storing kan zich binnen- of buitenshuis bevinden. Om er achter te komen waar de oorzaak van de storing zich bevindt, kun je eerst controleren of alle elektriciteit op je adres is uitgevallen of dat alleen een van de groepen of de aardlekschakelaar is uitgevallen.

Bevindt het probleem zich buitenshuis? Dan kun je de storing melden via het nationaal storingsnummer gas en stroom (0800 – 90 09). Dit is een gratis nummer. Je melding komt direct bij je regionale netbeheerder binnen. Met de mobiele telefoon kun je ook de website gas- en stroomstoringen raadplegen. Door je postcode en huisnummer in te tikken, check je snel of er een stroomstoring bij je in de buurt is.

Een storing binnenshuis (vanaf de meter) zul je zelf moeten oplossen. Hiervoor kun je een installateur laten komen.

Je netbeheerder kan je alle informatie over je elektriciteit- en/of gasmeter geven. 

Hyperlinks
Netbeheerder

DELTA MixGroen Gas is een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas.

Groen Gas
De 2% groen gas in DELTA MixGroen Gas wordt geproduceerd door vergisting van mest of andere biologische afvalproducten. Zo ontstaat biogas dat vervolgens wordt gezuiverd en verbeterd tot groen gas zodat het net zo goed bruikbaar is als aardgas. Groen gas is duurzamer dan aardgas omdat groen gas afkomstig is van hernieuwbare bronnen. Aardgas is een niet-hernieuwbare, fossiele brandstof. De voorraad ervan wordt steeds kleiner en het verbruik ervan brengt extra CO2 in de lucht. 

CO2-gecompenseerd aardgas
De 98% CO2-gecompenseerd aardgas is aardgas waarvan de CO2-uitstoot gecompenseerd wordt. Waar aan de ene kant CO2 vrijkomt tijdens de verbranding van aardgas, wordt er op een andere plek voor gezorgd dat er CO2 uit de lucht wordt onttrokken door bijvoorbeeld het beschermen en planten van bomen óf investeringen in duurzame energieprojecten.

Zeeuwse natuurprojecten en bomen planten
Met DELTA MixGroen Gas lever je ook een bijdrage aan de Zeeuwse natuur. Voor iedere 1.000 kuub DELTA MixGroen Gas die je verbruikt gaat namelijk vijf euro naar diverse Zeeuwse natuurprojecten. Daarvoor werken we samen met vier belangrijke Zeeuwse natuurorganisaties. Ook planten we voor ieder nieuw of verlengd contract van DELTA MixGroen Gas een boom in Zeeland.

Aanmelden
Ben je nog geen klant bij DELTA? Meld je aan via deltaenergie.nl/mixgroengas. Ben je een zakelijke klant? Ga dan naar onze zakelijke website.
 
Ben je al klant bij DELTA, en heb je DELTA Puur Zeeuws Groen? Als je bij het verlengen van je contract weer voor DELTA Puur Zeeuws Groen kiest, krijg je automatisch DELTA MixGroen Gas.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over DELTA MixGroen Gas op onze website.

Met DELTA MixGroen Gas (een mix van 2% groen gas en 98% CO2-gecompenseerd aardgas) steun je ook de prachtige natuur in Zeeland. Want per 1.000 kuub verbruikt gas dragen we vijf euro bij aan diverse belangrijke Zeeuwse natuurprojecten. Van dat geld planten we bovendien voor ieder nieuw of verlengd contract van DELTA MixGroen Gas een boom in Zeeland. De Zeeuwse natuurprojecten die we mogelijk maken:

  • zorgen voor behoud, bescherming en beheer van de natuur in Zeeland
  • zetten zich in voor meer groen in de buurt
  • willen iedereen laten genieten van de prachtige Zeeuwse natuur

Op onze website kun je nog meer informatie vinden over de natuurpartners waarmee we samenwerken en welke projecten er worden gerealiseerd. . 
98% van DELTA MixGroen Gas is aardgas waarvan we de CO2-uitstoot compenseren. Compensatie hoeft niet in Nederland te gebeuren. Broeikasgassen verspreiden zich over de aarde. Aangezien klimaatverandering een wereldwijd probleem is, maakt het niet uit waar de reductie plaatsvindt, als deze maar plaatsvindt!

Om ook lokaal impact te maken steunt DELTA bovenop de CO2 compensatie met Gold Standard projecten ook nog eens de Zeeuwse natuur.

DELTA MixGroen Gas bestaat op dit moment voor 2% uit groen gas en 98% aardgas waarvan we de CO2-uitstoot compenseren. Groen gas bestaat uit biogas dat wordt gemaakt door vergisting van mest of andere biologische afvalproducten. Dat biogas wordt daarna gezuiverd en verbeterd tot groen gas. 

Op dit moment is groen gas nog schaars en dus duur. DELTA Energie vindt dat duurzaamheid betaalbaar moet blijven. Daarom is het aandeel groen gas in DELTA MixGroen Gas nu nog beperkt. We hopen dat er steeds meer groen gas geproduceerd wordt waardoor de prijzen omlaag gaan. Zodra groen gas betaalbaarder wordt voegen we meer groen gas aan DELTA MixGroen Gas toe.

Op onze website vind je meer informatie over de samenstelling van onze producten. 
De voordelen zijn:

Bijdrage aan de Zeeuwse natuur
DELTA doet een bijdrage van vijf euro per 1.000 kuub gas

Mix van groen gas (2%) en CO2-gecompenseerd aardgas (98%)

Natuurlijk Zeeuws!
Standaard bij 100% groene stroom uit Zeeland: wat wil je nog meer?
Elke aansluiting voor stroom of gas heeft een identificatienummer, de EAN-code. 

Je vindt de EAN-code als volgt:
Ga je gasvrij wonen? Je kunt de aansluit- en transportovereenkomst (ATO) die je met je netbeheerder hebt opzeggen. Je dient zelf de verwijdering van je gasaansluiting aan te vragen via mijnaansluiting.nl. De netbeheerder zal zorgen voor het verwijderen van de gasmeteropstelling en de aansluitleiding.

Als je de gasaansluiting nog niet meteen wil laten verwijderen, dan kun je de aansluiting laten afsluiten voor een periode van maximaal 12 maanden. Hierna is het aan jou om een keuze te maken tussen het opnieuw aansluiten of het alsnog definitief verwijderen van je gasaansluiting. Aan het opnieuw aansluiten zijn kosten verbonden, die de netbeheerder bij je in rekening brengt. Het verwijderen van de gasaansluiting is kosteloos. Het is wel belangrijk dat je actief de aanvraag tot verwijdering doet.

Wij krijgen vanuit de netbeheerder bericht over het afsluiten van de gasaansluiting. Na ontvangst van dit bericht van de netbeheerder zullen wij je contract automatisch beëindigen. Hiervoor hoef je zelf geen contact met ons op te nemen. Je ontvangt bericht zodra wij je contract beëindigd hebben.