Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

DELTA Groen Gas

Steun de Zeeuwse natuur!

In 2016 zette DELTA al zijn klanten in één keer over op groene stroom. Maar wist je dat DELTA ook groen gas biedt? Bij ons is dat een mix van 2% biogas en 98% CO2-gecompenseerd gas waarmee u ook nog eens een bijdrage levert aan de Zeeuwse natuur. Kiest u voor DELTA Puur Zeeuws Groen (100% groene stroom uit Zeeland), dan krijgt u automatisch ook DELTA Groen Gas. Hoe Zeeuws en duurzaam wilt u het hebben?

Zeeuwse natuur

Met DELTA Groen Gas steunt u bovendien de prachtige natuur in Zeeland. Wij maken voor u per 1.000 kuub groen gas vijf euro over naar De Zeeuwse Natuur. Dat is een samenwerkingsverband van vier organisaties die zich inspannen voor de natuur in onze provincie. Met DELTA Groen Gas levert u zo direct een bijdrage aan het behoud van die natuur. Deze Zeeuwse natuurorganisaties:

 • zorgen voor behoud, bescherming en beheer van de natuur in Zeeland
 • zetten zich in voor meer groen in de buurt
 • willen iedereen laten genieten van de prachtige Zeeuwse natuur

U leest hier meer over DELTA en De Zeeuwse Natuur.

DELTA Groen Gas
Bijdrage aan de Zeeuwse natuur

Wij doen een bijdrage van vijf euro per 1.000 kuub groen gas

Mix van 2% biogas en 98% CO2-gecompenseerd gas

Een duurzamere keus dan normaal aardgas

Standaard bij 100% groene stroom uit Zeeland

Kies voor DELTA Puur Zeeuws Groen

Standaard bij DELTA Puur Zeeuws Groen

DELTA Groen Gas is een vaste combinatie met DELTA Puur Zeeuws Groen. Kies je voor 100% groene stroom uit Zeeland, dan krijgt u ook automatisch DELTA Groen Gas. Alleen als u gas nodig heeft natuurlijk!

Toch liever DELTA Groene Stroom (groene stroom uit Nederland en de rest van Europa)? Dan kiest u tussen DELTA Groen Gas of ‘gewoon’ aardgas: DELTA Gas.

Groene stroom uit Zeeland met groen gas
DELTA Puur Zeeuws Groen en DELTA Groen Gas

Een must voor Zeeuwse ondernemers!

Onze meest Zeeuwse combinatie!

 • 100% groene stroom uit Zeeland
 • Opgewekt door Zeeuwse windmolens en zonnedaken
  én met de brute kracht van eb en vloed
 • Standaard met groen gas: een mix 2% van biogas en 98% CO2-gecompenseerd gas
 • Mét een bijdrage aan de Zeeuwse natuur
 • Factuurkorting tot 300 euro!


Groene stroom met gas naar keuze
DELTA Groene Stroom en DELTA (Groen) Gas

Altijd 100% groene stroom.
Ook groen gas? De keuze is aan u!

 • 100% groene stroom uit Nederland en de rest van Europa
 • Opgewekt door Nederlandse windmolens en zonnedaken, verwerking van kippenmest (NL) en Europese windmolens
 • Kies zelf welk gas u wilt: groen gas of normaal gas
 • Factuurkorting tot 300 euro!


Bereken uw persoonlijke aanbod voor energie op de zaak:

Postcode
Huisnr. Huisnummer
Toev. Toevoeging
 

Vermelde maandbedragen zijn de energiekosten excl. btw op basis van een gemiddeld jaarverbruik (6.850 kWh en 2.650 m3 gas per jaar) en de actuele prijzen op basis van een driejarig contract inclusief groen gas. Voor de netbeheerkosten is gerekend met de kosten van een aansluiting op basis van 3x25 Ampère en een G4/G6-gasmeter. Bekijk de samenstelling van onze stroomproducten.

Annemarie in de Zeeuwse natuur

Met DELTA Groen Gas draagt u bij aan het behoud van de natuur in Zeeland. Annemarie weet precies hoe dat zit en gaat daarom op stap in de Zeeuwse natuur. Ze vertelt precies met welke organisaties DELTA een partnership heeft afgesloten en wat die organisaties doen.
Krijgt Annemarie nog een hert te zien?

Biogas

DELTA Groen Gas bestaat op dit moment voor 2% uit biogas. Biogas wordt gemaakt door vergisting van mest of andere biologische afvalproducten. Op dit moment is biogas nog schaars en dus duur. DELTA vindt dat duurzaamheid betaalbaar moet blijven. Daarom is het aandeel biogas in DELTA Groen Gas nu nog beperkt. Maar hoe meer biogas er gemaakt wordt, hoe meer biogas we aan DELTA Groen Gas toevoegen.

CO2-gecompenseerd gas

De rest van DELTA Groen Gas (98%) bestaat uit CO2-gecompenseerd gas. Dat is ‘normaal’ aardgas waarvan we de CO2-uitstoot compenseren. Als een cv-ketel gas verbrandt om een bedrijfsruimte te verwarmen, brengt die cv-ketel CO2 in het milieu. De CO2 die u op die manier produceert, compenseren wij voor u.

We investeren daarvoor in duurzame energieprojecten die tot doel hebben om CO2-uitstoot te reduceren. In Zeeland doen we dat samen met het Zeeuws Klimaatfonds. In de rest van de wereld met het Gold Standaard-keurmerk, het strengste keurmerk voor CO2-compensatie. Dit keurmerk is een initiatief van onder meer het Wereld Natuur Fonds. In welke projecten we precies investeren leest u op onze pagina over de samenstelling van onze energie.

 

Bomen en planten

De hoeveelheid CO2 in ons milieu beperk je op twee manieren: minder CO2 produceren én bomen en planten beschermen. Bomen en planten halen namelijk CO2 uit de lucht en slaan het op. Daarom is het beschermen van de natuur om ons heen zo belangrijk.

Wist u dat de Zeeuwse schorren ware CO2-vreters zijn? Schorren zijn begroeide oevergebieden in bijvoorbeeld de Ooster- en Westerschelde. Eén hectare schor slaat vijf keer zoveel CO2 op als één hectare bos! Er zijn duizenden hectares schorren in Zeeland, dus reken maar uit! Schorren zijn in Zeeland heel belangrijk voor CO2-opslag.
Daar moeten we zuinig op zijn.