Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

DELTA Groen Gas

Steun de Zeeuwse natuur!

In 2016 zette DELTA al zijn klanten in één keer over op groene stroom. Maar wist je dat DELTA ook groen gas biedt? Bij ons is dat een mix van 2% biogas en 98% CO2-gecompenseerd gas waarmee je ook nog eens een bijdrage levert aan de Zeeuwse natuur. Kies je voor DELTA Puur Zeeuws Groen (100% groene stroom uit Zeeland), dan krijg je automatisch ook DELTA Groen Gas. Hoe Zeeuws en duurzaam wil je het hebben?

Zeeuwse natuur

Met DELTA Groen Gas steun je bovendien de prachtige natuur in Zeeland. Per 1.000 kuub verbruikt groen gas dragen we namelijk vijf euro bij aan belangrijke Zeeuwse natuurprojecten. Zo planten we voor ieder nieuw of verlengd groen gascontract een boom in Zeeland. De Zeeuwse Natuur is een samenwerkingsverband van vier organisaties die zich inspannen voor de natuur in onze provincie. Met DELTA Groen Gas lever je zo direct een bijdrage aan het behoud van die natuur. Deze Zeeuwse natuurorganisaties:

 • zorgen voor behoud, bescherming en beheer van de natuur in Zeeland
 • zetten zich in voor meer groen in de buurt
 • willen iedereen laten genieten van de prachtige Zeeuwse natuur

Je leest hier meer over DELTA en De Zeeuwse Natuur.

DELTA Groen Gas
Bijdrage aan de Zeeuwse natuur

Wij doen een bijdrage van vijf euro per 1.000 kuub groen gas

Mix van 2% biogas en 98% CO2-gecompenseerd gas

Een duurzamere keus dan normaal aardgas

Standaard bij 100% groene stroom uit Zeeland

Kies voor DELTA Puur Zeeuws Groen

Het afsluiten van een contract met vaste prijzen via onze website is tijdelijk niet mogelijk

Vanwege de schommelende energieprijzen is het nu niet aantrekkelijk om over te stappen en een contract voor langere tijd met vaste prijzen te kiezen. Daarom is ons aanbod tijdelijk niet op onze website beschikbaar.

De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt. Energie besparen is dus altijd goed! Ontdek hier onze energiebesparingstips.

Contract met variabele prijzen

Wil je overstappen en wil je een contract met variabele prijzen?

Later overstappen?

Op een later moment overstappen? Meld je aan voor onze overstapwekker en we nemen contact op zodra het wél een goed moment is om over te stappen.

Klantenservice

Wij zijn op werkdagen tussen 08:30 uur en 17:00 uur bereikbaar. Ga naar de servicepagina.

Standaard bij DELTA Puur Zeeuws Groen

DELTA Groen Gas is een vaste combinatie met DELTA Puur Zeeuws Groen. Kies je voor 100% groene stroom uit Zeeland, dan krijg je ook automatisch DELTA Groen Gas. Alleen als je gas nodig hebt natuurlijk!

Toch liever DELTA Groene Stroom (groene stroom uit Nederland)? Dan kies je tussen DELTA Groen Gas of ‘gewoon’ aardgas: DELTA Gas.

Groene stroom uit Zeeland met groen gas
DELTA Puur Zeeuws Groen en DELTA Groen Gas

Een must voor Zeeuwse ondernemers!

Onze meest Zeeuwse combinatie!

 • 100% groene stroom uit Zeeland
 • Opgewekt door Zeeuwse windmolens en zonnedaken
  én met de brute kracht van eb en vloed
 • Standaard met groen gas: een mix 2% van biogas en 98% CO2-gecompenseerd gas
 • Mét een bijdrage aan de Zeeuwse natuur
 • Factuurkorting tot 300 euro!


Kan geen runtime-binding uitvoeren voor een null verwijzing

Groene stroom met gas naar keuze
DELTA Groene Stroom en DELTA (Groen) Gas

Altijd 100% groene stroom.

 • 100% groene stroom uit Nederland en de rest van Europa
 • Opgewekt door Nederlandse windmolens en zonnedaken, verwerking van kippenmest (NL) en Europese windmolens
 • Kies zelf welk gas u wilt: groen gas of normaal gas
 • Factuurkorting tot 300 euro!


Kan geen runtime-binding uitvoeren voor een null verwijzing

Bereken uw persoonlijke aanbod voor energie op de zaak:

Postcode
Huisnr. Huisnummer
Toev. Toevoeging
 

Vermelde maandbedragen zijn de energiekosten excl. btw op basis van een gemiddeld jaarverbruik (6.850 kWh en 2.650 m3 gas per jaar) en de actuele prijzen op basis van een driejarig contract inclusief groen gas. Voor de netbeheerkosten is gerekend met de kosten van een aansluiting op basis van 3x25 Ampère en een G4/G6-gasmeter. Bekijk de samenstelling van onze stroomproducten.

Annemarie in de Zeeuwse natuur

Met DELTA Groen Gas draag je bij aan het behoud van de natuur in Zeeland. Annemarie weet precies hoe dat zit en gaat daarom op stap in de Zeeuwse natuur. Ze vertelt precies met welke organisaties DELTA een partnership heeft afgesloten en wat die organisaties doen.
Krijgt Annemarie nog een hert te zien?

Biogas

DELTA Groen Gas bestaat op dit moment voor 2% uit biogas. Biogas wordt gemaakt door vergisting van mest of andere biologische afvalproducten. Op dit moment is biogas nog schaars en dus duur. DELTA vindt dat duurzaamheid betaalbaar moet blijven. Daarom is het aandeel biogas in DELTA Groen Gas nu nog beperkt. Maar hoe meer biogas er gemaakt wordt, hoe meer biogas we aan DELTA Groen Gas toevoegen.

CO2-gecompenseerd gas

De rest van DELTA Groen Gas (98%) bestaat uit CO2-gecompenseerd gas. Dat is ‘normaal’ aardgas waarvan we de CO2-uitstoot compenseren. Als een cv-ketel gas verbrandt om een bedrijfsruimte te verwarmen, brengt die cv-ketel CO2 in het milieu. De CO2 die je op die manier produceert, compenseren wij voor jou.

We investeren daarvoor in duurzame energieprojecten die tot doel hebben om CO2-uitstoot te reduceren. In Zeeland doen we dat samen met het Zeeuws Klimaatfonds. In de rest van de wereld met het Gold Standaard-keurmerk, het strengste keurmerk voor CO2-compensatie. Dit keurmerk is een initiatief van onder meer het Wereld Natuur Fonds. In welke projecten we precies investeren lees je op onze pagina over de samenstelling van onze energie.

 

Bomen en planten

De hoeveelheid CO2 in ons milieu beperk je op twee manieren: minder CO2 produceren én bomen en planten beschermen. Bomen en planten halen namelijk CO2 uit de lucht en slaan het op. Daarom is het beschermen van de natuur om ons heen zo belangrijk.

Wist je dat de Zeeuwse schorren ware CO2-vreters zijn? Schorren zijn begroeide oevergebieden in bijvoorbeeld de Ooster- en Westerschelde. Eén hectare schor slaat vijf keer zoveel CO2 op als één hectare bos! Er zijn duizenden hectares schorren in Zeeland, dus reken maar uit! Schorren zijn in Zeeland heel belangrijk voor CO2-opslag.
Daar moeten we zuinig op zijn.