Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Airconditioning

Ontdek de Daikin Sensira: nu met een voordeel oplopend tot wel 400 euro!

Benieuwd of een airco bij jouw woonsituatie past?

 

 

Airconditioning, óók om te verwarmen!

Met een airconditioning in huis zorg je altijd voor een perfect binnenklimaat. Als het warm is koel je ruimtes, zoals de slaapkamer gemakkelijk af. Maar als het kouder is kun je met een airconditioning diezelfde ruimtes ook prima verwarmen!

Een airco kopen en laten plaatsen helpt je bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in je huis. De airconditioning filtert en ontvochtigt namelijk de lucht. Zo is een airconditioning een veelzijdige oplossing voor ieder seizoen! Zeker als je de installatie van een airco combineert met zonnepanelen. Daarmee kan je een groot deel van de stroom die een airco nodig heeft zelf opwekken.

Als je via DELTA een airco laat installeren van Saman Groep en je hebt al energie van DELTA, dan krijg je nog eens 100 euro korting. Dat zijn de Duurzame DELTA Deals!

Bovendien profiteer je nu van 300 euro extra korting op de Daikin Sensira van onze partner Saman Groep! 

Je totale voordeel kan dus oplopen tot wel 400 euro!

Altijd een airco die bij jou past

Daikin Sensira airco

Tot 400 euro korting!

 • Duurzame DELTA Deals: 100 euro korting!
 • Profiteer tijdelijk van 300 euro éxtra korting!
 • Beste optie om één ruimte te koelen
 • Extra compact model


Vanaf 2.395 eenmalig*

Daikin Perfera airco

 • Duurzame DELTA Deals: 100 euro korting!
 • Beste optie om meerdere ruimtes te koelen
 • Met Heat Boost functie verwarm je extra snel
 • Zeer zuinig in verbruik met energielabel A+++


Vanaf 2.975 eenmalig*

Daikin Stylish airco

 • Duurzame DELTA Deals: 100 euro korting!
 • Innovatief en modern design
 • Beschikbaar in vier kleuren
 • Zeer zuinig in verbruik met energielabel A+++


Vanaf 3.395 eenmalig*

Remeha Diva airco
Single split

 • Duurzame DELTA Deals: 100 euro korting!
 • Fluisterstil
 • Koelt, verwarmt en zuivert de binnenlucht
 • Elegante uitstraling


Vanaf 2.360 eenmalig*

Daikin Comfora airco
2 kW / Single split

 • Duurzame DELTA Deals: 100 euro korting!
 • Koelt, verwarmt en zuivert de binnenlucht
 • Bedien via afstandsbediening of app
 • Fluisterstil


Vanaf 2.605 eenmalig*

* De vermelde vanaf prijzen zijn inclusief btw, installatie, Duurzame DELTA Deals en extra korting van Saman Groep. De Duurzame DELTA Deals korting geldt alleen voor DELTA Energie klanten die een adviesgesprek via de DELTA Energie website aanvragen.

Wil je het maximale uit je airconditioning blijven halen?

Met een onderhoudsabonnement nemen wij het onderhoud aan je airco uit handen. Ook verleng je de levensduur van je installatie!

Een airco kopen en laten installeren

Airconditioning zie je steeds vaker. Logisch, want een airco is ideaal om het klimaat van iedere ruimte te bepalen. Een airco kun je laten plaatsen in iedere ruimte, bijvoorbeeld in je woonkamer of in je slaapkamer.

Een airconditioning bestaat uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit wordt aan een muur of boven een deurpost geplaatst. Belangrijk is dat de koelleiding tussen de binnenunit en de buitenunit door de wand of het dak kan. Een adviseur van onze installatiepartner Saman Groep helpt je graag als je hier vragen over hebt.

Verwarmen met een airco verlaagt je energiekosten

Met een airco kun je dus niet alleen koelen maar ook verwarmen. Een split airco levert tot wel vier keer zoveel vermogen op als dat het apparaat aan energie verbruikt. Je kunt dus eenvoudig op je energienota besparen als je met een airco gaat verwarmen. In een  rekenvoorbeeld leggen we uit hoe dit werkt.

Gemiddeld verbruik
 • 1 kuub gas staat gelijk aan 9,77 kWh vermogen oftewel 'energiewaarde'
 • Als je van verwarmen met gas overstapt op elektrisch verwarmen heeft een gemiddeld huishouden 11.489 kWh per jaar aan vermogen nodig
 • Omdat een airco vier keer zoveel vermogen oplevert als dat het verbruikt, verbruikt dit huishouden 2.872 kWh per jaar extra aan stroom

Berekening

 • Kosten gasverwarming: 1.176 m3 * 1,45 euro = 1.705 euro
 • Kosten verwarming met airco: 2.872 kWh * 0,40 euro = 1.148 euro.
 • Je bespaart dus 556 euro per jaar!

In dit voorbeeld gaan we uit van een gemiddeld huishouden, waar het huidige gasverbruik 1.470 m3 is. 80% hiervan wordt gebruikt voor verwarming: 1.176 m3. De berekening gaat uit van 0,40 euro per kWh en 1,45 euro per m3, en een airco met een SCOP (de waarde die aangeeft hoe efficiënt een airco kan verwarmen) van vier. Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Een airco bij jou thuis in slechts vijf stappen

Kies je airco
Offerte aanvragen
Ontvangst offerte
Installatie van je airco
Direct verwarmen of koelen!

We hebben verschillende soorten airco's die passen bij jouw situatie. Wil je liever eerst een adviesgesprek? Dat kan natuurlijk.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een airco via het aanvraagformulier. Heb je al een voorkeur voor een specifieke airco? Geef dit dan aan.

Binnen vijf werkdagen heb je onze offerte in je mailbox. Daarna neemt een adviseur van Saman Groep contact met je op om de offerte te bespreken. Zodra je akkoord geeft op de offerte, plannen we de afspraak in voor installatie.

De monteurs van Saman Groep installeren je airco op de afgesproken dag en tijdstip. 

En meteen genieten van perfect binnenklimaat!

Veel gestelde vragen over airconditioning

Vanuit de binnenunit van de airco, blaast een ventilator de warme binnenlucht door een warmtewisselaar. Het koude koelmiddel wat daar doorvloeit, verdampt die warme lucht en zo kan de verkoelde lucht weer worden teruggeblazen in de ruimte.

Het koelmiddel is dan gas geworden en gaat via de koperen leidingen van de binnenunit naar de buitenunit. Het gas wordt samengeperst door een compressor, wat er voor zorgt dat de opgenomen warmte weer wordt omgezet in het vloeibare koelmiddel. Het proces begint weer opnieuw doordat het koelmiddel weer terugvloeit naar de binnenunit.

Moderne airconditioners maken gebruik van milieuvriendelijke materialen en koelmiddelen, zo belasten ze het milieu zo min mogelijk.

Met een airconditioning geniet je altijd van aangename temperaturen in huis, ongeacht het weer. Dit komt doordat je een ruimte gemakkelijk kunt verkoelen of verwarmen. Airco's bevatten ook een luchtfilter welke microscopische stofdeeltjes verzamelt en verwijdert. Een airco kan een ruimte bevochtigen, maar ook ontvochtigen. Zo zorg je altijd voor een goede luchtkwaliteit in huis.

Bovendien kun je met het gebruik van een airco ook nog eens besparen op je energierekening, helemaal als je je stijging in elektraverbruik kunt compenseren met zonnepanelen. 

Als je energie hebt van DELTA profiteer je van korting als je een airconditioning, cv-ketel, zonnepanelen, een warmtepomp of zonneboiler huurt of koopt bij Saman Groep. Lees hier alles over de Duurzame DELTA Deals.

Waarom airconditioning inzetten als verwarming?

Volg de verduurzamingsreis van Koen en Maike. Waar moet je beginnen met verduurzamen? Hoe maak je een huis uit 1928 weer toekomstproof? Wat zijn de meest effectieve verduurzamingsmaatregelen? Wat kun jij leren van hun ervaringen?

Naast isolatie, en een nieuwe Cv-ketel is airconditioning ook deel van de oplossing, juist in de winter.

DELTA & Saman Groep

DELTA werkt samen met Saman Groep, dé totaalinstallateur van zuidwest-Nederland. Voordat jouw airco wordt geïnstalleerd heb je eerst een gratis, vrijblijvend adviesgesprek met een adviseur van Saman Groep. Daarin worden jouw situatie en wensen besproken. Het is dus altijd maatwerk.

 • Vrijblijvend, gratis adviesgesprek
 • Ervaren adviseurs en monteurs
 • Alles wordt voor je geregeld

Klanten waarderen Saman Groep met een 8,2 via Klantenvertellen.nl

Leverbaar in de volgende gebieden

Airco's van DELTA Energie zijn leverbaar in het op de kaart oranje gekleurde gebied.

Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw huis?