Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.
DELTA Energie gaat de kosten voor teruglevering anders verdelen. Lees hier alles over vaste terugleverkosten

Energiecoöperaties & postcoderoosregeling

Investeer in energiecoöperaties en profiteer van belastingvoordeel

Zonnepanelen voor dorp of buurt

Heb je geen eigen huis of geen ruimte voor zonnepanelen? Of ligt jouw huis niet gunstig ten opzichte van de zon? Misschien is een energiecoöperatie wat voor jou. In een energiecoöperatie investeren bewoners van een dorp of wijk gezamenlijk in de productie van groene stroom.

De overheid stimuleert het oprichten van energiecoöperaties. Iedere deelnemer krijgt, op basis van zijn investering, 15 jaar lang energiebelasting terug. De overheid noemt dit de postcoderoosregeling. We leggen kort uit hoe het werkt:

  • In een bepaald postcodegebied (vaak één of meerdere dorpen of wijken) wordt een grote zonne-installatie geplaatst, bijvoorbeeld op het dak van een schuur of bedrijfspand
  • Als je in dat postcodegebied woont, kun je investeren in die zonne-installatie
  • Je krijgt van de overheid (op basis van jouw investering) korting op de energiebelasting die je betaalt over de stroom die je thuis verbruikt
  • Je neemt deel voor een periode van 15 jaar

Jouw voordeel

Het voordeel voor deelnemers aan een energiecoöperatie zit ‘m dus in de korting op de energiebelasting. Als je klant bent bij DELTA én deelneemt in een energiecoöperatie, verwerken wij de korting op de energiebelasting automatisch op je jaarnota. Deelnemen aan een energiecoöperatie betekent zo een mooi financieel voordeel zonder rompslomp!

Ingewikkeld? Er is hulp!

Het oprichten van een energiecoöperatie lijkt misschien ingewikkeld. In Zeeland zijn er diverse organisaties die helpen bij het oprichten ervan. Zij nemen veel regelwerk uit handen. Op hun websites lees je meer over de energiecoöperaties die zij ondersteunen. Door heel Zeeland zijn regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten. Ook daarover lees je meer op deze sites:

maakonzeregioduurzamer.nl (geheel Zeeland)
ewsd.nl (Schouwen-Duiveland)
zeeuwind.nl (Middelburg)

DELTA en energiecoöperaties

Wij zijn fan van kleinschalige en lokale opwek van groene stroom. Energiecoöperaties zijn daar een mooi voorbeeld van. Betrokken bewoners werken zo samen aan een duurzamere wereld. We nemen van veel Zeeuwse energiecoöperaties de opgewekte stroom af. Tegen een eerlijke prijs. We leveren die stroom aan onze klanten met DELTA Puur Zeeuws Groen: 100% groene stroom uit Zeeland. Groene stroom van om de hoek!

Heeft u vragen over DELTA in relatie tot energiecoöperaties? Mail dan naar postcoderoos@deltaenergie.nl.