Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Zonneboilers

Warm water door de zon!

100 euro korting

Laat de zon je water verwarmen en bespaar op je energienota

Wil je een lagere energierekening én een duurzame stap zetten? Dan is het kopen van een zonneboiler een prima optie. Een zonneboiler gebruikt de zon om warm water te leveren. Zodra de zon schijnt verbruik je dus geen gas meer om water op te warmen. Tel uit je winst!

Een gemiddeld huishouden kan met een zonneboiler tot 60% op het gasverbruik voor warm water besparen. In euro’s kan dat oplopen tot wel 150 euro per jaar. Als je stroom en gas van DELTA hebt, krijg je bovendien 100 euro aanschafkorting. Dat zijn de Duurzame DELTA Deals!  

Ja, ik wil een vrijblijvend adviesgesprek!


Een zonneboiler van DELTA is leverbaar in het op de kaart oranje gekleurde gebied.

Kies de zonneboiler die bij jouw situatie past

Hieronder vind je drie voorbeelden van veel gekozen zonneboilers. Maar ook een zonneboiler is maatwerk. De adviseurs van onze partner Saman Groep helpen je daarom in een persoonlijk adviesgesprek graag verder!

HRsolar Ella 120 Nero-2

 • 871 euro subsidie*
 • 2 collectoren + bevestigingsset
 • Vlakke plaat collector
 • RVS boilervat 120 liter staand enkele spiraal
 • Benodigde dakoppervlakte: circa 3,2 m2


excl. subsidie

HRsolar Ella 200 Nero-3

 • 1.133 euro subsidie*
 • 3 collectoren + bevestiggingsset
 • Vlakke plaat collector
 • RVS boilervat 200 liter staand enkele spiraal
 • Benodigde dakoppervlakte: circa 4,8 m2


excl. subsidie

HRsolar Ella 300 Nero-4

 • 1.722 euro subsidie*
 • 4 collectoren + bevestigingsset
 • Vlakke plaat collector
 • RVS boilervat 300 liter staand enkele spiraal
 • Benodigde dakoppervlakte: circa 6,4 m2


excl. subsidie

* Het subsidiebedrag dat we vermelden is gebaseerd op de bij ons bekende informatie over de ISDE-subsidie en afhankelijk van het nog beschikbare subsidiebudget bij de overheid. Saman Groep verzorgt je subsidieaanvraag op basis van het door jou ingevulde machtigingsformulier. Saman Groep en DELTA kunnen geen garanties geven op de verstrekking van deze subsidies. De overheid bepaalt of je in aanmerking komt voor subsidie. Meer informatie staat op rvo.nl/isde.

In deze prijzen is de Duurzame DELTA Deals korting al verwerkt. De vermelde prijzen zijn inclusief montage en exclusief subsidie.

Zonneboiler kopen bij DELTA 

Vul het aanvraagformulier in voor een vrijblijvend adviesgesprek. We nemen vervolgens contact met je op via onze partner Saman Groep.

Zodat we samen met jou kunnen bepalen welke zonneboiler het beste bij jouw situatie past.

Contact Us

Als je de aanvraag verstuurt, delen wij je gegevens met Saman Groep, zodat ze samen met jou een adviesgesprek kunnen inplannen. Een adviseur van Saman Groep neemt hiervoor contact met je op. Een adviesgesprek met Saman Groep vindt vaak telefonisch of via videobellen plaats.

Een zonneboiler bij jou thuis in vijf stappen

Kies je zonneboiler
Adviesgesprek
Ontvangst offerte
Plaatsing van je zonneboiler
Direct besparen

We hebben de keuze uit verschillende soorten zonneboilers. Bekijk het aanbod en kies de zonneboiler die past bij jouw situatie. Wil je hulp? Je kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen met de experts van Saman Groep.

Heb je gekozen voor een vrijblijvend adviesgesprek? Dan bespreekt een adviseur van Saman groep jouw wensen en de mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

Heb je een keuze gemaakt? Dan ontvang je een offerte in je inbox. Heb je nog vragen, dan kun je deze natuurlijk doornemen met je adviseur. Zodra je akkoord geeft op de offerte, plannen we de afspraak in voor installatie van jouw zonneboiler.

De monteurs van Saman Groep plaatsen je zonneboiler op de afgesproken dag en tijdstip.

Zodra je zonneboiler is geplaatst, kun je direct starten met besparen!

Vaak gestelde vragen over zonneboilers

Een zonneboiler is een boiler die gekoppeld is aan zonnecollectoren op je dak. De warmte die nodig is om je tapwater te verwarmen wordt dus geleverd door de grootste warmtebron die we kennen: de zon. De zonnecollectoren vangen het zonlicht op en zetten dit om in warmte. Het gaat hierbij dus niet om de warmte van de zon, maar om het licht. Bij fel zonlicht kan het water wel 90 graden worden. Ook in de winter, als de zon maar een paar uur schijnt, kan het water vaak voldoende verwarmd worden. Het water zit in een boilervat dat in je huis wordt geinstalleerd. Een slim buizensysteem brengt de warmte van de zon over op het water in het boilervat.

Stel, je huishouden bestaat uit vier mensen en gemiddeld verbruik je per persoon 75 liter warm water per dag. Dan moet het vat van je zonneboiler een inhoud hebben van 75 x 4 = 300 liter. Als het dak waar de zonnecollectoren komen te liggen op het zuiden is gericht, heb je ongeveer vier vierkante meter aan zonnecollectoren nodig om het water te verwarmen

Voor het selecteren van de zonneboiler die bij jouw situatie past heeft de adviseur van onze partner Saman Groep dus best wat informatie nodig. Geen nood: met zijn ervaring helpt de adviseur je met het maken van de juiste keuzes.

De kosten voor een zonneboiler zijn in grote mate afhankelijk van de benodigde capaciteit van de zonneboiler. Een zonneboiler is dus maatwerk en de adviseur van Saman Groep zorgt ervoor dat jij een zonneboiler krijgt die op jouw wensen is afgestemd. Een zonneboiler gaat gemiddeld 25 jaar mee. In die tijd bespaar je tot 60% op je gasverbruik voor het verwarmen van water. Voor een gemiddeld huishouden betekent dat een besparing van ongeveer 150 euro per jaar. En omdat gas steeds duurder wordt, kan dat de komende jaren verder oplopen. Wil je een elektrische boiler vervangen? Dan is je besparen nog groter.


Heb je stroom en gas van DELTA en koop je een zonneboiler via DELTA?

Dan profiteer je automatisch van de Duurzame DELTA Deals. Je krijgt dan 100 euro korting als je via DELTA een zonneboiler van Saman Groep aanschaft. Mooi meegenomen toch?

Leverbaar in de volgende gebieden

Een zonneboiler van DELTA is leverbaar in het op de kaart oranje gekleurde gebied.