Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Investeren in een duurzame toekomst?

Verduurzaam en bespaar tegelijk!

Structureel minder energie verbruiken?

Je kunt alleen al door aanpassing van je gedrag honderden euro’s op je energierekening besparen. Daarnaast zijn er een flink aantal maatregelen die je kan nemen die maar een paar tientjes kosten. Maar wat je ook doet: een slecht geïsoleerd huis blijft een slecht geïsoleerd huis. En dus blijft je gasverbruik hoog. En op jouw dak liggen niet zomaar opeens zonnepanelen waarmee je zelf stroom opwekt.

Wil je dat soort grote aanpassingen doorvoeren? Dan kost dat (veel) geld. Dat betekent dat je terugverdientijd langer is, maar vaak verhogen dat soort aanpassingen ook de waarde van je huis. Én je zet een onomkeerbare stap naar een duurzamer leven. Ook niet onbelangrijk!

Direct energie besparen? Isoleren!

Door je huis te isoleren voorkom je dat warmte naar buiten toe ontsnapt. De warmte die jouw cv-ketel produceert blijft door isolatie binnen in je huis en dus hoeft je cv-ketel veel minder hard te werken. Je huis blijft immers op temperatuur door die isolatie. Er zijn verschillende vormen van isolatie:

1. Spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende vormen van isolatie. Met spouwmuurisolatie vul je de ruimte op tussen de twee delen van de muur van je huis. Zo lekt de warmte veel minder makkelijk door de muur heen naar buiten. Doorgaans verdien je spouwmuurisolatie binnen vijf jaar al terug. Best wel aantrekkelijk dus! Spouwmuurisolatie moet je door een erkend isolatiebedrijf uit laten voeren.

2. Dakisolatie

De meeste warmte in een niet geïsoleerd huis verlaat het huis via het dak. Want warmte stijgt op. Zo simpel is het. Door je dak goed te isoleren hou je de warmte binnen. Als je een beetje handig bent kun je dakisolatie zelf aanbrengen. Vaak biedt dit de gelegenheid om het dak aan de binnenkant dan ook gelijk mooi af te werken.  Met gipsplaten en latjes maak je er gelijk een mooi strak geheel van én sluit je het dak tot op de laatste kier goed af.

3. Vloerisolatie

Ook door je vloer lekt warmte weg als die niet is geïsoleerd. Het isoleren van je vloer zorgt niet enkel voor minder warmteverlies, maar zorgt ook gelijk voor meer comfort. Een minder koude vloer zorgt er voor dat je sneller een behaaglijk gevoel hebt en daardoor de temperatuur lager zal instellen. De isolatie breng je meestal aan aan de onderkant van de vloer via de kruipruimte. Heeft je huis geen kruipruimte? Dan is isolatie aan de bovenkant van de vloer misschien een optie.

4. Isolatieglas

Door ramen van enkelglas vliegt de warmte het huis uit. Bovendien voelt het koud en onaangenaam aan. Het vervangen van enkelglas door dubbelglas of, nog beter, HR++ isolatieglas is eigenlijk een must. Isolatieglas zorgt ook nog eens voor minder buitengeluid en voorkomt condens aan de binnenzijde van je raam. Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen!




Besparen op verwarming en warm water?

Als je wilt besparen op je kosten voor verwarming, dan moet je je gasverbruik terugdringen. Afhankelijk van je woonsituatie kun je op verschillende manieren investeren in maatregelen die je gasverbruik terugdringen.

Vervang je cv-ketel

Weet jij hoe oud je cv-ketel is? Het is een feit dat de huidige generatie cv-ketels een stuk zuiniger is dan die van pakweg 10 of 15 jaar geleden. Is je cv-ketel al op leeftijd, dan is het dus zeker de moeite waard om vervanging te overwegen, want dat ga je merken op je energierekening!


Installeer een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp gebruikt stroom in plaats van gas voor het verwarmen van je huis. Deze pomp verwarmt je huis op minder koude dagen elektrisch, en op koudere dagen springt een cv-ketel bij. Daardoor verbruik je al een stuk minder gas. Dat is aantrekkelijk, want gas is een stuk duurder dan stroom. Een full electric warmtepomp verwarmt je huis volledig elektrisch. Dan heb je geen cv-ketel meer nodig. 

Een flinke stap zetten? Maak optimaal gebruik van de zon

Wil je flinke duurzame stap zetten op het gebied van stroom? Gebruik de meest duurzame verwarmer die we kennen, de zon. Ga aan de slag met zonnepanelen en warm je water op met een zonneboiler.

Wek zelf stroom op

Als je dan toch elektriciteit verbruikt, wek het dan zelf op! Dat kan met zonnepanelen op het dak van je woning. Je wekt dan je eigen groene stroom op. Hoeveel stroom je zelf wilt opwekken hangt af van je stroomverbruik en je persoonlijke wensen.

Een deel van de opgewekte stroom zal je zelf verbruiken (bijvoorbeeld als je wasmachine aan staat als de zon schijnt), een ander deel lever je terug aan het stroomnet. De terugverdientijd van zonnepanelen is tegenwoordig ongeveer zeven jaar.

Verwarm je huis duurzaam

Natuurlijk zorgt een zuinige cv-ketel ook voor een besparing op het verwarmen van water. Maar je kunt ook kiezen voor een zonneboiler. Dan gebruik je de zon voor het opwarmen van je water. Er komen dan enkele zonnecollectoren op je dak te liggen.

Zo bespaar je flink op het gas dat je verbruikt voor warm water. De terugverdientijd ligt gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar. Een investering voor de lange termijn dus.

Heb je advies nodig?

Wil je aan de slag met deze besparingen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is een DELTA Op-maatadvies iets voor jou!