Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.
Op dit moment is het erg druk. De wachttijd voor de klantenservice is daardoor wat langer dan normaal.

DELTA Comfort Wijzer

U heeft sinds een aantal jaren toegang tot MijnDELTA Inzicht, voor inzicht in uw energieverbruik. Binnenkort gaat het systeem waarvan DELTA Inzicht gebruik maakt uit de lucht. Onze softwarepartner stopt met de ondersteuning ervan. Dit betekent dat u vanaf 30 juni 2023 DELTA Inzicht niet meer kunt gebruiken.

Inzicht in uw energieverbruik

U hoeft het inzicht in uw verbruik niet te missen. Tegenwoordig volgt u uw energieverbruik, tot op het uur nauwkeurig, eenvoudig in MijnDELTA (voor klanten die energie van DELTA afnemen). Ga daarvoor naar mijn.deltaenergie.nl/verbruik. Voor het volgen van uw energieverbruik op dag- en uurbasis hoeft u alleen toestemming te geven voor het uitlezen van uw dag- en uurverbruiken. We werken bovendien hard aan meer nieuwe mogelijkheden in MijnDELTA. Zodat u nog beter inzicht in uw energieverbruik krijgt. Gebruikt u op dit moment de DELTA Inzicht-app? In juni wordt die app vervangen door de nieuwe MijnDELTA Energie-app. Dat gebeurt automatisch als u de DELTA Inzicht-app al gebruikt. U kunt de MijnDELTA Energie-app tegen die tijd ook downloaden in de app-stores.

Historische verbruiksgegevens

U kunt uw verbruiksgegevens van de afgelopen jaren in een Excel-bestand downloaden. Dit kunt u doen door vóór 30 juni 2023 naar uw persoonlijke pagina van MijnDELTA Inzicht te gaan op mijndeltainzicht.nl en rechtsboven te klikken op ‘exporteren’. Het is helaas niet mogelijk alle data in één keer te downloaden. U kunt dit per half jaar proberen.

Alternatieven

Mogelijk maakt u naast inzicht in uw verbruik ook gebruik van smartplugs, een slimme thermostaat en / of volgt u de opbrengst van uw zonnepanelen via de DELTA Comfort Wijzer. Dit is vanaf 30 juni 2023 niet meer mogelijk. Hier zijn inmiddels veel alternatieven voor op de markt:

  • smartplugs die u gebruikt voor bijvoorbeeld het op afstand aan- en uitschakelen van lampen zijn in allerlei vormen verkrijgbaar
  • er zijn diverse slimme thermostaten op de markt waarmee u uw cv-ketel kunt bedienen
  • de opbrengst van zonnepanelen is vaak te volgen via een app van uw omvormerleverancier

U hoeft de onderdelen van DELTA Comfort Wijzer, zoals het witte kastje of de slimme thermostaat niet naar ons terug te sturen. 

Veelgestelde vragen

Nee, u hoeft de onderdelen zoals bijvoorbeeld het witte kastje of de slimme thermostaat niet naar ons terug te sturen.

Heeft u de MijnDELTA Inzicht app al? Dan komt er, zodra de MijnDELTA Energie-app live is een release beschikbaar waardoor uw Inzicht app verandert in de MijnDELTA Energie-app. Als u dit voor 30 juni doet, kunt u alleen MijnDELTA Inzicht nog benaderen via de website www.mijndeltainzicht.nl. Heeft u de MijnDELTA Inzicht app nog niet? Dan kunt u de app na live-gang downloaden via de app-store.

Op mijn.deltaenergie.nl/verbruik kunt u uw toestemming geven door het schuifje bij dag- en uurverbruik op ja te zetten.

U kunt proberen de data per half jaar te downloaden. Komt er geen bestand, dan kunt u het opnieuw proberen met een kortere periode.

DELTA Inzicht: de dongel en de eventuele adapter kunt u loshalen en wegdoen.

DELTA Comfort Wijzer: het witte kastje kan losgekoppeld worden van de meter en van de stroom. Dit kan weg worden gedaan. Ook de slimme stekkers kunnen weggedaan worden. Voor de slimme thermostaat geldt dat de thermostaat en de antenne (witte driehoek) weg kunnen.

Heeft u Zon Garant, dan kunt u de aansluiting van de zonnepanelen loshalen.