Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

DELTA Comfort Wijzer

DELTA Energie klanten kunnen eenvoudig, tot op het uur nauwkeurig hun verbruik volgen in MijnDELTA. Standaard zie je het verbruik per maand. Heb je ons toestemming gegeven voor het uitlezen van je slimme meter, dan kun je jouw verbruik ook op dag- en uurbasis volgen. Dezelfde inzichten kun je op jouw smartphone via onze NIEUWE DELTA Energie app verkrijgen. Deze nieuwe app vind je in de appstores: Google Play (Android) of de App Store (iOS).

Had je voorheen realtime inzicht in je verbruik, met behulp van een dongel of een wit kastje van DELTA? Dit is helaas niet meer mogelijk. Op 30 juni 2023 is deze mogelijkheid uitgefaseerd, omdat onze softwarepartner is gestopt met de ondersteuning ervan. De bijbehorende DELTA Inzicht app is vervangen en overschreven door de DELTA Energie app.

De nieuwe app geeft toegang tot alles wat je in MijnDELTA kunt vinden. Waaronder inzicht in je verbruik met een vertraging van 24 uur. Op de app log je ook met je MijnDELTA inloggegevens in.

Alternatieven

Mogelijk maakte je naast inzicht in je verbruik via een dongel of DELTA kastje ook gebruik van smartplugs, een slimme thermostaat en / of volgde je de opbrengst van je zonnepanelen via de DELTA Comfort Wijzer. Dit is na 30 juni 2023 niet meer mogelijk. Hier zijn inmiddels veel alternatieven voor op de markt:

  • smartplugs die je gebruikt voor bijvoorbeeld het op afstand aan- en uitschakelen van lampen zijn in allerlei vormen verkrijgbaar;
  • er zijn diverse slimme thermostaten op de markt waarmee je je cv-ketel kunt bedienen;
  • de opbrengst van zonnepanelen is vaak te volgen via een app van je omvormerleverancier.

Je hoeft de onderdelen van DELTA Comfort Wijzer, zoals het witte kastje of de slimme thermostaat niet naar ons terug te sturen, deze zijn onbruikbaar en kun je bij de milieustraat inleveren als zijnde elektronica.  

Veelgestelde vragen

De DELTA Energie app vind je in Google Play (Android) of de App Store (iOS). 

Met de nieuwe DELTA Energie app heb je in app-vorm toegang tot alles wat je in MijnDELTA kunt vinden. Je kunt dus onder andere je nota's bekijken of je termijnbedrag aanpassen. En natuurlijk je verbruik met een vertraging van 24 uur bekijken. Je logt eenvoudig in met je MijnDELTA account .

DELTA Inzicht: de dongel en de eventuele adapter kun je ontkoppelen en verwijderen.

DELTA Comfort Wijzer: het witte kastje kan losgekoppeld worden van de meter en van de stroom. Dit is onbruikbaar omdat de ondersteuning door de softwareleverancier is gestopt. Ook de slimme stekkers, de slimme thermostaat en de antenne (witte driehoek) kunnen weg uit de meterkast.

Heb je Zon Garant, dan kun je de aansluiting van de zonnepanelen loshalen..