Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Krijg grip op je energiekosten

Een hoge energienota, wat nu?

De energiemarkt is nog steeds volop in beweging. Sinds 1 januari geldt er een prijsplafond voor energie. Op deze pagina houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Je leest hier onder andere hoe de energieprijs zich ontwikkelt, over de Tegemoetkoming Energiekosten en hoe je kunt besparen, bijvoorbeeld door inzicht in je verbruik. En waar je terecht kunt voor hulp van professionals bij het betalen van je energienota. Heb je vragen over het aanpassen van je termijnbedrag? Kijk dan op onze termijnbedrag pagina.

Zo ontwikkelt zich de energieprijs

De energieprijzen waren in 2022 ongekend hoog. Na een enorme piek in de zomer volgden forse prijsdalingen in het najaar, maar de prijzen bleven op een hoog niveau in vergelijking met wat we gewend waren.

 

Na een laatste prijsverhoging op 1 januari 2023 gingen de prijzen in de loop van de winter verder naar beneden. Onze variabele prijzen van 1 april dalen daarom met tientallen procenten ten opzichte van 1 januari. We vertellen je alles over de ontwikkeling van de energieprijzen.

Wat is het prijsplafond?

Sinds begin dit jaar is het prijsplafond van kracht. Met het prijsplafond betaal je voor je energie niet meer dan de maximale plafondprijzen die door de overheid zijn bepaald. De overheid heeft hier wel een maximale verbruiksgrens voor vastgesteld. Voor alle stroom en gas die je verbruikt tot die verbruiksgrens, geldt voor iedereen een vaste prijs per kWh stroom en kuub (m3) gas.

  • € 1,45 per kuub (m3) tot 1.200 m3 gas
  • € 0,40 per kWh tot 2.900 kWh stroom

Energie besparen op de zaak

Hoe je het beste energie kunt besparen hangt in een bedrijf sterk af van de tak van sport waarin je actief bent. Een bakkerij heeft een compleet andere energiebehoefte als een advocatenkantoor, een kledingzaak of agrarisch bedrijf. Toch zijn er een aantal algemene adviezen voor energiebesparing waar alle ondernemers wat aan hebben. Die zetten we hier voor jou op een rijtje.

Hulp bij betalen

Geldfit.nl helpt je om je geldzaken fit te houden. Veel energieleveranciers, waaronder DELTA Energie, ondersteunen geldfit.nl. Bij geldfit.nl kun je een online test doen met als uitkomst een persoonlijk advies voor jouw specifieke situatie. Ook krijg je tips over welke organisaties (bij jou in de buurt) je met je geldzaken kunnen helpen.

Besparen start met inzicht in je verbruik

Als je wilt besparen op je energieverbruik is het belangrijk dat je weet wat je verbruikt. Wij helpen je graag bij het besparen van energie én geld. Daarom ontvang je iedere maand een verbruiksoverzicht van ons. Dit overzicht geeft direct feedback op het daadwerkelijke verbruik van de afgelopen maand. Ook kun je zien hoe jouw verbruik zich verhoudt tot dat van anderen.

Tegemoetkoming Energie-intensief MKB, TEK

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale kosten. Met behulp van deze tegemoetkoming krijgt het energie-intensieve mkb meer adem om haar bedrijfsmodel toekomstbestendig te maken.

Overheidsmaatregelen 

Ook in 2023 springt de overheid bij om jouw energienota betaalbaar te houden. Vanaf 1 januari 2023 geldt het nieuwe prijsplafond voor stroom en gas en de tegemoetkoming energie-intensief mkb (TEK).  Maar ook in 2022 heeft de overheid de gestegen energieprijzen gecompenseerd. Toen door een vaste korting van 190 euro in november en december en een verlaging van de energiebelasting en btw. De maatregelen van 2022 – zoals de btw verlaging en lagere energiebelasting - zie je nog terug op je jaarnota in 2023.

Veelgestelde vragen over de huidige energieprijzen en overheidsmaatregelen

Vanwege de onzekerheid op de energiemarkt, worden er nauwelijks nog vaste energiecontracten aangeboden. Om het risico voor energieleveranciers te beperken, kijkt de overheid samen met energieleveranciers naar een nieuwe regeling voor opzegvergoedingen bij een vast energiecontract (boete bij contractbreuk). In 2023 moet het daarom weer mogelijk worden je prijzen voor langere tijd vast te zetten, waardoor er meer zekerheid ontstaat. Zodra er meer bekend is, houden we je via deze pagina op de hoogte.

We hebben voor al onze klanten een nieuw, actueel termijnbedrag uitgerekend. Hierbij hebben we rekening gehouden met het prijsplafond en de andere overheidsmaatregelen in 2022 en 2023. Daarnaast hebben we naar je termijnbedrag van de afgelopen maanden gekeken en naar wat je op je jaarnota van 2023 bij zou moeten betalen of terug zou krijgen.

Heb je een contract met variabele prijzen? Dan hebben we ook onze prijsverlaging per 1 april 2023 in deze berekening meegenomen. Kon je termijnbedrag omlaag? Dan hebben we het in februari voor je verlaagd en betaal je vanaf maart dit nieuwe bedrag. De overheid heeft namelijk gevraagd aan energieleveranciers om de voordelen van het prijsplafond door te berekenen aan alle kleinverbruikers. Je kunt zelf beslissen of je je termijnbedrag wel of niet aanpast in MijnDELTA. Verlagen kan met 15% en verhogen kan een onbeperkt aantal keren met 100% (je kunt dus telkens verdubbelen).

We geven je op deze pagina meer uitleg zodat je zelf de keuze kunt maken die past bij jouw situatie. Let op: Is je termijnbedrag negatief? Dan kun je het op dit moment niet zelf verhogen. Je hoeft dan tot je jaarnota geen maandnota's te betalen. Bij je volgende jaarnota krijg je terug wat je eventueel teveel betaald hebt en berekenen we weer een nieuw termijnbedrag voor je.

Wij kopen, net als alle andere energieleveranciers, energie in op de groothandelsmarkt. Alle energieleveranciers betalen de marktprijzen voor de energie die ze daar inkopen. Wij dus ook. Lees meer over hoe DELTA inkoopt op de pagina ontwikkeling energieprijzen.

Bij DELTA zit je goed omdat we veilig inkopen. We verkopen pas energie nadat we die ingekocht hebben en niet andersom. Zo lopen wij én jij geen risico. Want als een energieleverancier failliet gaat zijn de klanten de grootste verliezers. Die worden verdeeld over alle andere energieleveranciers én je lopende contract vervalt. Óók als je een driejarig contract had met mooie lage prijzen. De wet bepaalt dat. Je krijgt dan een nieuw contract met de prijzen van dat moment. En die kunnen opeens flink hoger zijn.

Tegemoetkoming Energie-intensief MKB, TEK

Aanvragen van de TEK kan tussen 21 maart 9:00 uur en 2 oktober 17:00 uur. De TEK geldt met terugwerkende kracht voor de periode van 1 november 2022 tot 31 december 2023.
Lees een heldere uitleg over de TEK in ons nieuwsartikel van 22 maart 2023.

Vraag hier de TEK aan.

Veelgestelde vragen over TEK

Op dit moment (november 2022) zijn dit de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de compensatieregeling:

  • Uw onderneming voldoet aan de Europese mkb-definitie. Wilt u weten of uw bedrijf hieraan voldoet? Gebruik de mkb-toets
  • Uw onderneming staat ingeschreven bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel
  • Uw onderneming is een energie-intensieve mkb-onderneming, waarbij minimaal 7% van de omzet bestaat uit energiekosten (dit was 12,5% en is op 9 november aangepast naar 7%)
  • Uw onderneming heeft minder dan 250 werknemers en een jaaromzet van minder dan € 50 miljoen.

Aanmeldingen om in aanmerking te komen voor de TEK gaan via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, RVO. RVO gaat een automatisch aanmeldproces voor het aanvragen van een subsidievoorschot TEK  voor MKB-bedrijven realiseren. Hiervoor gaat RVO de energieleveranciers vragen om een dataset van de combinatie van KVK en bijbehorende EAN-codes. Hoe dat precies geregeld wordt is nog niet 100% duidelijk. 

Om in aanmerking te komen voor de TEK is wel al duidelijk dat de zakelijke gegevens van uw onderneming goed geregistreerd moeten staan bij ons. Dit kunt u controleren in MijnDELTA. Belangrijk om te controleren of uw KvK-Nummer goed geregistreerd staat.  Als er in MijnDELTA nog geen KvK-nummer is geregistreerd dan kan dit worden toegevoegd door “Wijzig bedrijfsgegevens” te kiezen. Als er een verkeerd KvK-nummer is geregistreerd dan kunt u dit niet zelf wijzigen. Dit kunt u regelen via onze klantenservice.