Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.
Op dit moment is het erg druk. De wachttijd voor de klantenservice is daardoor wat langer dan normaal.

Energielabel bedrijfspand aanvragen?

Regel het snel via DELTA!

Direct aanvragen

Heb je een bedrijfspand en wil je verkopen of verhuren?

Dan heb je een geldig energielabel nodig. Bij DELTA is dat snel geregeld. Het maakt niet uit of je DELTA-klant bent. Vul het formulier op deze pagina in, dan zorgen we dat je snel over een energielabel beschikt.

Waarom is een energielabel voor jouw bedrijfspand verplicht?

Met het energielabel wil de overheid eigenaren van een bedrijfspand stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Zorg dan dat je voorafgaand aan de verkoopdatum of de ingangsdatum van de huurovereenkomst een geldig energielabel hebt. Zo ziet de huurder of koper direct hoe energiezuinig je pand op dat moment is en in de toekomst kan zijn.

Energielabel bestaand bedrijfspand aanvragen

Er worden andere eisen gesteld aan nieuwbouwpanden dan aan bestaande bedrijfspanden. Voor een bestaand pand volstaat een energielabel volgens de ‘basismethode’. Dit kunnen we bij DELTA voor je regelen. Heb je een nieuwbouwpand dat net is opgeleverd óf je pand compleet gerenoveerd? Dan heb je een energielabel volgens de ‘detailmethode’ nodig. Dit kunnen we helaas niet voor je verzorgen. 

Energielabel aanvragen

Gebouwen met een kantoorfunctie, met meer dan 100 m2 vloeroppervlak, dienen vóór 2023 een geregistreerd energielabel C of beter hebben. DELTA verzorgt dat energielabel van a tot z voor je. Het energielabel wordt door een erkend energieadviseur vastgesteld. DELTA is gecertificeerd volgens de BRL 9500 norm en werkt volgens de NTA 8800. We beschikken over zeer ervaren en gediplomeerde energieadviseurs. Vraag via het formulier een offerte aan voor een energielabel. 

Met het doen van een aanvraag verklaar je tevens op de hoogte te zijn van het volgende:

 • De gegevens die worden verzameld voor het uitbrengen van een energielabel worden opgenomen in een landelijk gegevensbestand voor de monitoring van deze diensten.
 • De certificatieinstelling kan eventueel een controleonderzoek uitvoeren.
 • Je dient bij zo’n controleonderzoek altijd toegang te verlenen tot het gebouw waarop het advies of het energielabel betrekking heeft. Als je dat niet doet wordt het geregistreerde energielabel ingetrokken.
 • DELTA stelt je zo spoedig mogelijk na een eventuele intrekking schriftelijk daarvan in kennis.
 • Je hebt het recht om het volledige projectdossier op te vragen.

Vul onderstaand formulier in

Neem contact met ons op

Een energielabel is meer dan alleen een letter! Het bevat onder andere:

 • De labelklasse: Energielabels gaan van G naar A++++, waarbij G het minst zuinig is en A++++ het meest energiezuinig. Met label A++++ is het pand energieneutraal. Per 1 januari 2023 moet ieder kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Voldoet het pand dan niet aan de eisen, dan mag je het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Meer over verplichting Energielabel C kantoren 2023.
 • Gebouwinformatie: Gegevens over het gebouw en het adviesbedrijf dat het rapport heeft opgemaakt, zoals de gebruiksoppervlakte en het KvK-nummer.
 • Het standaard energiegebruik van het gebouw: De hoeveelheid energie die jaarlijks nodig is voor verwarming, gebouwkoeling, de productie van warm tapwater, ventilatie en verlichting.
 • Een advies voor het gebouw: Concrete verbetermaatregelen waarmee je het gebouw energiezuiniger maakt.

Energielabel utiliteitsbouw verplicht bij verkoop of verhuur

Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen is sinds 1 januari 2008 een geldig energielabel verplicht. Het geldt voor gebouwen met de volgende functies (dit kan één functie zijn, maar ook een combinatie van meerdere functies):

  • Kantoor
  • Onderwijs, zoals scholen en universiteiten
  • Publieke functies, zoals bibliotheken, stadhuizen, vergadercentra
  • Gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen
  • Horeca en logies, zoals hotels, pensions, cafés, restaurants
  • Sport, zoals sporthallen, stadions, zwembaden
  • Winkels, zoals supermarkten, warenhuizen, showrooms van garages

Energielabel leverbaar in de volgende gebieden

Het Energielabel van DELTA is leverbaar in het op de kaart oranje gekleurde gebied.