Onze website werkt niet optimaal in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.

Energie besparen op lange termijn

Investeer in een duurzame toekomst

Bespaar op lange termijn

Door je gedrag aan te passen, kun je veel besparen. Daarnaast zijn er ook opties op te zorgen dat je huis minder energie verbruikt. Dit betekent vaak wel een investering, dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoe ver je wilt gaan. Dit kan echter wel de grootste besparing opleveren! Je kunt denken aan het volgende:

Isoleren! Vloer-, muur- en dakisolatie
Als jouw huis spouwmuren heeft, kun je deze beter laten isoleren. Bij een spouwmuur bestaat de muur uit 2 delen, met hiertussen een luchtruimte van zo’n 6 centimeter. Door deze luchtruimte op te vullen met isolatiemateriaal lekt de warmte binnen veel minder makkelijk door de muur heen naar buiten. Terugverdient binnen gemiddeld 5 jaar.

Warme lucht stijgt. Een niet goed geïsoleerd dak zorgt daardoor voor veel onnodig warmteverlies. Door het dak goed te isoleren zal je aanzienlijk besparen op kosten voor verwarming. Let er bij zelf aanbrengen op dat je geen vocht opsluit in de dakconstructie.

Ook door je vloer lekt warmte weg. Het isoleren van je vloer zorgt niet enkel voor minder warmteverlies, maar zorgt ook gelijk voor meer comfort. Een minder koude vloer zorgt er voor dat je sneller een behaaglijk gevoel hebt en daardoor de temperatuur lager zal instellen.


Isolatie van leidingen van de centrale verwarming
Bij de leidingen van de centrale verwarming gaat tijdens het transport van de warmte al veel warmte verloren. Met name in koude ruimtes is het warmteverlies groot. Je kunt deze leidingen met leidingisolatie omwikkelen en zo het energieverbruik van de verwarming beperken.

Plaatsen van isolatieglas
Bij enkelglas vliegt de warmte het huis uit en zorgt het voor comfortklachten. Laat daarom dubbelglas of als het mogelijk is, HR++ glas plaatsen. Isolatieglas zorgt ook nog eens voor minder buitengeluid en geen condens meer aan de binnenzijde van je raam.

 

Duurzame cv ketel
Als je een (nieuwe) cv-ketel aanschaft, kies dan van voor een HR-107 ketel. Zo’n ketel condenseert het vocht uit de verbrandingsgassen en gebruikt de warmte die daarbij vrijkomt om het cv-water nog efficiënter te verwarmen.

Zonne-energie 
Als je dan toch elektriciteit verbruikt, wek deze dan zelf op! Dat kan met PV-panelen op het dak van je woning. Te veel opgewekte elektriciteit kun je teruggeven aan het net. Je kunt zonne-energie ook inzetten om warm water op te wekken met een zonneboiler. Op deze vorm van zonne-energie krijg je subsidie. Het warme water kan ingezet worden als warm tapwater uit de kraan, of om je vloerverwarming of radiatoren te verwarmen. 

Warmtepomp
Van het gas af is een veelgehoorde kreet tegenwoordig. Met een warmtepomp gebruik je stroom voor het verwarmen van je huis in plaats van gas. 

Advies nodig?

Wil je serieus aan de slag met deze besparingen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is een DELTA Op-maatadvies iets voor jou!